TjongeJonge

Junior
  • Aantal berichten

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer

TjongeJonge's trofeeën

  1. Ja sorry :-[ Excuus, jullie hebben gelijk, maar ik had al eerder op die suggestie gereageerd. En als je dan alleen zo een opmerking plaatst vindt ik dat ook een beetje kort door de bocht. Alle tips en suggesties zijn welkom. Heel lief natuurlijk dat iedereen zo meedenkt! :) Maar ik kan alleen die tips toepassen die voor ons haalbaar zijn, het moet wel te realiseren zijn. Ik weet ook wel dat als je alcohol verkoopt en tot 's avonds open blijft je meer omzet haalt. Maar ja, dan moet ik wel eerst een alcohol vergunning aanvragen die maanden duurt.(als ik hem uberhaupt zou krijgen). Dus daar ben ik nu niet mee geholpen. Mijn keuken is klein, dus niet gechikt voor uitgebreide maaltijden. Wel serveren we heerlijke luxe broodjes van de grill met sla erbij. Salades of soep kan wel, bijvoorbeeld. Met sommige buren hebben we al gesproken, meer oppervlakkig. Er is geen broodnijd, maar ze gaan volgens mij ook niet zeggen wat hun "succes" is.(en wat hun succes is hoeft ook niet de onze te zijn) En je gaat ook niet steen en been klagen bij je buren. Er is dan toch een beetje schaamte.... Alcoholvrije drank was ook bij ons opgekomen.... In de huidige tijd van gezondheid dit en gezondheid dat en in aansluiting op onze gezonde sappen.... ;D Maar ik heb van die rose geprobeerd en het was niet echt te Z... :P. Ik moet de witte en de rode nog proberen ;D Nou ja, dronken wordt ik er niet van! Hier schijnt het zonnetje inmiddels 8) en er zaten ook wat mensen op het terras...... We blijven positief, maar goed feit blijft dat dit niet 1,2,3 op te lossen is. Maar meerdere personen weten meer dan 1...... En er zaten echt hele bruikbare tips bij! Van die enquetekaartjes gaan we doen ;)
  2. Dank je...maar die suggestie is geopperd. :P We hebben daar ook op gelet natuurlijk, maar ok in de weekenden zijn er nog lege plekken op de andere terassen. Dus dan krijgen we heus niet alleen de "left-overs".
  3. We hebben inderdaad al verschillende soorten koffie, thee. Vers geperste groente en fruitsappen. Dat vinden mensen wel heel lekker als ze het eenmaal proberen. Croissantjes....goed idee. Bronsapjes ook ;D Gaan we eerst even zelf proberen. We dachten inderdaad al een gratis sap bij een broodje of zo. Qua plaats zitten we op een "goede" lokatie. Zeker niet achteraf. Take away, doen we ook. We staan voor alles open en hoeven heus niet stram aan ons concept vast te houden. Maar je moet wel ergens vanuit gaan. "U vraagt, wij draaien" gaat niet altijd op. Dan kan je wel aan de gang blijven.. Openingstijden uitbreiden zijn geen optie. Er zijn toch genoeg lunchrooms die ook om half 6 gesloten zijn.....
  4. ;D ;D Jullie zijn meer dan welkom! Wat we hebben is heerlijk en inderdaad goede koffie. Goed idee van die kantoren. Gaan we doen.. We moeten inderdaad onze doelgroep nog gaan bepalen. Maar ze moeten ons natuurlijk ook nog ontdekken ;D We hebben ook terugkerende klanten, dus die zijn wel tevreden. Maar dat is het ook niet...... Als het nou een shabby tent was dat er niet uitzag en troep verkocht....
