Jump to content

Thomasss

Super Senior
 • Content Count

  152
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Merci! Gaat me er met name om wat de wettelijke verplichting is. Uiteraard hebben we een aantal systemen in plaats om verloop van producten te verkopen; maar wilde graag weten wat de precieze wettelijke verplichtingen zijn.
 2. Goedemorgen, het is mij onduidelijk wat de juridische verplichting is van het bijhouden van een THT (Ten minste houdbaar tot datum) bij cosmetische producten in een magazijn. Uiteraard mogen we geen producten met een verlopen THT verkopen; maar nu is de vraag of je verplicht bent een volledig overzicht bij te houden van ieder product (batch) en de bijbehorende THT. Heeft iemand hier ervaring mee?
 3. haha wat een discussie is hier gaande; en dat wegens mijn opening die blijkbaar open was voor interpretatie. Zoals Norbert hier aangaf gaat het in mijn geval om een webwinkel met de verkoop van fysieke producten. Geen crypto, geen virtual currencies. Net als iedere webwinkel hebben wij gegevens van klanten in beheer (die overigens na x maanden geanonimiseerd worden sinds de AVG). Maar de discussie hier lijkt meer te gaan om de diverse mogelijkheden en wat wel en niet onder de wet zou vallen. Ben zelf benieuwd dat wanneer wij eerst een request krijgt van de klant om gegevens te verwijderen, en vervolgens van de politie om het in te zien. Wat dan? Volgens AVG heeft iedereen het recht om vergeten te worden; en het lijkt erop dat wij ook mee moeten werken met een onderzoek van de politie. Al lijkt mij dat in dat geval het antwoord zou zijn dat wij die gegevens simpelweg niet meer hebben.
 4. Wellicht relevant voor dit topic. Alle drempel bedragen zijn te vinden via: https://ec.europa.eu/taxation_customs/sites/taxation/files/resources/documents/taxation/vat/traders/vat_community/vat_in_ec_annexi.pdf
 5. Goedemiddag allen, jaren geleden heb ik hier naar gekeken en destijds door de vele regels niet mee doorgegaan. Nu het nogmaals opgepakt. Het gaat om een webwinkel die al enkele jaren actief is in NL en nu ook in Duitsland wilt gaan verkopen onder een eigen .de domeinnaam, Duitse taal, Duitse klanten. Ik weet dat bepaalde regels in Duitsland een stuk strenger zijn, zoals de vereisten van een Impressum, AGB, Datenschutzverklarung. Het blijft mij onduidelijk of het noodzakelijk is om ook daadwerkelijk een bedrijf in Duitsland te starten. Zover ik kan beoordelen is dit niet het geval en kun je gewoon de zaken blijven doen vanuit Nederland en vanuit Nederland versturen. Ook BTW zal via NL lopen (mits onder grenswaarden). Is het (nog steeds) noodzakelijk om een Duits (retour) adres te hebben of is deze verplichting vervallen? Ik lees enigszins tegenstrijdige informatie en ook bij de websites die ik bekijk is het niet consistent. Heeft iemand hier ervaring met het (recent) van start gaan in Duitsland?
 6. Dank voor alle antwoorden en reacties! Heb de meeste adviezen opgevolgd en contact opgenomen met diverse partijen. De discussie ' waarom' ik dit topic geopend hebt verbaasd mij enigszins. Er zijn ongetwijfeld andere ondernemers die eenzelfde verzoek hebben gehad en ben benieuwd wat zij ervan denken. Naast het feit of dit wel of niet juridisch bindend is zijn er ook nog ethische vraagstukken en de vraag of je als eenmanszaak / webwinkel hier überhaupt aan mee zou moeten werken. Blijkbaar is dit voor sommige leden hier overduidelijk, maar uit de ontstane discussie leid ik af dat dit niet voor iedereen het geval is. Het gaat inderdaad om een webwinkel, geen hostingpartij. Wij hebben dus directe klantgegevens.
 7. Hallo Maxn, dat staat bij ons inderdaad ook (art 126na Sv.). Maar wij zijn geen juristen en iemand kan alles zeggen. Staat daar inderdaad in dat elke opsporingsambtenaar dat mag? En heb je dat ook zelf geverifieerd (of laten doen) ? Zou dat betekenen dat je wel mee ' moet' werken
 8. Goed punt Norbert dank voor het meedenken. Wij hebben veelal de privacy voorwaarden van webwinkelkeur. Relevant stukje: Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek In voorkomende gevallen kan bedrijf op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten. ------------ Ik zou dus zeggen dat wij momenteel niet wettelijk verplicht zijn tot delen, en volgens het tweede deel van onze privacy voorwaarden ons zelf moeten verzetten hiertegen. edit: valt een IP adres onder persoonsgegevens?
 9. Dat de politie het vraagt wil nog niet zeggen dat het juridisch ook in orde is. Wel meerdere voorbeelden waar de politie IP adressen vraagt (dan van grote partijen zoals Ziggo). In sommige gevallen zou die partij echter strafbaar zijn omdat het de privacy gegevens niet heeft gewaarborgd. Is wrs een beetje doemsdenken etc, maar in principe staat de klant op #1. Ik ga er vanuit dat in dit geval de ondertekenaar correct is en het ook daadwerkelijk afkomstig is van de politie. Waar sta je dan als bedrijf? Verplicht om mee te werken? Vraag me ook af hoe andere bedrijven hiermee om zijn gegaan in het verleden.
 10. Goedenavond, wij kregen allereerst een e-mail van de politie gevolgd foor een e-mail met formele brief in de bijlage. Het gaat om een vordering van de IP-gegevens van een klant van ons (webwinkel) die verdacht is van fraude. Ivm de AVG en privacy gegevens gaan wij zeer zorgvuldig om met gegevens van onze klanten en willen die niet zomaar vrijgeven. Er wordt gevraagd om IP-gegevens, emailadres, email alias en accountnaam. Wat zouden jullie in zo'n situatie adviseren? Heeft de politie het recht om dergelijke zaken op te vragen of openen wij ons voor problemen met de AVG? Dank voor jullie advies.
 11. Goedemiddag, recent is een gedeelte van mijn eenmanszaak opgesplitst naar een nieuwe B.V. Er is nu dus een eenmanszaak + B.V. In principe precies dezelfde activiteiten aantallen. Mijn rechtsbijstand verzekering wil nu 2x de volle premie regelen, tenzij ik kan aantonen dat het gaat om gelieerde ondernemingen. Hebben jullie hier ervaring mee en hoe ik dit in orde kan maken? Bij voorbaat dank.
 12. Wat een waardevolle reacties. Hartelijk dank Norbert, StefanO, Joost en Phileine. Gebaseerd op jullie informatie geef ik graag een paar honderd euro meer uit om het goed te regelen. Bij Firm24 is niet zozeer maar met name het gemak aantrekkelijk. Ik wil dit graag op korte tijd voltooid hebben en zit vaak in het buitenland. Ik probeer een concreet plan op te stellen voor mijzelf. - Vinden juiste Notaris. Liefst klein kantoor gespecialiseerd in ondernemingsrecht. - Vinden juiste fiscalist, die samen met de Notaris hier naar wilt kijken. Accountant (?) om de eenmanszaak (geruisloos) in te brengen in de BV?
 13. Het gaat met name om aansprakelijkheid. Producten hebben te maken met vermogensbeheer. Wij doen er uiteraard alles aan om dingen zo goed mogelijk te regelen maar mocht er nu iets geks gebeuren dan zouden de bedragen in theorie aardig kunnen oplopen. Onze andere werkzaamheden zijn minder en kleiner risico.
 14. Hallo Ron, hartelijk dank voor jouw inhoudelijke reactie. De beste in dit geval is het afscheiden van de risicio's in werk BV 2 van de overige activiteiten en het vermogen. Gebaseerd op het eerste deel van jouw antwoord lijkt het oprichten via firm24 niet perse verstandig; je zou met een fiscalist moeten overleggen en vervolgens de besproken structuur oprichten? Heb jij nog een advies voor een fiscalist? Daar ikzelf vaak in het buitenland werk ik het liefst samen met iemand die online overleggen geen probleem vind.
 15. Goedemiddag, wegens het risico van bepaalde bedrijfsactiviteiten wil ik deze graag afscheiden van de overige activiteiten. Zover ik kan inschatten is de beste manier hiervoor een Holding BV met daaronder twee werk BV's. Is dit inderdaad de beste structuur of kan ik ook nog aan andere dingen denken? HOLDING (vermogen) WerkBV 1 (laag risico) - Werk BV 2 (hoog risico) ---- Daarnaast zie ik sites als Firm24 waar je dit voor <1000 euro kunt oprichten. Is dit een reëel scenario of zul je toch echt met een notaris om de tafel moeten?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept