Thomasss

Super Senior
  • Aantal berichten

    179
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Thomasss

  1. Goedemiddag, soms help ik als consultant voor (buitenlandse) startups. Als reward heb ik nu carry aangeboden gekregen in een startup die in de USA Delaware geregistreerd is. Het gaat om een carry die uitbetaald wordt onder bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld bij de exit van deze startup. In theorie zou dit pas over 5 tot 10 jaar plaats kunnen vinden. De vraag is nu of ik deze carry op persoonlijke naam zal noteren, of op mijn BV. Hoe zit het met belasting over de carry die eventueel vrijkomt? Stel dat je hypothetisch 300.000 euro in 1 keer ontvangt. Zal dit dan onder inkomstenbelasting vallen of Capital Gains? Wat gebeurd er wanneer de B.V. stopt voordat de carry uitbetaald wordt? Zijn er nog risico's verbonden om dit om privé te doen? Begrijp dat de situatie persoonlijk is en afhangt van allerlei factoren. Heb dit reeds bij mijn accountant neergelegd maar wilde ook hier even sparren over jullie input.
  2. Dank voor jouw uitgebreide in informatieve reactie Roel! Prachtig. Het komt er een beetje op neer dat de informatie dus sowieso wel ergens beschikbaar blijft (meestal in boekhouding), maar dat je dus ze dus eventueel wel bij andere plekken kunt verwijderen (zoals in jouw webwinkel software zelf). Je zou dus alle webwinkel klant-data na 3 maanden kunnen verwijderen, en je boekhouding laten staan. Garantie kan lopen via de facturen in de boekhouding neem ik aan. Wat ik nu in gedachte heb: Adresgegevens automatisch verwijderen uit webwinkel software na 90 dagen Orders gegevens verder anoniem maken, wel nuttig voor statistieken. E-mail adres bewaren met mogelijkheid tot uitschrijven (nieuwsbrief) Administratie up to date houden, uiteraard met goede beveiliging. Vermoedelijk zal ik e-mails (order bevestigingen, vragen, etc) wel bewaren in ons klantenservice systeem e-mail inbox. Dit kan en mag dus?
  3. 99.9% gaat over internetbestellingen die dus op adres geleverd worden. Nadat het pakket geleverd is hebben wij deze adresgegevens in principe niet meer nodig. Garantie etc. kan dan via e-mail en ordernummer lopen. Maar als ik het goed begrijp mag je de adres gegevens, mits gebruikt, niet verwijderen binnen 7 jaar? Enige optie voor de klant is dan op een afhaalpunt te leveren en een 'vals' thuis adres op te geven. De naam moet dan alsnog echt zijn omdat soms ID verplicht is voor het afhalen. ====== Oftewel. Bij bestellingen via internet op thuisadres, dient de verzendende partij deze gegevens voor 7 jaar bewaren? Inclusief naam, adres, e-mail (en telefoonnummer?)) Daarbij bewaar je OOK de pakbon, OOK de factuur, en alle communicatie je eventueel met de klant hebt gehad (e-mail, whatsapp, chat)? En dan zijn er nog betalingen die binnenkomen (meestal bij een PSP), dienen die ook bewaard te worden? ==== En is er dan nog een vereiste aan hoe dit bewaard dient te worden? Wanneer ik deze offline encrypted bewaar in decoupled databases, is dat dan voldoende? De belastingdienst zal wel een mooi overzicht willen vrees ik.
  4. Een update hierop. Ik heb de .pdf doorgenomen en geprobeerd met een aantal partijen te overleggen; al is er opmerkelijk weinig duidelijkheid in. Keurmerken willen zich hier niet over uitlaten. @Branko dat klopt, maar wij zouden dit graag nog verder verbeteren en zo min mogelijk gegevens bewaren om de privacy van de klant zoveel mogelijk te waarborgen. De vraag is dan dus alsnog welke gegevens we echt moeten bewaren. Momenteel is het nogal een 'subjectief' begrip en lijkt het aan iedere partij zelf om te bepalen wat ze wel of niet nodig vinden. Zou mooi zijn om een duidelijke lijst te hebben van een gerenommeerde partij die adviseert wat wel en niet te bewaren, om een goede middenweg te vinden tussen privacy en bewaarplicht. Vooralsnog vind ik de situatie persoonlijk nog steeds ingewikkeld en onduidelijk.
  5. Goedemorgen, afgelopen week ontvingen wij van een klant een verzoek om haar persoonsgegevens te verwijderen. Het gaat om een klant van een webwinkel. Zijn er nog juridische zaken waar wij rekening moeten houden, die wel bewaard moeten worden? Denk aan boekhouding? Of juist het bewijs van verzending? --- De vraag is dus of wij ergens juridisch verplicht zijn om bepaalde gegevens voor een x periode te bewaren; of kunnen wij deze anonimiseren ?
  6. Goedemiddag allen, hopelijk iedereen in goede gezondheid. Wegens een langlopende relatie hebben wij een mooie ingang bij een Chinese fabrikant van medische producten. Zij zijn al meer dan 10 jaar actief in deze markt, en produceren onder andere mondkapjes en ander beschermingsmateriaal. Nu houden wij ons normaal bezig met handel binnen EU; maar met de huidige situatie willen wij graag kijken of wij een aantal van deze producten kunnen importeren. Hebben jullie tips om zo goed mogelijk de kwaliteit van deze producten te garanderen en niet voor verrassingen te komen staan? Items zijn CE en FDA goedgekeurd EU verpakking Bedrijf bestaat +10 jaar in medische sector Wat zou jullie gang van zaken zijn? Samples verkrijgen Laten testen door organisaties (wie? TNO?) Kwaliteit kan over tijd natuurlijk wijzigen, hoe weet je zeker dat iedere batch goed is? Altijd een steekproef nemen? En dan dienen er nog juridische zaken geregeld te worden; zoals aansprakelijkheid en contracten tussen fabrikant en onszelf. ========= Dank voor jullie hulp en advies in deze kwestie.
  7. Dank. Aantal goede tips! Lijkt erop dat ik zelf de ernst onderschat heb. Ik ga het oppakken. Dank voor alle hulp en het meedenken.
  8. Eenmanszaak bestaat nog; gedeelte is ingebracht (althans was de bedoeling) onder BV om activiteiten op te splitsen. Ik waardeer het advies; maar dit topic ging specifiek over de vraag of er een manier/advies is om accountant X alsnog mee te laten helpen. Langsgaan lijkt tot nu het het meest gehoorde advies; of via RB.nl druk zetten. Verder nog tips?
  9. Langsgaan zou inderdaad de beste optie zijn. Woon zelf merendeel van het jaar in het buitenland dus zal lastig zijn voor de komende maanden. Maar wellicht de overweging waard.
  10. Als ik het goed begrepen heb is de inbreng nooit volledig voltooid; in dat inzicht ook geen inbrengbeschrijving getekend. X zei altijd dat het verder wel in orde kwam en dat het geregeld zou worden.
  11. Wederom dank. Accountant X via rb.nl kunnen vinden, dus wellicht moet ik fiscalist zeggen? Accountant Y via nba.nl kunnen vinden. Via accountant Y proberen we al tot een oplossing te komen, maar deze geeft aan dat de reeds uitgevoerde werkzaamheden niet overeenkomen met de afspraken die ik eerder gemaakt had met accountant X (over ruisende versus geruisloze inbreng). Volgens accountant Y is het lastig om dit te voltooien zonder accountant X te spreken. Accountant Y heeft ook al aantal keer tevergeefs contact proberen op te nemen met Accountant X. Maar ik zou dit dus eventueel via RB.nl om hulp/advies kunnen vragen?
  12. Dank voor jullie reacties, het meedenken en het advies. Liefst zou ik dit gewoon onderling met de accountant oplossen; en ook prima als ik daarvoor moet betalen. Probleem is dat ik simpelweg geen contact krijg. Heb al meermaals geprobeerd en accountant reageert simpelweg niet. @Roel J bedankt voor jouw terechte opmerking. Accountant Y heeft een Vpb concept/voorbehoud (als ik het goed begrepen heb) ingediend om die boete te voorkomen. Maar nu is het dus achterhalen wat Accountant X precies wilde doen kwa inbreng van de eenmanszaak. Accountant X reageert niet, dus zijn er manieren om dit 'minder vrijwillig' te maken. Zijn er bepaalde regels hierover? Plichten?
  13. Ter verduidelijking: ik heb ook nooit een rekening ontvangen. Werk al langer samen met accountant X voor een eenmanszaak en die rekening zijn gewoon altijd netjes betaald. Voor de nieuwe (BV) activiteiten nooit een rekening ontvangen; dus ook nooit iets betaald.
  14. Goedemorgen allemaal, ik heb een probleem met mijn accountant. In 2018 een BV opgericht met gedeeltelijke inbreng van eenmanszaak onder accountant X. Accountant X (en fiscalist) heeft hier destijds in geadviseerd en zou alles hiervoor in orde maken. Ben in 2019 overgestapt op een nieuwe partij (accountant Y) wegens herhaaldelijk te laat reageren op mijn verzoeken. Zo is de boekhouding voor 2018 nog steeds niet voldaan. Nu heeft accountant Y informatie nodig van accountant X over hoe deze inbreng plaats heeft gevonden en wat hiervoor het plan was. Maar accountant X reageert nergens meer op. Niet per e-mail, telefoon of SMS. Accountant Y geeft aan dat zonder de juiste informatie het lastig is om de BV voor 2018 netjes af te ronden. Welke opties heb ik nog? Ik heb accountant X nooit een rekening betaald (dat is geloof ik retentierecht?) ; maar er zijn wel mondelinge afspraken gemaakt over wat hij wel en niet zou doen. Kan ik hier juridisch iets aan doen, of heb ik nu gewoon pech?
  15. Goedenavond allemaal, de situatie is als volgt: ik werk online en ben daarom niet locatie gebonden. Dit betekent dat ik op meerdere locaties woon, ook in het buitenland. Na een congres in de USA ben ik daar 3 maanden gebleven. Dit zie ik als 'wonen in het buitenland'; en niet als zakenreis. Ik sta wel ingeschreven in NL bij familie, maar betaal hier geen huur o.i.d. (hier zijn dus ook geen kosten). Voor de reis- en verblijfskosten mag je maximaal € 1.500 aftrekken. Maar geld mijn 'wonen in het buitenland als reis en verblijfskosten? Of kan ik dit zien als wonen in het buitenland waarbij ik een kantoor en dergelijke huur om te werken? Hoe zouden jullie dit structureren?
  16. Goedemiddag, in 2018 is een gedeelte van mijn eenmanszaak overgegaan in een BV. De facturen die ik in 2018 heb ontvangen heb ik allemaal onder de BV ingeboekt. De betalingen hiervoor zijn echter overgemaakt vanuit de eenmanszaak, niet vanuit de BV. Hierdoor staat ze momenteel nog als 'open posten'. Wat is de juiste manier om dit aan te pakken? Mijn gedachtegang: --> Het geld is momenteel betaald uit de eenmanszaak --> Dit bedrag zou ik dus over moeten maken vanuit de BV naar de eenmanszaak --> Dit bedrag staat echter niet binnen de BV, omdat de inkomsten binnen de eenmanszaak staan --> Dit zou betekenen dat ik ook alle (relevante) inkomsten uit 2018 moet overmaken van de eenmanszaak naar de BV? --> En vervolgens de facturen overmaken van BV naar eenmanszaak? Mijn accountant heeft het deze week af laten weten; vandaar dat ik zelf aan de gang ben gegaan.
  17. Dank voor al jullie reacties. Blijkt dus lastiger dan gedacht om dingen weg te geven. Aansprakelijkheid en dergelijke toch iets waar je op moet letten. De wet wordt langzaam beter (bij voedsel kunnen bepaalde partijen niet meer aansprakelijk worden gesteld bij donaties) maar op de huidige manier toch lastig. Buiten eventueel reputatieschade that is.
  18. Ja, die redenering volgde ik ook. De fabrikant gaat zichzelf indekken en zeggen dat het niet meer bruikbaar is. Maar vrijwel alle artikelen zijn gewoon nog bruikbaar naar THT. En inderdaad, wellicht is de werking net ietsje afgenomen, maar gaat mij met name om de veiligheid. Probleem waar je dan mee zit is dat je iets ' goeds ' wilt doen maar tegelijkertijd ook moet letten op aansprakelijkheid. Ik hoopte dat er hier iemand wat ervaring mee had en wat goede tips had waar te doneren. Wellicht zelfs anoniem om problemen te voorkomen.
  19. Ze staan eigenlijk al heel lang opzij. Wilde ze destijds (kerst 2017) doneren maar is er toen nooit van gekomen. En nu staan die dozen er nog steeds. Als iemand er iets aan heeft zou ik ze graag weggeven. Heb aantal voedselbanken gemaild, kijken of dat iets oplevert.
  20. Goedemiddag, ik heb een aardige lading cosmetica producten die helaas over de THT zijn. Gaat om shampoo en andere verzorgingsproducten. Sommige zijn al in 2017 verlopen, andere begin 2019. Is het mogelijk (en verantwoord?) om dit soort zaken te doneren aan een goed doel of iets dergelijks? Moet ik dan denken aan een voedselbank? Welke partij zou zoiets aannemen? Of is het simpelweg te lang verlopen en moet je het gewoon weggooien.
  21. Is een collectebus niet ook ondernemen overigens? Wanneer is iets ondernemersgerelateerd? Wanneer je er winst mee wilt maken? Het gaat in principe om een website, conversie optimalisatie, analytics, marketing, social media, blogging, article, interviews, branding en ga zo maar verder. Wat is daar NIET ondernemersgerelateerd aan?
  22. Wij willen dus niet zelf de carbon offset doen; anders zouden wij de donaties gewoon hiervoor kunnen gebruiken. Maar wij willen dit geld geven aan bedrijven die dit wel doen. De 'fiscale mogelijkheden' die ik dus zoek is hoe je een soort tussenpartij kan zijn die de betalingen ontvangt en vervolgens doorstuurt naar de partij. Klinkt een beetje als een PSP, maar dat lijkt mij toch ook niet het geval.
  23. haha het blijft verwarrend, wederom dank voor alle reacties. Er lijkt nog veel onduidelijkheid te zijn. Zoals reeds aangegeven; ik bezit een aantal bedrijven, oog met het doel op winst. Deze lopen prima, en inderdaad gebruik ik een deel van de winst voor 'het goede doel'. Nu wil ik met een aantal mensen de focus leggen op klimaatsverandering en mensen motiveren hun CO2 (bij reizen) te compenseren. Wij geven dus informatie, motivatie etc., om donaties te ontvangen ten gunste van CO2 compensatie. Deze donaties willen we 100% doorgeven aan het betreffende doel, daar gaat het immers om. In sommige gevallen zijn deze organisaties opmerkelijk slecht in het geven van de juiste informatie. Daarnaast hebben wij een specifieke doelgroep in gedachte waardoor we ons meer kunnen targeten. Momenteel lopen de donaties inderdaad direct naar het goede doel. Dit werkt, maar de conversie is relatief laag vergeleken een interne checkout (zover ik dat kan beoordelen). Liefst zouden wij dus alles netjes maken en verweren om de conversie te verhogen en meer geld op te halen. Maar het lijkt erop dat dit niet mogelijk is binnen de fiscale mogelijkheden.
  24. Dank voor alle reacties en excuses voor de onduidelijkheid. Het is duidelijk dat mijn beperkte kennis van de financiele constructies hierbij een rol speelt. 1. Ik run een aantal bedrijven waar ik genoeg winst uit haal. Ik wil mij daarom focussen op een goed doel 2. Hiervoor wil ik een ander bedrijf (/website?/organisatie/??) runnen waarbij we donaties proberen te verzamelen voor goede doelen (dus niet onszelf). Om de checkout te optimaliseren zou ik liefst alle betalingen intern verzamelen en vervolgens 100% doorsturen. Niet alle goede doelen waarmee wij samenwerken zijn ANBI gekeurd; ook veelal in het buitenland en buiten EU. De vraag is niet zozeer of de donaties voor donateurs aftrekbaar zijn, maar of het doorstorten van de donaties voor ons aftrekbaar is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.