  5. Ja, je hebt gelijk, denk ik. Het zal er in ieder geval mee te maken hebben. We gaan sowieso kontact opnemen met de gemeente om te informeren naar de mogelijkheden wat alcohol betreft. Dat kan geen kwaad en dan kunnen we het altijd nog wel zien.... :) Maar dan blijven we toch evengoed zitten met de vraag: "Waarom kan het dan wel in het weekend vol zitten, zonder alcohol?" Dan zou je juist kunnen zeggen: "mensen zijn vrij, dus nemen makkelijker alcohol" Als ik gewoon een broodje ga eten overdag, hoef ik er geen alcohol bij. En ik drink ook graag een wijntje of roseetje. En helemaal niet als ik in de pauze wat ga eten. Maar ja, ik ben niet de graadmeter Doordeweeks heb je ook dagjesmensen hier en niet iedereen wil alcohol. Maar goed als ik wist wat het wel was, had ik niet om hulp gevraagd :-\
  6. Ja inderdaad, hele goede tip. Maar daar waren we zelf ook al op gekomen. En nogmaals dat zijn restaurants, dus die hebben sowieso al een andere doelgroep. We hoeven niet hezelfde te gaan doen, dan waren we wel een restaurant begonnen. Onze service is goed, wachttijden zijn niet lang, de producten die we hebben zijn goed en vers. En als klanten eenmaal gaan zitten is er geen probleem. Maar ja, helaas is dat dus niet altijd het geval. En we vroegen ons dus af of er meer mensen zijn die zoiets bijvoorbeeld ook meegemaakt hebben en wat ze er aan gedaan hebben. Gissen naar dit en dat, alcohol wel/niet, kaart goed / niet goed hebben we ook al gedaan. Maar goed, we gaan alle bruikbare tips toepassen en blijven psitief.
  7. Ik vergelijk mezelf helemaal niet met de andere zaken om ons heen! Volgens mij was ik daar wel duidelijk in. Ik geef alleen maar weer wat de anderen wel doen en wij niet.(als antwoord op de reacties) Wij zijn inderdaad geen restaurant, maar dat was ook niet de opzet. Ik verwacht ook niet dat we elke dag net zo vol zitten als zij, tenslotte zitten zij daar al langer en hebben een klantenkring opgebouwd. Als dat zo makkelijk was, dan zou iedereen wel een horecagelegenheid gaan beginnen..... Maar ik vraag alleen tips en suggesties heeft m.b.t het terras en de soort gelegenheid die we hebben. En gelukkig heb ik die ook al gekregen ;D In grote lijnen zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben. Dus kleine keuken en geen alcohol. Nog even op de reactie van elfje We hebben al heerlijke appeltaart! We kunnen inderdaad de actie met de appeltaart en koffie voor X bedrag er weer eens in gooien, doen we ook al hoor. Met borden waar dat op staat. Daarnaast hebben we nog andere heerlijke taarten en gebak... Alcohol was in de eerste instantie niet de opzet. we dachten niet dat dit zo een groot probleem zijn. er zijn toch zat mensen die geen alcohol drinken. Want is ook wel makkelijk om dat als oorzaak te geven. Maar in de weekenden maakt dat ook niet uit, dan zitten er wel mensen. En 's morgens en 's middags voor de koffie e.d. gaat het doordeweeks ook wel. Maar het is zo grillig...dan wel, dan niet..... Maar goed, we gaan sowieso een informeren of de vergunning uberhaupt kan worden aangepast met alcohol.....Weet eigenlijk niet of het mag, omdat het nooit aan de orde is geweest. Ik weet wel dat er veel meer bij komt kijken wat vergunningne betreft. High tea....hebben we ook aan gedacht. Maar gaan mensen dat op een terras doen? Thx :)
  8. Bedankt voor de reacties. Van die aanbiedingen zouden we kunnen doen, gaan we proberen. Dat van de krant is een heel goed idee! We schenken geen alcohol, omdat we daar geen vergunning voor hebben. En dat willen we ook niet. We zijn een dagzaak en met alcohol heb je vaak dat men in de namiddag ook wil gaan borrelen en dan moeten wij onderhand gaan opruimen. Maar goed we willen geen alcohol gaan schenken en dat zal heus niet het grootste probleem zijn, mag ik hopen.. In het weekend zit het bij ons ook vol als er nog plek is op de andere terasssen, dus niet de kliekjes. Dat is het rare! OK, de buren hebben uitgebreidere kaarten, dat zijn ook restaurants. Wij hebben een kleine keuken en is niet ingericht om ommeletten te maken. Natuurlijk zal de kaart er ook mee te maken hebben, je kan het eenmaal niet iedereen naar de zin maken. Maar waarom is dat in het weekend dan niet? Kwaliteit is goed, daar krijgen we regelmatig complimentjes over. Salades gaan we doen, maar dan willen veel mensen er mischien weer een wijntje bij....(nou ja, dat zien we dan wel) Op ons terras hebben we ook plekken waar mensen wat "beschutter" kunnen zitten. Tijdschriften liggen er, maar een krant is inderdaad ook een idee. Bedankt!
  9. Hallo, Sinds (nog maar) 2 maanden hebben we een horecagelegenheid waar we koffie, thee, taart, gebak, verse (groente en fruit)sappen, broodjes (koud en warm) verkopen. Binnen hebben we een paar zitplaatsen en buiten een groot terras. Terras ziet er mooi en verzorgd uit (al zeggen we het zelf). Alles is nieuw (hout met naturel), gezellige plantjes op de tafel, fleurige parasols, duidelijk menukaart. Goed in de zon (als die schijnt). In de weekends is het redelijk druk, bij mooi weer is het zelfs al MEGA geweest! We wisten niet wat we meemaakten!!! ;D Want als het geen mooi weer is, gaat er niemand op het terras zitten, logisch. Na wat kleine aanloopprobleempjes, die meer met het aantal personeelsleden had te maken, hebben we het idee dat we alles behoorlijk op de rails hebben. Klanten zijn tevreden, (dat vragen we na afloop) borden komen leeg terug (niet omdat het te weinig is ;D), maar omdat ze het lekker vonden. We krijgen ook vaak complimentjes. Er komen ook al klanten terug. Dus je zou denken: "wat is je probleem...." Nou het volgende.....om ons heen zitten ook horecagelegenheden, al langer dan wij er zitten. Doordeweeks zitten zij altijd bijna vol!! En dan zijn er dagen/momenten dat ons terras leeg is! >:( Als het van dat "net niet weer" is, willen ze nog wel eens koffie bestellen, niet altijd met wat erbij. Dan zijn enkele tafels bezet. Tegen die tijd dat het lunchtijd gaat worden, raakt het terras weer leeg en blijft het ook leeg!! En dat gebeurd ook wel als het wel mooi weer is !!??? Het eerste wat je kunt noemen is de menukaart. Maar volgens mij is die best uitgebreid voor het type gelegenheid dat we zijn. Ongeveer 5 verschillende warme koude broodjes (van de grill) 3 verschillende bruine broodjes en (sinds kort) ook tosti's, omdat daar vraag naar was. Ik moet wel zeggen dat we niet een hele grote keuken hebben en dit assortiment wel ongeveer is wat we kunnen handelen qua ruimte en logistiek. De opzet was ook niet om een hele grote lunchkaart te hebben, maar meer koffieklanten met wat lekkers erbij. Belangrijk misschien wel is dat we GEEN alcohol verkopen. Maar ja, dan zou je eerder denken dat dit in de weekenden een probleem zou zijn, als dat er mee te maken heeft, dan doordeweeks. In het weekend kan het terras wel vol zitten. Maar goed, we willen best de menukaart aanpassen en nog wat producten toevoegen, zoals salades of zo. En misschien is alcoholvrij bier en wijn een suggestie???? Maar waarom lukt het dan wel in het weekend en niet door de weeks? En het meest frustrerende is dat het bij de "buren" verderop dan wel druk is! Wat ik ze overigens van harte gun hoor! En ik weet ook wel: een leeg terras is "killing"! Dan denken mensen gauw "Oh, daar ga ik niet zitten, dat zal wel niet goed zijn of zo...", dat zou ik zelf ook wel hebben eerlijk gezegd. Je gaat toch meestal ergens zitten waar het wat drukker is..... Maar hoe kunnen we er nou voor zorgen dat er wel mensen gaan zitten. Want tot nu is het wel steeds zo, dat als er 1 tafel bezet is, het ineens in een sneltrein vaart kan gaan en krijg je alles tegelijk....hoppa…. en weg zijn ze daarna weer met z'n allen..... Zelf gaan zitten, is ook geen optie, dat doen we ook wel hoor. Maar ja dat helpt dan ook niet en dan kijken we heus niet chagerijnig of zo. We hebben al van alles bedacht, maar we weten het niet. Als het geen potentie zou hebben, zou er nooit iemand zijn gaan zitten en dat is het dus niet. Maar wat wel???? Wisten we het maar. We zijn natuurlijk niet zo lang bezig en we willen misschien te veel en te snel. Maar het blijft toch frappant dat het de ene dag redelijk tot heel druk kan zijn en de andere dag heel slecht. Onder bijna dezelfde omstandigheden. En een leeg terras is nu eenmaal geen goede reclame! Ook niet voor de mensen die er langs lopen en niet direct op dat moment de behoefte of tijd hebben om te gaan zitten…. Een heel verhaal maar wij weten het ff niet meer. Heeft iemand tips of suggesties? Alvast hartelijk bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.