• 0

overname lunchroom

Op dit moment ben ik mij aan het orrienteren om een lunchroom te gaan overnemen. Een eigen horeca gelegenheid is altijd al een droom en na het afronden van de hotelschool ben ik nu al een jaar bezig om bedrijf te vinden waar ik potentie in zie. Omdat het allemaal nieuw is wil ik zo weinig mogelijk risico lopen, daarom ben ik terecht gekomen bij een lunchroom waar je geen personeel nodig hebt.

 

Het gaat om een crossanterie in een zijstraat van het centrum van een middelgrote stad. De winkel heeft binnen plaats voor 20 couverts en buiten nogmaals 20. Het wordt op dit moment gedraaid doo 2 eigenaren waarbij per 1 januari het huurcontract afloopt. Ze hebben er 11 jaar gewerkt.

 

Na een gesprek heb ik per email wat cijfers gekregen over de omzet, 2006 en 2007 waren vergelijkbare jaren, daarom zet ik even wat cijfers van 2007 hier neer en hopelijk kan iemand bevestigen waar ik al bang voor was:

 

netto omzet: 70.000

kostprijsomzet: 16.000

 

 

personeelskosten: 1500

afschijving: 900

huisvesting: 32000

kantoor: 800

autokosten: 900

verkoopkosten: 900

algemene kosten: 7000

 

bedrijfsresultaat: 10 000

 

 

Mijn grote vraag is dan ook, hoe kan 1 persoon rondkomen met deze winst? laat staan 2?

 

MOD-edit: typo in titel aangepast

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Alweer een tijd geleden dat ik gereageerd heb op de topic.

 

Uiteraard heb ik de lunchroom niet overgenomen, er zit wel een nieuwe eigenaar in en ben er benieuwd of het hem gaat lukken!

 

We zijn nog steeds bezig met het opzetten van een eigen horeca gelegenheid. Bij de zoektocht zijn we 3 weken geleden een gezellig Cafe tegen gekomen in het centrum. Op dit moment alleen geopend van woensdag tot en met zaterdag van 16:00 tot 01:00. Het cafe is 70m2 met totaal nieuwe inrichting + terras met 35 plaatsen. De omzetcijfers van 2009 zijn 100 000 euro.

 

De bedoeling is om het over te nemen en er vanaf 10 uur sochtends broodjes en fingerfood te gaan verkopen, savonds een culinaire daghap en uiteraard van donderdag tot en met zaterdag tot 2 uur een Cafe van maken.

 

De huurprijs ligt op 1900 en de vraagprijs voor de inventaris is 35000.

 

Ik vraag me af of er richtlijnen zijn waar de huurprijs op gebaseerd wordt?

Link naar reactie
  • 0

Als ik naar je openingstijden kijk dan werk je dadelijk 3 dagen >16 uur per dag alleen al in de zaak en dan heb je dus nog geen inkopen of administratie ofzo gedaan. Dus volgens mij heb je dan wel een werknemer nodig, heb je daar rekening mee gehouden? Daarnaast moet je ook ruimte krijgen voor de openingstijden vanuit de gemeente met vergunningen.

 

Nog een paar vragen:

Hoeveel moet je investeren (Is je keuken al 100%, bijvoorbeeld gescheiden in & uitgang) en is het pand daar zonder al te veel gedoe voor geschikt?

Wie is de eigenaar van het pand?

Ik zie nog geen bedrag voor goodwill, moet je daar nog voor gaan betalen?

Wat is de aangegeven reden voor verkoop en geloof je dat? Er is geïnvesteerd in een nieuwe inrichting, maar daar worden blijkbaar niet nog even de vruchten van geplukt, klinkt vreemd, toch?

 

Misschien ga ik er iets te veel op door, maar kun je geen samenwerking beginnen, jij draait dan het restaurant en de huidige eigenaar de bar? Dan heb je misschien iets meer speelruimte?

 

Maar de belangrijkste vraag blijft toch of er een keuken in zit die voldoet, als dat niet het geval is dan ben je vermogen kwijt om dat aan te passen. Dat is de reden waarom veel bars/kroegen geen eten serveren. De kosten van een keuken runnen zijn niet mis.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 128 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.