Jump to content
david.e
Verberg

Bedrijf starten in een branche waar ik onbekend mee ben.

vraag

Beste,

 

Al een aantal jaar loop ik met plannen om een internetbedrijf te starten dat op lange termijn uitgebreid kan worden met vele functies onder een naam.

Nu zit ik alleen met een probleem, ik ben 23 jaar en nog student. Mijn opleiding heeft niets met de ICT-branche te maken (IVA Driebergen) maar ik zit vol met goede ideeën voor een internetbedrijf alleen heb ikzelf daar totaal geen kennis over.

Wel weet ik precies wat ik wil en op welke termijnen en welke stappen er genomen moeten worden om het bedrijf succesvol te maken. Ik heb veel kennis over management, marketing etc. Alleen dus niet over de branche waar ik in wil beginnen.

Mijn vraag is dus; hoe kan ik dit het best aanpakken? Ik weet dat mijn ideeën nieuw en innovatief zijn, ik kan natuurlijk wel een dergelijk bedrijf in handen nemen die mij hierbij kan helpen maar daar heb ik het vermogen en de middelen niet voor gezien het gegeven dat ik nog studeer.

 

Wellicht heeft u tips en die hoor ik erg graag.

 

Vriendelijke groet.

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Beste David.e,

 

Allereerst wil je meegeven dat ik het top vind dat je tijdens je studie al nadenkt over het ondernemersschap! Het feit dat je geen kennis hebt van van een bepaalde branche hoeft je zeker niet te belemmeren om een goed bedrijf neer te kunnen zetten. Sterker nog, ergens blanco instappen kan zelfs een voordeel zijn.

 

Maar...... Als je het doet, betekent het wel dat je je twee, misschien wel drie keer zo goed moet voorbereiden!!

 

Ik snap dat je geen ICT achtergrond hebt, maar aan welke aspecten van ICT heb je behoefte? Heb je inmiddels al een ondernemingsplan geschreven? Als je dat doet zie je heel concreet welke "blanks" er overblijven. Filter je deze kan je heel bewust op zoek naar kennis gaan.

 

En kennis hoeft niet altijd geld te kosten. Denk aan de Kamer van Koophandel, bevriende ondernemers, leveranciers en natuurlijk hier.... HL!

 

Alle succes!

 

Dennis


www.TijdvoorChampagne.nl/relatiegeschenken | www.TijdvoorAlcoholvrij.nl | www.uglyxmas.nl

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Beste David,

 

Mocht je vragen hebben op het gebied van wet- en regelgeving, dan kun je uiteraard bij ons terecht.

 

Veel succes met de ontwikkeling van je plannen.

Elke

 


RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Soms is het inderdaad beter om minder van de desbetreffende branche te weten wanneer je hierin gaat opereren. Dit kan namelijk als voordeel hebben dat je buiten de bestaande kaders denkt, en hierdoor de klant beter kan bedienen dan de reeds bestane spelers in deze branche. Zeker in de ICT-branche is onderscheiden moeilijk aangezien er vele spelers zijn, dus wellicht zeker een voordeel. Verder valt er over deze branche genoeg op internet te vinden. Daarnaast ben je nog student, dus wellicht kun je via je school bij databanken waar meer informatie over de ICT-branche is opgenomen. Op de meeste scholen hebben ze licentie tot company.info. Wat dan handig kan zijn is een topspeler uit de ICT-branche op te zoeken en vervolgens te kijken naar publicaties in deze branche. Houdt daarbij wel in je achterhoofd het eerste dat gezegd is, namelijk dat onderscheidend vermogen wellicht eerder te behalen is door buiten de bestaande kaders te denken.

 

Veel succes!

 

Dare to Differ,

 

Stijn Driessen


Werkzaam bij een marketingbureau: Onderscheidend vermogen door branchmarking, het leren van best practices uit andere branches!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 109 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept