Jump to content

ID3030

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. ja maar elk product heeft wel een merk. In china lijken ze overal hun eigen merkje op te plakken waardoor ik niet weet of dit een namaak product is of een OEM product, waarbij kopers hun eigen merk erop mogen zetten.
 2. Wat kan ik hun precies vragen? Of ze er patent op hebben? Bij Iphones lijkt het me duidelijk als die aangeboden worden op een chinese site. Deze worden aangeboden met een merknaam die gevestigd is in China. Terwijl ik een amerikaanse site heb gevonden die beweerd een ontwerper te zijn van dit soort producten. Als voorbeeld neem ik even een elektrische vliegen mepper. De amerikaan beweert dus deze ontworpen te hebben op zijn site, maar op de chinese website, bieden ze exact hetzelfde product aan, ook zij verwijzen naar een merk wat soortgelijke producten bezit en deze vliegenmepper ook. Waar kan ik tegen aan lopen, al koop ik gewoon in? Kan ik mogelijk rechten of patenten schenden? (elektrische vliegenmeppers zijn er ook in allerlei soorten en merken, dat lijkt ook geen probleem? )
 3. Ik heb een vraag, ik wil een product inkopen bij een Chinese producent. Nu zie ik dat hetzelfde product op een amerikaanse website wordt aangeboden, daar claimen ze onder andere dat zij het product gemaakt, ontworpen hebben. Kan ik hetzelfde product evengoed inkopen bij de chinese product of is dit iligaal? Hoe kan ik er überhaupt achterkomen of het legaal is om het in te kopen zonder dat ik een "nep" artikel inkoop?
 4. Ik heb een geweldig product gevonden wat ik naar Nederland wil importeren, ik heb het idee dat dit een geweldige kans is. Het betreft een product wat te koop is in China, het bevat ook elektrische onderdelen(op batterijen). Ik heb het product aangetroffen op alibaba.com, niet echt betrouwbaar? Waar moet ik rekening mee houden? Kan ik het gewoon importeren en hier gaan verkopen?
 5. Ik ben bang dat dat vrij weinig uitmaakt voor zijn aansprakelijkheid. Door 'zijn stickertje' erop te plakken doet hij alsof hij de producent is. En daarbij neemt hij op zich alle rechten en plichten die bij een producent thuishoren, zie deze link. Kijk zeker even onder het kopje "Eigen verantwoordelijkheid van producent en distributeur". Bedankt voor de link. Er is echter niet veel duidelijkheid /informatie te vinden over aan welke eisen een distributeur of producent moet voldoen. De algemene productaansprakelijkheid wetgeving lijkt ook niet veel voor te stellen. Wat ik ervan uit op kan maken is dat een producent of personen daar tussenin enkel redelijkerwijs moeten kunnen aantonen dat zij een "veilig"product hebben. Dat moet dan onder grote maatschappelijke draagkracht aangetoond kunnen worden. Waar moet ik wezen al wil ik de exacte regelgeving omtrent een producent en/of distributeur weten? Ik neem aan dat er specifiekere eisen moeten zijn dan op de VWA website gemeld staan. Tevens heb ik nog een vraag: Is er een instantie die nieuwe elektronische producten keurt? Waarmee ik dus zou kunnen aantonen dat ik redelijkerwijs mijn best gedaan heb om de veiligheid van een product te garanderen?
 6. Ja oke, de Nederlandse importeur die heeft er zijn eigen merk op geplakt. Ik wil eigenlijk direct uit China inkopen op een site waar volgens mij hetzelfde product staat. Maar al zou ik het inkopen wordt ik gezien als importeur. Ik weet dus niet hoe veilig dit is. Stel dat een door mij verkocht product in brand vliegt dan wordt ik als importeur aansprakelijk gesteld. Als er keurmerken etc bij zitten. Ben ik dan "ingedekt" tegen eventuele ongelukken met het apparaat?
 7. Omdat ik eigenlijk eerst maar 10 stuks wil inkopen. En die verkopen op ebay/marktplaats.
 8. Ik heb een elektronisch product in een Nederlandse winkelketen met veel filialen door het land dat waarschijnlijk uit China komt kunnen kopen. Ik heb onderzocht waar het product vandaan kwam. Zover ik heb kunnen vinden is het een OEM product en wordt het door een Nederlands bedrijf geimporteerd uit China met hun eigen merknaam erop. Ik zou dit product zelf ook wilen importeren om hier in Nederland te verkopen. Ik heb de Chinese fabrikant kunnen achterhalen. Al zou ik dit product zelf importeren uit China dan ben ik daar aansprakelijk voor mocht er iets mis mee zijn. Ik heb zelf geen kennis van de wetgeving omtrent elektronische producten uit China en waar die precies aan voldoen moeten om in Nederland verkocht te mogen worden. Daarom is mijn vraag, bestaan er bedrijven die deze verantwoordelijkheid op zich nemen? Dat zij dus de regel en wetgeving controleren. Nodige papier werk verzorgen. En dus eigenlijk als een tijdelijke groothandel functioneren die leveren aan mij. Als dit bestaat zou ik graag door verwezen willen worden ;) Maar mocht dit niet bestaan is het dan haalbaar om elektronische producten te importen uit China en er zelf voor te zorgen dat zij goed gekeurd worden. Belangrijk detail is dat dit product al in Nederlandse winkels ligt, dus ik neem aan dat het "goedkeuren" mogelijk is voor dit product.
 9. Zulke dingen doen we nu ook al. Ik denk dat mijn idee om er een lunchroom van te maken toch wel aardig onmogelijk wordt. Zelf leek me het idee van een lunchroom met tevens warme gerechten wel leuk en een stuk makkelijker uit te voeren. Maar ik ben bang dat er gewoon te weinig mensen zullen komen. Vooral overdag omdat de meeste mensen werken. En het is wel een winkelcentrum maar geen winkelcentrum waar mensen voor de gezelligheid een stukje gaan lopen. Daar is het weer te klein voor.
 10. Ik werk in desbetreffend cafetaria. De cijfers heb ik dan niet maar verder weet ik precies wanneer en hoeveel mensen er komen. Al het personeel werk als oproepkracht en of 0-uren contract. Nu is het zo dat ik zelf er bijna fulltime werk en de rest er rond de avonduren werkt voor ongeveer 3 uurtjes. Ik weet wel dat de "problemen" die ik beschrijf ook wel precies horeca "problemen" zijn. Maar probeer toch naar een oplossing of ander concept te zoeken, wat misschien beter kan werken. Het is inderdaad ook wel zo dat mensen snelheid eisen. 10 minuten is toch wel de gewenste wachttijd. Ik heb er ook al aangedacht om er een iets wat "luxe"cafetaria van te maken, zodat wat langer wachten ook niet erg is. Maarja wat is nou eigenlijk een "luxe"cafetaria. Eetcafe?. Anders wordt het meer een restaurant, maar die kwaliteit kan ik niet bieden.
 11. Ik heb geen cijfers maar ik weet wel dat de meeste omzet wordt behaald met het afhalen. Opzich kan alles ook zo blijven als het nu is maar dan is het niet aantrekkelijk voor mij om de zaak over te nemen. Want dat betekent namelijk dat ik zelf 11 uur per dag, 6 dagen in de week er staan moet. En is het financieel niet aantrekkelijk om fulltime medewerkers te hebben omdat die dan op te veel momenten van de dag niks te doen hebben. Op dit moment is het ook een cafetaria met "van alles wat". Een afhaal gedeelte, een zit gedeelte waar we ook echt serveren. Gok kasten, bier klanten. In de zomer een buiten terras. Het is nu zo dat alles aandacht vraagt maar geen van al die aspecten loopt echt top nu.
 12. Ik ben me aan het beraden om een cafetaria over te nemen. Er zijn alleen een paar punten die ik graag met jullie wil bespreken. Het cafetaria bestaat nu uit een afhaal gedeelte en een zit gedeelte. Het wordt gerund door 2 personen met avondhulpen/weekendhulpen. Het cafetaria is gevestigd in een het centrum van een dorp met ongeveer 3500 inwoners. Het centrum van het dorp bestaat uit een 10 tal winkels. Wat tevens als centrum figureerd voor het direct naast liggende dorp met ongeveer 3500 inwoners. Kort om qua ligging in deze regio kan het niet beter. Nu zijn er alleen een aantal dingen die mij niet bevallen aan het cafetaria. Op dit moment komen overdag een aantal mensen in de lunchroom en zijn er een handje vol bestellingen die meegenomen willen worden. Omdat je niet tegelijkertijd eten kan bereiden, serveren,service verlenen en bestellingen kan inpakken om mee te nemen, in je ééntje. Zijn er altijd wel 2 man personeel nodig. Rond het middag kan het even drukker worden waardoor er toch 3 personeelsleden nodig zijn. Maar dit is meestal maar voor korte duur nodig laten we zeggen van 12 tot 13:30. Meestal is het tussen 13:30 tot 17:00 erg rustig, zo rustig dat 1 persoon de zaak zou kunnen runnen. Vanaf 17:00 tot 19:30 wordt het weer drukker maar dan vooral omdat mensen eten willen afhalen bij het afhaal gedeelte. Zondag avond is het "top drukte". Ik heb nu de kans om het eventueel over te nemen. Maar waar ik vooral mee zit zijn de enorme "gaten" qua drukte. Ik kan de zaak niet in me eentje runnen omdat het eigenlijk 2 zaken in een zijn, namelijk het afhaal gedeelte en het zit gedeelte waar mensen ter plekken kunnen eten. Daarom moet ik eigenlijk in totaal 3 personeelsleden hebben staan. Maar daar is het dan weer niet druk genoeg voor. Het is vooral doordat ik op totaal misschien 3 uur per dag die ook nog eens verspreid over de dag zitten handen te kort kom. Nu zou het voormij ideaal zijn om er een lunchroom van te maken zodat ik 1 personeelslid in de bediening heb en eentje die het eten bereidt. En dan op eventuele drukke momenten een oproepkracht. Dan is het alleen de vraag kan een lunchroom overleven in een omgeving van laten we zeggen ruim 7000 inwoners. Of heb ik toch echt mijn frituurpan en dus afhaal service nodig. En zijn dus de momenten van letterlijk niks doen overdag onoverkomelijk. Al zou ik er een volledige snackbar van maken heb ik het overdag veel te rustig dan hoef ik voor 4 uur smiddags niet open te gaan. Maar al zou ik er een volledige lunchroom van maken ben ik bang te veel klanten te verliezen. En het alsnog overdag te rustig hebben. Toch vindt ik het lunchroom idee het aantrekkelijkst. Het is minder hecktisch. En ik kan met minder personeel de zaak runnen. Ik wil dan een "standaard" luchroom menu voeren plus friet en menu'tjes zoals, satemenu,hamburgermenu,halfkipmenu,shoarma menu. Alleen dan kunnen klanten het dus abosoluut niet meenemen. Qua omzet heb ik (nog) geen cijfers. Ik hoop wat feedback te krijgen over mijn ideeën.
 13. dankjewel Frans Zit je zelf toevallig in de kleding?(niet te letterlijk nemen :P )
 14. 3e vraag(ja ze blijven komen ;) ) Zal een groothandel altijd aan mij verkopen? Of hebben zij voorwaarden waar ik aan voldoen moet? (uitgezonderd de afneem hoeveelheid, en uiteraard KVK,BTW nr)
 15. En kunnen merknamen mij niets maken als zij zelf mij hun producten niet willen verkopen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept