• 0

Hoe krijgen we klanten op ons terras????

Hallo,

 

Sinds (nog maar) 2 maanden hebben we een horecagelegenheid waar we koffie, thee, taart, gebak, verse (groente en fruit)sappen, broodjes (koud en warm) verkopen.

Binnen hebben we een paar zitplaatsen en buiten een groot terras.

Terras ziet er mooi en verzorgd uit (al zeggen we het zelf). Alles is nieuw (hout met naturel), gezellige plantjes op de tafel, fleurige parasols, duidelijk menukaart. Goed in de zon (als die schijnt).

In de weekends is het redelijk druk, bij mooi weer is het zelfs al MEGA geweest! We wisten niet wat we meemaakten!!! ;D Want als het geen mooi weer is, gaat er niemand op het terras zitten, logisch.

Na wat kleine aanloopprobleempjes, die meer met het aantal personeelsleden had te maken, hebben we het idee dat we alles behoorlijk op de rails hebben.

Klanten zijn tevreden, (dat vragen we na afloop) borden komen leeg terug (niet omdat het te weinig is ;D), maar omdat ze het lekker vonden. We krijgen ook vaak complimentjes.

Er komen ook al klanten terug. Dus je zou denken: "wat is je probleem...."

Nou het volgende.....om ons heen zitten ook horecagelegenheden, al langer dan wij er zitten.

Doordeweeks zitten zij altijd bijna vol!! En dan zijn er dagen/momenten dat ons terras leeg is! >:(

Als het van dat "net niet weer" is, willen ze nog wel eens koffie bestellen, niet altijd met wat erbij. Dan zijn enkele tafels bezet.

Tegen die tijd dat het lunchtijd gaat worden, raakt het terras weer leeg en blijft het ook leeg!!

En dat gebeurd ook wel als het wel mooi weer is !!???

Het eerste wat je kunt noemen is de menukaart.

Maar volgens mij is die best uitgebreid voor het type gelegenheid dat we zijn.

Ongeveer 5 verschillende warme koude broodjes (van de grill) 3 verschillende bruine broodjes en (sinds kort) ook tosti's, omdat daar vraag naar was.

Ik moet wel zeggen dat we niet een hele grote keuken hebben en dit assortiment wel ongeveer is wat we kunnen handelen qua ruimte en logistiek. De opzet was ook niet om een hele grote lunchkaart te hebben, maar meer koffieklanten met wat lekkers erbij.

Belangrijk misschien wel is dat we GEEN alcohol verkopen.

Maar ja, dan zou je eerder denken dat dit in de weekenden een probleem zou zijn, als dat er mee te maken heeft, dan doordeweeks.

In het weekend kan het terras wel vol zitten.

Maar goed, we willen best de menukaart aanpassen en nog wat producten toevoegen, zoals salades of zo.

En misschien is alcoholvrij bier en wijn een suggestie????

Maar waarom lukt het dan wel in het weekend en niet door de weeks?

En het meest frustrerende is dat het bij de "buren" verderop dan wel druk is!

Wat ik ze overigens van harte gun hoor!

En ik weet ook wel: een leeg terras is "killing"! Dan denken mensen gauw "Oh, daar ga ik niet zitten, dat zal wel niet goed zijn of zo...", dat zou ik zelf ook wel hebben eerlijk gezegd. Je gaat toch meestal ergens zitten waar het wat drukker is.....

Maar hoe kunnen we er nou voor zorgen dat er wel mensen gaan zitten.

Want tot nu is het wel steeds zo, dat als er 1 tafel bezet is, het ineens in een sneltrein vaart kan gaan en krijg je alles tegelijk....hoppa…. en weg zijn ze daarna weer met z'n allen.....

Zelf gaan zitten, is ook geen optie, dat doen we ook wel hoor. Maar ja dat helpt dan ook niet en dan kijken we heus niet chagerijnig of zo.

We hebben al van alles bedacht, maar we weten het niet.

Als het geen potentie zou hebben, zou er nooit iemand zijn gaan zitten en dat is het dus niet.

Maar wat wel???? Wisten we het maar.

We zijn natuurlijk niet zo lang bezig en we willen misschien te veel en te snel. Maar het blijft toch frappant dat het de ene dag redelijk tot heel druk kan zijn en de andere dag heel slecht. Onder bijna dezelfde omstandigheden.

En een leeg terras is nu eenmaal geen goede reclame! Ook niet voor de mensen die er langs lopen en niet direct op dat moment de behoefte of tijd hebben om te gaan zitten….

Een heel verhaal maar wij weten het ff niet meer.

 

Heeft iemand tips of suggesties?

Alvast hartelijk bedankt!

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Interessant om zo alles een keertje door te lezen op dit forum (ben nameijk nieuw;)) Maar ff ontopic:

 

Op wat voor soort locatie zit je eigenlijk? Zit je op een plein waar jij en je buren het plein omringen. Is het een straatje in de binnenstad. Of een plek waar veel mensen te voet langskomen tijdens het winkelen of om te lunchen. Denk zelf dat het misschien een idee is om aan de rand van je terras een (verrijdbare) broodjesbar neer te zetten. Je geeft een beetje aan dat die broodjes het grootste deel van het menu zijn, en misschien dus ook van je omzet, dus ze extra onder de aandacht kan geen kwaad.

 

Het zal wel wat kosten zo'n bar omdat je een koeling er in moet hebben en een grill. Maar door het actief grillen en broodjes maken aan deze bar door een werknemer trek je wel de aandacht van langslopende klanten door het geluid en de geur van het grllen. Je klanten zien hoe het klaar gemaakt wordt en vaak houden mensen daar van. Kijk maar naar het wokken bij mensen aan de tafel, dit komt in de buurt. Misschien geeft het ook wat mogelijkheden om de grill uit de keuken hierbij er uit te halen en en een kookstel voor uitsmijters en dergelijke er voor in de plaats te zetten. Je kan het zelfs zo uitbreiden dat er een mogelijkheid is voor mensen bij deze bar een broodje te halen en mee te nemen voor onderweg of tijdens het winkelen. Het vult niet je terras, maar je spreekt wel een extra doelgroep aan die toch al niet op het terras ging zitten.

 

Link naar reactie
  • 0

Leuk al die adviezen, maar degene voor wie ze bedoeld zijn laat zich al lange tijd niet meer zien hier......

 

Geregistreerd op 18-06-2008 en zijn laatse bericht op 19-06-2008 :'(

 

 

 

 

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 132 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.