Jump to content

ronl

Super Senior
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Je gaat je toch wel ergens inschrijven in de wereld of niet? Voor de BV hoef je niet in Nederland te wonen.
 2. Het was niet duidelijk geformuleerd. De eenmanszaak is actief, de BV niet.
 3. Goedemorgen, Een Nederlandse vriend van mij die ook in België woont, heeft een eenmanszaakje in Nederland en een B.V. nog waar niks mee gedaan wordt. Nu wilde hij een bedrijfsauto aanschaffen in Nederland op zijn eenmanszaak. Dat blijkt dus niet te kunnen. Privé kan ie hem ook niet kopen want hij woont niet in Nederland. De handelaar zei dat deze hem wel op zijn B.V. kon te naam stellen, maar de factuur zou dan naar de eenmanszaak gaan. Die zou verder ook de belasting en verzekering betalen. Klopt dit verhaal, ik bedoel is deze constructie mogelijk, of is aftrek van BTW enz. niet mogelijk als de auto niet effectief op de eenmanszaak staat ingeschreven?
 4. De spullen zijn vrij gegeven op aanraden van zijn advocaat, worden opgehaald en mijn advocaat gaat zich bedenken hoe hier wat te claimen, (dit speelt zich af in België). En even antwoordend op een insinuatie...ik had gewoon willen betalen.
 5. Dan zou je de goederen inderdaad kunnen factureren. En zijn facturen met jouw facturen verrekenen. Wat de uitkomst wordt bij een ‘zaak’ weet ik natuurlijk niet. Hij/zij zou natuurlijk kunnen beweren dat er geen levering is geweest (maar hij/zij heeft het zelf opgehaald!). Of dat er geen overeenkomst is (maar dan erkent hij dat hij de goederen ‘gestolen’ heeft, lijkt mij). Of iets anders bedenken. Persoonlijk zou ik het nooit zo doen trouwens, maar dat terzijde (gelukkig ben ik dienstverlener). Objectief gezien begrijp ik je reactie (het laatste gedeelte), ik ben ook een zeer redelijk persoon al zeg ik het zelf maar als iemand onbeschoft wordt en je spullen jat, zonder reden want ik heb altijd op tijd betaald, word ik ineens anders, dan kun je je misschien ook wel voorstellen.
 6. Die 6% op arbeid maakt het ook zo ongemakkelijk. Doe dan net als Vlaanderen...alle renovatiewerken aan huizen en gebouwen ouder dan 5 jaar aan 6% omzetbelasting, OOK op de materialen, en kijk eens wat hier gerenoveert wordt! In Antwerpen bijvoorbeeld.
 7. Bedankt voor jullie reacties. Het gaat er juist om dat ik wil bewerkstelligen dat hij met de materialen (ik kan ze wel gebruiken maar is niet echt nodig) blijft en ik de facturen niet hoef te betalen.
 8. Ik verkoop producten die geïnstalleerd moeten worden, hetgeen ik uitbesteed aan een installateur, een zelfstandige. Dus geen medevennoot noch medezaakvoerder. De kwaliteit werd steeds minder, de klachten van klanten namen toe, reden om begin deze week de medewerking op te zeggen. Gisteren kreeg ik dan een sms van hem dat hij uit het magazijn waar mijn producten staan alles heeft meegenomen. Het magazijn is van een gemeenschappelijke vriend, hij heeft toegang en ik heb toegang. Hij wil nu de spullen in bewaring nemen totdat de facturen zijn betaald. Let op, ik heb nog nooit een dag de 30 dagen betalingstermijn overschreden, noch zijn er facturen direct opeisbaar, wat er nog open staat is binnen de 30 dagen termijn, dus geen achterstallige betalingen. Ik heb dus direct de politie gebeld waren ter plaatse maar meneer had de spullen al ergens anders geplaatst. Natuurlijk heb ik die voorraad nodig om te werken, ik kan het echter binnen twee weken weer aangezuiverd hebben. Naar het politiebureau gegaan en aangifte van diefstal gedaan. Een kopie van het verslag als slachtoffer heb ik in mijn bezit. Wat nu te doen, want de politie kan nu niks doen zegt ze. Wat is nu wijsheid? Kan ik hem een factuur sturen voor de ontvreemde goederen? Wat als ik beslis de facturen niet te betalen en hem de goederen te laten houden? Ik moet even calculeren, ik zou verlies lijden maar minder hoofdpijn hebben en minder gezeur. Wat ik eigenlijk wil is dat hij de goederen houdt en de facturen daarmee vereffenen, hoe doe ik dat?
 9. Dank je Norbert, heb er nooit bij nagedacht eerlijk gezegd, ik tik een tientje per uur af en weg is ie, maar inderdaad als het in de voorwaarden staat ...
 10. Ik gebruik ook af en toe hier in Vlaanderen uit de buurt een jonge gast als chauffeur voor als ik ver weg moet, rijdt dan mijn auto, is de auto dan niet verzekerd?
 11. als je die vergelijking wil gebruiken dan zeg je dus dat Christine op de 30e van de maand betaald zou moeten worden voor de hele maand werk.. het gaat er niet om dat je maar eens per maand word betaald, het gaat erom dat je nadat je de hele maand hard hebt gewerkt nog een keer een maand kan gaan zitten wachten omdat het kennelijk normaal is dat je een ontvangen factuur waarvan vaststaat dat ervoor gewerkt is nog een maand laat liggen.. Edit: @ronl, realiseer me dat je meer op de post van Highio reageerde dan op de (start)post van Christine Het was meer een algemene opmerking. Ik begrijp het, ik ging van mijn eigen situatie uit, monteurs die een of twee dagen voor mij werken. Ik heb nooit mensen die weken lang werken voor me, dan is het inderdaad anders, dan loop je soms weken of maanden achter, factuur eind van de maand, werkzaamheden begin van diezelfde maand en dan met geluk 30 dagen termijn. Ja ik ben bij. :)
 12. Aan de andere kant moet personeel ook een paar weken wachten op de werkzaamheden verricht op de eerste week van de maand.
 13. Het zou kunnen dat je niet voldoende Engels spreekt en zij je moet vertalen. Hypothetisch hoor.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept