Cookies op HigherLevel.nl
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
ID3030
ID3030
Ik ben me aan het beraden om een cafetaria over te nemen. Er zijn alleen een paar punten die ik graag met jullie wil bespreken.
Het cafetaria bestaat nu uit een afhaal gedeelte en een zit gedeelte. Het wordt gerund door 2 personen met avondhulpen/weekendhulpen.
Het cafetaria is gevestigd in een het centrum van een dorp met ongeveer 3500 inwoners. Het centrum van het dorp bestaat uit een 10 tal winkels. Wat tevens als centrum figureerd voor het direct naast liggende dorp met ongeveer 3500 inwoners.
Kort om qua ligging in deze regio kan het niet beter.
Nu zijn er alleen een aantal dingen die mij niet bevallen aan het cafetaria. Op dit moment komen overdag een aantal mensen in de lunchroom en zijn er een handje vol bestellingen die meegenomen willen worden. Omdat je niet tegelijkertijd eten kan bereiden, serveren,service verlenen en bestellingen kan inpakken om mee te nemen, in je ééntje. Zijn er altijd wel 2 man personeel nodig. Rond het middag kan het even drukker worden waardoor er toch 3 personeelsleden nodig zijn. Maar dit is meestal maar voor korte duur nodig laten we zeggen van 12 tot 13:30. Meestal is het tussen 13:30 tot 17:00 erg rustig, zo rustig dat 1 persoon de zaak zou kunnen runnen.
Vanaf 17:00 tot 19:30 wordt het weer drukker maar dan vooral omdat mensen eten willen afhalen bij het afhaal gedeelte.
Zondag avond is het "top drukte".
Ik heb nu de kans om het eventueel over te nemen. Maar waar ik vooral mee zit zijn de enorme "gaten" qua drukte. Ik kan de zaak niet in me eentje runnen omdat het eigenlijk 2 zaken in een zijn, namelijk het afhaal gedeelte en het zit gedeelte waar mensen ter plekken kunnen eten.
Daarom moet ik eigenlijk in totaal 3 personeelsleden hebben staan. Maar daar is het dan weer niet druk genoeg voor. Het is vooral doordat ik op totaal misschien 3 uur per dag die ook nog eens verspreid over de dag zitten handen te kort kom.
Nu zou het voormij ideaal zijn om er een lunchroom van te maken zodat ik 1 personeelslid in de bediening heb en eentje die het eten bereidt. En dan op eventuele drukke momenten een oproepkracht. Dan is het alleen de vraag kan een lunchroom overleven in een omgeving van laten we zeggen ruim 7000 inwoners. Of heb ik toch echt mijn frituurpan en dus afhaal service nodig.
En zijn dus de momenten van letterlijk niks doen overdag onoverkomelijk.
Al zou ik er een volledige snackbar van maken heb ik het overdag veel te rustig dan hoef ik voor 4 uur smiddags niet open te gaan. Maar al zou ik er een volledige lunchroom van maken ben ik bang te veel klanten te verliezen. En het alsnog overdag te rustig hebben.
Toch vindt ik het lunchroom idee het aantrekkelijkst. Het is minder hecktisch. En ik kan met minder personeel de zaak runnen.
Ik wil dan een "standaard" luchroom menu voeren plus friet en menu'tjes zoals, satemenu,hamburgermenu,halfkipmenu,shoarma menu.
Alleen dan kunnen klanten het dus abosoluut niet meenemen.
Qua omzet heb ik (nog) geen cijfers. Ik hoop wat feedback te krijgen over mijn ideeën.
Link naar reactie
Aanbevolen berichten
7 antwoorden op deze vraag