Jump to content
estherjamie
Verberg

Informatie over TAR-fondsen?

vraag

Beste Higherlevelaars,

 

Heb een vraag betreffende TAR fondsen. De ondernemerskrediet desk heeft me op deze fondsen gewezen, zit namelijk met het volgende probleem:

 

Heb een investering nodig van EUR 95000.-- voor het starten van een kinderdagverblijf, heb aan eigen geld EUR 9500.--

de banken vinden mijn plan allemaal goed, ook de financiele prognose waarin een groei van het bedrijf is meegenomen klopt helemaal, heb dit door een accountant laten narekenen en ook de banken zijn het ermee eens dat dit gewoon goed is. Het enige wat ik telkens te horen krijg van de banken is dat mijn eigen vermogen gewoon te laag is om een financiering te kunnen leveren, ook met een borgstelling. Ik ben een alleenstaande moeder en ben echt niet van plan een risico aan te gaan wat mij in gevaar kan brengen, heb wel een kind om voor te zorgen. Verder is er zelfs door de wethouder aangegeven dat er meer kinderopvang moet komen in het gebied waar ik het bedrijf wil gaan vestigen

 

Zit op dit moment in de WW (voor de banken ook een vies word) en was al bezig met het bedijf op te starten voor mijn ontslag. Kreeg van het UWV te horen dat ik het anders maar naar beneden moest schroeven om dan voor EUR 60000.-- een starterskrediet aan te vragen. Ik heb ook uitgelegd dat ik het niet naar beneden kan schroeven omdat ik dan ten eerste moet bezuiningen op de m2 wat mijn groei in de weg staat en moet gaan bezuinigen op andere dingen wat ik totaal niet wil omdat dit de kwaliteit van het kinderdagverblijf niet ten goede komt.

 

Ok maar goed, ben toen dus gewezen op de TAR-fondsen. Nu wilde ik eigenlijk weten waar ik hier verder iets over kan vinden, kan wel genoeg vinden over de Tante Agaath regeling op zich, maar niets over de fondsen die hiervoor beschikbaar zouden zijn. Iemand enig idee?

 

[titel aangepast - mod]

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

dag esther

 

TAR fondsen zullen dit ook niet snel willen financieren. Zeker in deze tijd niet meer.

 

Vertel eens: waarom per se 95.000 en niet minder? Ik vind het een nogal hoog bedrag voor de start van een KDV (heb er als adviseur genoeg ervaring mee).

 

groet

Joost


Denariusadvies.nl : Fiscaal-juridisch adviseur: rechtsvormkeuze/-wijziging, samenwerkingsverbanden, bedrijfsoverdracht en exit-strategie: legal and tax

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste Joost,

 

Een groot gedeelte zit in het feit dat ik wil uitbreiden tot 7 groepen omdat hiervoor genoeg animo is en wil starten met 4 groepen. Heb dus wel een pand of ruimte nodig wat nu al groot genoeg is voor de verwachtte groei.

 

Groetjes

Esther

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Zijn er geen anti-kraak mogelijkheden bij jouw in de buurt ? Deze kunnen de eerste maanden een aanzienlijk financieel voordeel opleveren in tegenstelling tot de lening die je nu nodig hebt. Het is raadzaam wanneer je een aantal maanden anti-kraak gaat zitten met je onderneming goed onderzoek te doen naar het pand wat je krijgt aangeboden. Vaak kun je uit gemeentelijke publicaties halen wat de bestemming voor het pand is en daarbij kan je een inschatting maken hoe lang je dit kunt huren. Succes!

 

Schrijf ook diverse zakelijke makelaars aan, zij kunnen in hun netwerk ook weer vragen naar het ideale pand wat je zoekt met de nodige budget eisen.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 148 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept