• 0

Alg. Voorwaarden, verschil tussen particulier en bedrijven

Hallo,

 

Ik ben bezig om mijn Alg. Voorwaarden te herzien, maar ik kom nog een ding tegen wat ik verder nergens kan vinden.

 

Mag ik in mijn voorwaarden onderscheid maken tussen particulieren en bedrijven? Het gaat hier dan omhet betalingstermijn.

 

Dit zou ik graag willen:

 

Particulieren en stichtingen moeten vooraf of bij aflevering betalen (vooraf met een korting (2% ofzo)

Bedrijven op rekening, doch binnen 14 dagen na factuurdatum, met uitzondering van discotheken, artiesten en cafe's

 

Of kan ik het dan beter helemaal niet opnemen in de voorwaarden en het op de factuur/offerte zetten.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

4 antwoorden op deze vraag

  • 0

Jazeker mag je daar verschil in maken.

 

Zelf maak ik gebruik van de door de Uneto-Vni opgestelde voorwaarden, en dat zijn de Alib 2007 voor bedrijven en Avic 2006 voor particulieren.

 

En daar zitten behoorlijke verschillen in.

Zo ben ik verplicht als Uneto-Vni lid voor particulieren een betalingstermijn te hanteren van 30 dagen, en voor bedrijven is dat 14 dagen.

 

Maar jij mag m.i. je eigen termijnen hanteren, zoals je dat wil.

 

Om discussie's achteraf te voorkomen, zou ik het wel in de voorwaarden vermelden.

Link naar reactie
  • 0

DAnk je wel.

 

Zoiets dan?

 

3.1

Tenzij dit anders schriftelijk is overeengekomen dienen particulieren en stichtingen voor aanvang van de opdracht of bij afelevering het volledige bedrag te voldoen.

3.2

Tenzij dit anders schriftelijk is overeengekomen dienen bedrijven, met uitzondering op discotheken en cafe's, het gehele bedrag van de aangeboden factuur binnen 14 dagen na de factuurdatum te betaalen. Cafe's en discotheken dienen, tenzij dit anders schriftelijk is overeengekomen voor aanvang van de opdracht of bij aflevering hetvolledige bedrag te voldoen.

3.3

Indien betaling niet binnen de vastgestelde betalingstermijn heeft plaatsgevonden, behoudt Podium Verhuur Haaglanden zich het recht voor om de aankomende boekingen en/of huurovereenkomsten af te zeggen, zonder verantwoordelijk te zijn voor de daar uit voortvloeiende kosten. De wederpartij blijft verplicht tot betaling van de openstaande factuur.

3.4

Het is u als opdrachtgever niet toegestaan om zijn (vermeende) vorderingen op ons te verrekenen.

 

 

Dus particulieren krijgen een langer betalingstermijn dan bedrijven? Ik heb juist meer problemen met particulieren. Die denken ook dat een brief van DAS bluf is en dat ik voor 200 euro geen traject opstart.

Link naar reactie
  • 0

De Uneto-Vni wil bevorderen dat particulieren naar een Uneto-Vni lid gaan, daarom wordt bij de Avic voorwaarden ook de particulier meer in bescherming genomen, bij bedrijfsmatige opdrachtgevers wordt ik meer in bescherming genomen.

 

Vandaar de verschillen, en ik ben verplicht de Avic toe te passen bij particulier.

 

 

Ziet er redelijk uit wat je schrijft, 3.4 is mogelijk nog wat van te zeggen, mischien een ander HL lid.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb ze helemaal herschreven, met daarin ook de tips die ik hier en van andere mensen heb gekregen.

 

Wellicht kan een moderator de titel van dit bericht iets duidelijk maken.

 

Ik ben namelijk heel benieuwd of jullie als ondernemers zijnde een goed gevoel krijgne bij deze voorwaarden.

 

Er is 1 discussipunt (Eigenlijk 2 maar het is hetzelfde onderwerp), welke gaat over annulering van een opdracht. Ik heb hier lang over nagedacht en hoop dat ik zo een redelijke oplossing heb gevonden.

 

Een link plaatsen mag niet, dus hierbij de tekst, de tekst wordt dinsdag op spelling gecontroleerd.

 

Algemene voorwaarden van Podium Verhuur Haaglanden, Polakweg 16/17, 2288GG Rijswijk tevens handelend onder de naam "J.C.S.L." & "J.C. Sound & Light" Versie: 2.0 Datum: 10/06/2011

1. Toepasselijkheid

1.1

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen, waaronder mede worden verstaan alle offertes van J.C. Sound & Light en overeenkomsten tussen J.C. Sound & Light en een contractpartner, hierna te noemen: "wederpartij".

1.2

Onder "wederpartij" wordt in deze voorwaarden verstaan iedere partij die met Podium Verhuur Haaglanden een huur-, koop- en/of overeenkomst van opdracht heeft gesloten dan wel wenst af te sluiten of een offerte heeft ontvangen en diens vertegenwoordiger(s), gemachtigde(n) en/of erven.

1.3

Toepassing van eventueel door de wederpartij gehanteerde voorwaarden is hierbij uitdrukkelijk uitgesloten.

2. Offertes en totstandkoming overeenkomst

2.1

Alle offertes van Podium Verhuur Haaglanden zijn vrijblijvend en 30 dagen geldig na de datum van aanbieding, tenzij schriftelijk anders is aangegeven.

2.2

Tussen Podium Verhuur Haaglanden en de wederpartij komt een overeenkomst tot stand, zodra Podium Verhuur Haaglanden de opdracht van de wederpartij schriftelijk heeft aanvaard, dan wel een begin met de uitvoering daarvan heeft gemaakt.

2.3

Eventueel aansluitend door of namens Podium Verhuur Haaglanden gemaakte aanvullende (mondelinge) afspraken en/of toezeggingen zijn slechts bindend indien uitdrukkelijk schriftelijk bevestigt.

3. Betalingen

3.1

Tenzij dit anders schriftelijk is overeengekomen dienen particulieren en stichtingen voor aanvang van de opdracht of bij aflevering het volledige bedrag te voldoen.

3.2

Tenzij dit anders schriftelijk is overeengekomen dienen bedrijven, met uitzondering op discotheken en cafés, het gehele bedrag van de aangeboden factuur binnen 14 dagen na de factuurdatum te betalen. Cafés en discotheken dienen, tenzij dit anders schriftelijk is overeengekomen voor aanvang van de opdracht of bij aflevering het volledige bedrag te voldoen.

3.3

Indien betaling niet binnen de vastgestelde betalingstermijn heeft plaatsgevonden, behoudt Podium Verhuur Haaglanden zich het recht voor om de aankomende boekingen en/of huurovereenkomsten af te zeggen, zonder verantwoordelijk te zijn voor de daar uit voortvloeiende kosten. De wederpartij blijft verplicht tot betaling van de openstaande factuur.

3.4

Het is u als opdrachtgever niet toegestaan om zijn (vermeende) vorderingen op ons te verrekenen.

4. Rente en kosten

4.1

Indien betaling niet conform het vorige artikel dan wel binnen de bij overeenkomst vastgestelde termijn heeft plaatsgevonden, is de wederpartij van rechtswege in verzuim en vanaf de vervaldatum, naast de administratiekosten ook de wettelijke rente over het openstaande bedrag verschuldigd.

4.2

Alle te maken gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten van invordering komen voor rekening van de wederpartij.

5. Overmacht

5.1

Onder overmacht wordt verstaan elke van de wil van partijen onafhankelijke c.q. onvoorzienbare omstandigheid waardoor nakoming van een overeenkomst redelijkerwijs door wederpartij niet meer van Podium Verhuur Haaglanden kan worden verlangd.

5.2

Onder overmacht wordt eveneens begrepen werkstaking, bovenmatig ziekteverzuim van personeel, transportproblemen, brand, overheidsmaatregelen en/of bedrijfsstoringen bij Podium Verhuur Haaglanden en/of haar toeleveranciers, waardoor zij verplichtingen jegens wederpartij niet (meer) kunnen nakomen.

5.3

Podium Verhuur Haaglanden behoudt zich het recht voor om, in geval van overmacht, de uitvoering van de overeenkomst in kwestie op te schorten dan wel definitief te ontbinden, doch zulks in overleg met de wederpartij.

5.4

Podium Verhuur Haaglanden behoudt zich het recht voor om betaling te vorderen van de prestaties die bij de uitvoering van de betreffende overeenkomst zijn verricht tot het moment van het ontstaan van de situatie van overmacht.

6. Toepasselijk recht / geschillen

6.1

Op alle overeenkomsten, waarop deze algemene voorwaarden geheel of gedeeltelijk van toepassing zijn, is Nederlands recht van toepassing.

6.2

De Rechtbank te 's-Gravenhage is bij uitsluiting bevoegd om van alle geschillen welke tussen partijen mochten ontstaan kennis te nemen.

7. Intellectuele eigendom

7.1

Onverminderd het bepaalde in artikel 7 van deze voorwaarden behoudt gebruiker zich de rechten en bevoegdheden voor die haar toekomen op grond van de Auteurswet.

7.2

Alle door Podium Verhuur Haaglanden verstrekte stukken, zoals rapporten, adviezen, ontwerpen, schetsen, tekeningen, software enz., zijn uitsluitend bestemd om te worden gebruikt door de wederpartij en mogen niet door hem zonder voorafgaande toestemming van gebruiker worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt, of ter kennis van derden gebracht.

7.3

Podium Verhuur Haaglanden behoudt tevens het recht de door de uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.

8. Geheimhouding

Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.

9. Uitvoering van de overeenkomst

9.1

Podium Verhuur Haaglanden zal bij de uitvoering van de overeenkomst de zorg van een goed opdrachtnemer in acht nemen.

9.2

Podium Verhuur Haaglanden behoudt zich het recht voor om, indien zij zulks noodzakelijk acht, voor de uitvoering van een overeenkomst derden in te schakelen waarvan de kosten aan de wederpartij zullen worden doorberekend conform de verstrekte aanbieding.

10. Honorarium

10.1

Partijen kunnen bij het tot stand komen van de overeenkomst een vast honorarium overeenkomen. Het vaste honorarium is exclusief BTW.

10.2

Indien geen vast honorarium is overeengekomen, zal het honorarium worden vastgesteld op grond van werkelijk bestede uren. Het honorarium wordt berekend volgens de gebruikelijke tarieven van Podium Verhuur Haaglanden.

11. Annulering

11.1

Annuleren van de overeenkomst dient zo tijdig mogelijk te geschieden. Podium Verhuur Haaglanden berekent

10% van het overeengekomen bedrag bij annulering 15-30 dagen voor het ingaan van de overeengekomen prestatiedatum en

25% van het overeengekomen bedrag bij annulering 7-14 dagen voor het ingaan van de overeengekomen prestatiedatum en>br/> 50% van het overeengekomen bedrag bij annulering 2-7 dagen voor het ingaan van de overeengekomen prestatiedatum.

Bij annulering binnen 48 uur voor de overeengekomen prestatiedatum wordt het volle contractbedrag in rekening gebracht.

 

11.2

Wanneer er aantoonbaar sprake is van gemaakte kosten door het niet door gaan van een boeking, kan Podium Verhuur Haaglanden deze kosten in rekening brengen bij de wederpartij.

12. Prijzen

12.1

Opgegeven prijzen zijn exclusief omzetbelasting en verpakkings-, verzend- of afleveringskosten, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

12.2

Prijzen zijn gebaseerd op ten tijde van het uitbrengen van de offerte bekende prijsbepalende factoren. Podium Verhuur Haaglanden behoudt zich te allen tijde het recht voor wegens wijziging van lonen, of andere prijsbepalende factoren haar prijzen te wijzigen.

13. Levering

13.1

Tenzij anders is overeengekomen bezorgt Podium Verhuur Haaglanden alle gehuurde goederen op de afgesproken locatie. Bij het beëindigen van de huurperiode worden de goederen door Podium Verhuur Haaglanden opgehaald. Het brengen en halen van gehuurde goederen is voor rekening en risico van de wederpartij.

13.2

De wederpartij wordt geacht bij ontvangst de goederen op gebreken te hebben gecontroleerd en in goede staat te hebben ontvangen.

13.3

Wanneer Podium Verhuur Haaglanden de gehuurde goederen bij wederpartij komt bezorgen, zal Podium Verhuur Haaglanden ernaar streven zich zo nauwkeurig mogelijk aan de overeengekomen leveringstijd te houden. Overschrijding van de levertijd kan echter nimmer, ook niet na ingebrekestelling, aanspraak geven op schadeloosstelling.

14. Duur van een huurovereenkomst

14.1

Huurovereenkomsten worden gesloten voor een bepaalde, in de overeenkomst gespecificeerde tijdsduur.

14.2

Wederpartij is verplicht om het gehuurde goederen uiterlijk op het in de huurovereenkomst vermelde tijdstip aan Podium Verhuur Haaglanden ter beschikking te stellen, bij gebreke waarvan wederpartij ten behoeve van Podium Verhuur Haaglanden een boete verbeurt ter hoogte van de dagprijs van het gehuurde voor iedere dag dat het gehuurde te laat ter beschikking worden gesteld.

15. Schade en gebreken

15.1

Wederpartij is verplicht elke schade en elk gebrek aan gehuurde goederen onmiddellijk aan Podium Verhuur Haaglanden te melden. Zonder toestemming van Podium Verhuur Haaglanden mag wederpartij niet tot reparatie overgaan.

15.2

Veranderingen en/of reparatie aan de gehuurde goederen zal Podium Verhuur Haaglanden slechts in eigen werkplaats aanbrengen c.q. verrichten.

15.3

Het opzettelijk toebrengen van schade, of schade die is ontstaan door het verkeerd gebruik van de gehuurde goederen geven de wederpartij geen enkel recht jegens Podium Verhuur Haaglanden, in het bijzonder niet op vervanging en/of schadevergoeding.

16. Aansprakelijkheid

16.1

De wederpartij is aansprakelijk voor alle schade aan het gehuurde, die tijdens de huurperiode optreedt, tenzij de schade is veroorzaakt door gewone slijtage of achterstallig onderhoud.

16.2

Indien het gehuurde, of onderdelen daarvan, door schuld of onachtzaamheid van wederpartij wordt (worden) beschadigd, geheel verloren gaat (gaan) of onherstelbaar beschadigd wordt (worden) zullen in het eerste geval reparatiekosten worden berekend tegen de normaal geldende reparatietarieven. In de beide andere gevallen zal de wederpartij aan Podium Verhuur Haaglanden verschuldigd zijn een som gelijk aan de aanschafkosten van vervangende apparatuur en de kosten van vervanging.

16.3

Voor schade die aan wederpartij of aan derden direct of indirect als gevolg van het gebruik van gehuurde goederen zou kunnen ontstaan, is Podium Verhuur Haaglanden niet aansprakelijk, ook niet indien deze schade het gevolg mocht zijn van het verwerken van ondeugdelijk materiaal of van de aanwezigheid van een constructiefout in de gehuurde goederen. Wederpartij zal Podium Verhuur Haaglanden voor alle aanspraken van derden vrijwaren.

17. Verplichtingen wederpartij

De wederpartij is verplicht de gehuurde goederen slechts overeenkomstig de bepalingen van deze overeenkomst te gebruiken en in het bijzonder om: - de gehuurde goederen overeenkomstig de bedieningsvoorschriften te behandelen; - de gehuurde goederen niet te gebruiken voor andere doeleinden dan is beschreven in de bedieningsvoorschriften; - geen veranderingen aan de gehuurde goederen aan te brengen; - de vertegenwoordiger(s) of gemachtigde(n) van Podium Verhuur Haaglanden, te allen tijde toegang tot het gehuurde te verschaffen; - aanspraken van derden op de gehuurde goederen af te wijzen en Podium Verhuur Haaglanden ter zake te vrijwaren; - niet zonder toestemming van Podium Verhuur Haaglanden te gebruiken in zwembaden, stranden en andere vochtige omgevingen; - onderverhuur en beschikbaarstelling aan derden uitsluitend met schriftelijke toestemming van Podium Verhuur Haaglanden te doen geschieden.

18. Waarborgsom

18.1

De wederpartij is verplicht wanneer hij artikelen huurt van Podium Verhuur Haaglanden, voordat zij de gehuurde goederen in ontvangst neemt, zich te legitimeren aan Podium Verhuur Haaglanden en de door Podium Verhuur Haaglanden vast te stellen waarborgsom te voldoen.

18.2

Podium Verhuur Haaglanden behoudt zich het recht voor vervallen verhuurtermijnen te compenseren met de waarborgsom evenals de kosten van de reparatie/vervanging als in 16.2. is bedoeld.

18.3

Podium Verhuur Haaglanden is verplicht deze waarborgsom bij de beëindiging van de overeenkomst, indien op dat moment de wederpartij aan al haar verplichtingen tegenover Podium Verhuur Haaglanden heeft voldaan, aan wederpartij terug te geven.

19. Vervanging

Indien wederpartij blijvend niet in staat is, om welke reden dan ook, de gehuurde goederen aan Podium Verhuur Haaglanden ter beschikking te stellen, dient wederpartij aan Podium Verhuur Haaglanden een schadevergoeding te betalen, ter grote van de aanschafkosten en kosten van vervanging van de gehuurde goederen, per de datum van het eindigen van deze overeenkomst.

20. Meldingsverplichting

Wederpartij dient Podium Verhuur Haaglanden onverwijld in te lichten indien beslag wordt gelegd op roerende of onroerende goederen van Podium Verhuur Haaglanden of op onderhavige gehuurde goederen, of indien op enige andere wijze de eigendomsrechten van Podium Verhuur Haaglanden dreigen te worden geschaad. Hetzelfde geldt in geval van faillissement van de wederpartij, indien wederpartij surseance van betaling of toepassing van de wettelijke schuldsaneringsregeling aanvraagt of haar betaling om andere redenen heeft gestaakt.

21. Beëindiging van een huurovereenkomst

21.1

Een huurovereenkomst kan te allen tijde door Podium Verhuur Haaglanden met onmiddellijke ingang worden opgezegd.

21.2

Bij beëindiging van een huurovereenkomst zullen de gehuurde goederen in dezelfde conditie als waarin zij verstrekt zijn, geheel gereinigd, ter beschikking van Podium Verhuur Haaglanden worden gesteld. Indien daarbij zou blijken dat de goederen gebrek vertonen of beschadigd zijn, c.q. dat de wederpartij de goederen niet of gebrekkig zou hebben schoongemaakt, is Podium Verhuur Haaglanden gerechtigd de wederpartij de reparatiekosten c.q. reinigingskosten in rekening te brengen.

22. Locatie eisen

22.1

De vloer/bodem waar het podium op gebouwd moet worden dient egaal zijn en zonder obstakels te zijn

22.2

De opbouwlocatie dient goed te bereiken zijn met een bestelbus/vrachtwagen. De keuze van het voertuig is afhankelijk van de goederen die u besteld heeft. Uiteraard kan het voertuig in overleg aangepast worden.

22.3

Wanneer er op de route van de laad en los plaats en de opbouwlocatie, obstakels dan wel trappen en/of verhoging aanwezig zijn, zal Podium Verhuur Haaglanden extra kosten in rekening brengen. U dient altijd voor acceptatie van de offerte door te geven wanneer er obstakels dan wel trappen en/of verhoging aanwezig zijn

22.4

Wanneer de afstand van de laad en los plaats en de opbouwlocatie, meer dan 30 meter bedraagt, kan Podium Verhuur Haaglanden hier extra kosten voor in rekening brengen. U dient altijd voor acceptatie van de offerte door te geven wanneer deze afstand meer dan 30 meter bedraagt.

22.5

De ondergrond moet voldoende draagkracht hebben en niet onderhevig zijn aan zettingen of vervormingen t.g.v. de belastingen van de overkapping en of het podium. De opdrachtgever blijft ten allen tijden verantwoordelijk voor schade die is ontstaan door het gewicht van het podium dan wel de overkapping.

23. Windkracht

23.1

Vanaf windkracht 5 zijn er extra maatregelen nodig om de overkappingen vast te zetten. Wij hebben in ons assortiment een legio aan oplossingen. De kosten zijn voor rekening van opdrachtgever. De opdrachtgever blijft verantwoordelijk voor de controle op windsterkte.

23.2

Bij een sterkere windkracht dan windkracht 7 kunnen de tenten en/of podia niet worden opgebouwd dan wel blijven staan. Afhankelijk van het tijdstip waarop wij constateren dat de overkapping niet kan worden gebouwd bepalen wij de huurprijs.

 

Op de dag zelf brengen wij 100% van de huurprijs in rekening.

1 dag voor de opbouwdag brengen wij 80% van de huurprijs in rekening.

2 tot 3 dagen voor de opbouwdag brengen wij 50% van de huurprijs in rekening.

Meer dan 3 dagen van te voren brengen wij geen kosten in rekening.

 

Deze regeling telt alleen bij windkracht 7 of meer.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 78 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.