Jump to content

stm

Senior
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Marcel heel erg bedankt voor deze lange en duidelijke uitleg! Dus zoals ik het nu begrijp moet je alleen duidelijk aangeven vanuit welke rekening het komt, maar hoeft het heen en weer storten niet. Ik ga nu gewoon een extra rekening toevoegen (Zakelijk) aan mijn excel boekhouding, op die manier kan ik het dan uit elkaar houden en dan moet ik aan het einde van het jaar met de boekhouder maar even kijken of het goed genoeg is :).
 2. Ok, vandaag toch maar een zakelijke rekening aangevraagd, nu dus de vraag hoe ik dit boekhoudtechnisch op moet lossen. Allereerst kan ik niet mijn creditcards die ik zakelijk gebruik naar mijn zakelijke rekening koppelen, oftewel deze blijven gewoon aan mijn prive rekening (wel heb ik nieuwe aangevraagd voor mijn zakelijke rekening). Vanaf 1 januari 2013 heb ik echter alles op mijn prive rekening gedaan. Moet ik nu gewoon een moment kiezen waarop ik overstap (zeg maandag) een paar duizend overmaken naar de zakelijke rekening en dan vervolgens Winst-Overgemaakte bedrag = prive onttrekking? En alle betalingen die ik prive blijf doen, gewoon elke keer terugstorten vanaf mijn zakelijke rekening met als kenmerk?
 3. stm

  Weer dat urencriterium

  Sorry bedoel uiteraard in combinatie met het werken wat ik parttime in het half jaar daarvoor gedaan heb. Maar goed daarnaast maak ik ook wel meer dan 40 uur per week nu. Maar ja als het nodig is dan blijf ik het wel bijhouden :).
 4. stm

  Weer dat urencriterium

  Lijkt mij stug dat je die mee kan tellen :). Ik ben zelf trouwens gestopt met mijn 'normale' baan. Ik hou nog steeds uren bij, nou ja bijhouden ik klok in als ik begin en klok uit als ik een grote pauze neem of stop met werken. Totaal nutteloos natuurlijk en ik doe het alleen voor de BD, zou ik dit nog steeds moeten doen of gaat de BD er wel vanuit dat ik aan het urencriterium voldoe nu ik de helft vh jaar fulltime gewerkt heb voor mijzelf?
 5. Heb je naast de VoF nog een baan ergens anders? En heb je een urenadministratie bijgehouden?
 6. Ik zou er eigenlijk niet inhoudelijk op in moeten gaan, maar goed. Bij welk scherm weet je volgens jou dan zeker dat het niet door kinderhanden is gemaakt? Als je als mega cap bedrijf het een en ander outsourced naar China loop je natuurlijk altijd de kans dat er hier en daar een kinderhand aan te pas komt. En ach ik heb liever dat die kinderen mijn scherm maken, dan dat ze de prostitutie in gaan of zo. Daarnaast zijn die kleine handjes uitermate geschikt voor precisiewerk zoals het maken van Apple producten ;).
 7. Ja ik denk dat ik daar maar voor ga, koop ik wel van die overpriced Apple monitoren ;), dan zit ik in ieder geval veilig. Bedankt!
 8. Nou ja ik verdien eigenlijk mijn geld met mijn computer. Mijn hele onderneming is online en dit is dan ook de enige activa die ik heb :). Ik zou prima met 1 scherm kunnen werken, maar dat vind ik simpelweg gewoon niet zo prettig. 100% zakelijk gebruiken doe ik het natuurlijk niet, ik denk dat dat voor iedereen zo is. Maar zullen ze daar heel streng mee zijn?
 9. Hallo Joost, Bedankt voor jouw snelle reactie! Het probleem in mijn situatie is dat een laptop van zichzelf al een scherm heeft, daarnaast gaat het om 2 extra schermen. Dus strikt noodzakelijk is het niet. Zou dit dan nog steeds als 1 investering gezien worden?
 10. Ik vroeg mij af of jullie denken dat ik in onderstaande situatie nog steeds recht heb op de KIA: Dit jaar koop ik: - laptop a 2000 excl. btw - 2 monitoren a 400/st excl. btw - randapparatuur a 50 - verzekering a 150 Kan ik de laptop + 2 monitoren (de laptop in kwestie wordt overigens aangesloten op deze monitoren) opvoeren voor de KIA ook al vallen de monitoren los niet onder de KIA? Maakt het daarbij nog uit of ze op dezelfde factuur staan? Ik zat er nu aan te denken om monitoren te kopen die 450+ kosten excl. btw puur om boven de KIA drempel te komen, maar goed dat is eigenlijk wat zonde natuurlijk als het ook goedkoper (en net zo goed) kan. En wbt de randapparatuur/verzekering, dit maakt niet zoveel uit, maar dat is puur uit nieuwsgierigheid.
 11. stm

  Afschrijven studieboete

  Wow bedankt, dat had ik zelf niet gevonden tijdens het googlen. Maar het lijkt er dus op dat ik het met zekerheid van de IB af kan trekken. Dat scheelt al wat :).
 12. stm

  Afschrijven studieboete

  Ok, bedankt voor al jullie reacties! Ik ga het als studiekosten opvoeren dan bij de IB. En helaas weet ik zeker dat ik het moet betalen, maar goed ik heb het contract zelf getekend natuurlijk.
 13. stm

  Afschrijven studieboete

  Sorry als ik er over door blijf gaan hoor, maar ik wil het idee gewoon niet gelijk afschieten. Het is dus niet zo dat ik het als studiekosten op wil voeren, maar meer als een overnamesom. Het komt natuurlijk wel vaker voor dat een nieuwe werkgever de boete overneemt, wordt dit dan opgevoerd als studiekosten? Het lijkt mij namelijk meer een “overnamesom”. Zou dat dan niet ook in mijn geval zo kunnen, immers door het betalen van deze boete ben ik opeens 40 uur extra beschikbaar voor het bedrijf per week .
 14. stm

  Afschrijven studieboete

  Sorry, daar heb je helemaal gelijk in, ongelukkige woordkeuze ik heb het even aangepast. Maar wat ik dus probeerde te zeggen is dat zonder die cursus ik niet aangenomen zou worden dus in die zin was het of de cursus halen en daar werken of een andere baan zoeken.
 15. stm

  Afschrijven studieboete

  Hallo Joost, Bedankt voor jouw reactie. Ja ik zou dat normaal gesproken ook denken, zei het niet dat het een verplichte cursus was, c.q. de voorwaarde was dat ik die cursus haalde anders zou ik niet aangenomen worden, daarnaast de verplichting om dus 3 jaar bij het bedrijf te blijven. Het is dus niet iets wat ik vrijwillig ben aangegaan, maar het was een voorwaarde om daar te werken, daarom dacht ik dat het afkopen daarvan misschien gezien kan worden als iets wat mijn bedrijf ten goede komt. Ik weet namelijk dat andere bedrijven deze boetes ook vaak afkopen als ze nieuwe werknemers aannemen. Ik dacht er inderdaad aan om als alternatief het bij de IB als studiekosten op te voeren (ik neem aan dat het daar toch wel bij moet kunnen), maar goed liever zet ik het natuurlijk op mijn bedrijf.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept