loading
Ga naar inhoud
stm
Verberg

Boekhouding van een parttime starter

vraag

Allereerst mijn situatie/een kleine introductie:

Ik werk nu fulltime en sta daarnaast sinds mijn studententijd al 3 jaar ingeschreven bij de KvK als eenmanszaak. In het begin betaalde ik hiervoor nog een lidmaatschap, maar volgens mij hoeft die tegenwoordig niet meer betaald te worden. Alle verzoeken om aangifte te doen heb ik tot nu toe genegeerd of niks aan te geven opgevoerd.

 

Nu ben ik sinds begin van dit jaar echt begonnen met mijn bedrijf en maak daarmee ook een bescheiden winst. Nou ja bedrijf, ik weet niet of je het dat al kan noemen, maar ik verricht in mijn vrije tijd advertentiewerkzaamheden voor 2 bedrijven via een aantal online adverteerkanalen.

 

Het komt er op neer dat ik met de volgende geldstromen te maken heb:

 

Uitgaand:

Advertenties (Google, etc..)

Hosting kosten

Tooling kosten

 

Inkomend:

2 verschillende klanten die ik maandelijks factureer voor de verrichte werkzaamheden.

 

Voor de rest heb ik geen kantoor, gebruik ik mijn priverekening/creditcard voor het bedrijf en maak ik een zeer bescheiden winst.

Ik heb sinds het begin wel gewoon een kasboek bijgehouden, waar ik eerst in de min kwam te staan (betaalde immers gewoon van mijn priverekening).

 

Ik ben nogal naïef geweest door te denken dat een kasboek voldoende zou zijn, maar dat bleek dus verre van genoeg te zijn.

Nu heb ik het forum al wel doorzocht voor een eenvoudige en goedkope oplossing om mijn boekhouding te regelen, maar ik heb die vooralsnog niet gevonden. Het probleem zit hem er ook in dat voor mijn gevoel mijn werkzaamheden zo doorzichtig zijn dat ik hiervoor geen dure pakketten nodig zou moeten hebben. De Excel sjablonen die ik dankzij dit forum gevonden heb zijn voor mijn gevoel ook te complex.

 

Is het echt zo complex en heb ik een duur pakket icm een check van de boekhouder nodig voor mijn relatief simpele werkzaameheden? Zat nu zelf naar reeleesee te kijken maar als er een simpele excel sheet is heeft dat uiteraard mijn voorkeur.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Bedankt Diekeltje, dat ziet er goed uit. Ik heb al wel wat op papier gezet met behulp van een ander HL lid, dus denk dat dit topic ook wel gesloten kan worden, bedankt iig!

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 0 leden online en 87 gasten

  Er zijn momenteel geen geregistreerde gebruikers online

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké