loading
Ga naar inhoud
Lond0n
Verberg

Opzegging Franchise contract

vraag

Hallo allemaal,

 

Vandaag is mijn franchise overeenkomst door mijn franchisegever opgezegd. De reden die hij hiervoor heeft, is dat hij van mening is dat ik niet voldoende ondernemer ben.

 

Het contract is in februari getekend en hij is van mening dat ik op dit moment al meer business zou hebben moeten gegenereerd. Ik heb in de afgelopen 6 maanden mijn website laten bouwen, duizenden folders laten drukken, briefpapier, visitekaartjes noem maar op. Nu zegt mijn franschisegever dat hij gebruik maakt van de 6 maanden opzegtermijn welke in het contract is opgenomen. Omdat ik nog geen klanten heb is hij van mening dat hij mij ook niets schuldig is.Ook geeft mijn franchisegever aan dat hij mij in die 6 maanden die gelden als opzegtermijn op soort van non-actief zal zetten en alle klanten die ik nog binnen haal om mijn bedrijf waarde te geven niet zal accpeteren. In het contract staat alleen gemeld dat hij recht heeft op het adviseren van accpetatie van klanten.

 

Nu is het geval dat hij mij 4 weken geleden heeft ingehuurd voor een ander gedeelte van zijn bedrijf. Het was de bedoeling dat ik voor dat gedeelte klanten ging werven tegen een aanbrengprovisie en een uurtarief. Ander halve week geleden heeft hij mij gevraagd fulltime aan de gang te gaan met zijn andere onderneming. Ik zou dan een percentage van de omzet krijgen en een doorloopprovisie.

 

Ik heb voor dat andere bedrijf 16 offertes uitstaan, hij heeft mij weliswaar deze aanvragen meegegeven maar ik heb contact gezocht met de klant, afspraken gehad en offertes uitgebracht. Daarnaast heb ik 2 potentiele klanten voor mijn franchise en een lopende offerte van 10.000 euro. In de branche waarin ik zit is het vallen van een offerte een zaak van geduld. Kan ik op enige manier nog ergens aanspraak opmaken? Wat is mijn recht met betrekking tot de openstaande offertes ?

 

Kan iemand mij aub adviseren in deze 'koud op mijn dak vallende' situatie??????

Link naar bericht
Delen op andere sites

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Dag Lond0n

 

Kun je voor ons de betreffende passage over opzegging/einde overeenkomst uit de franchiseovereenkomst plaatsen. Overtikken of als bijlage bij een volgend bericht (hou het anoniem!) met een van de volgende formats: jpg,gif,png,mpg,txt,pdf,doc,docx,xls,xlsx,ppt,pptx,pps,ppsx,zip

 

groet

Joost


DenariusAdvies.nl: Fiscaal + juridisch advies bij rechtsvormkeuze/-wijziging, VOF, BV, DGA, bedrijfsoverdrachten.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Hoi Joost,

 

Helaas heb ik nu geen mogelijkheid om een bijlage toe te voegen, maar van het weekend moet mij dit wel lukken. Ik zal dan de pagina met betrekking tot beëindiging toevoegen.

 

Alvast bedankt voor de snelle reactie,

 

Gr,

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 9 leden online en 186 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké