Jump to content
headquarters
Verberg

Versturen van testartikelen

Steeds vaker krijg ik het verzoek om een kledingstuk (vóór veredeling) eerst op te sturen naar een geïnteresseerde zodat deze eerst kan voelen, zien en eventueel passen voordat er mogelijk tot een order mét veredeling wordt overgegaan. Ik begrijp de verzoeken en wil daar graag aan meewerken maar weet niet zo goed hoe ik dit administratief moet aanpakken.

 

Een gëinteresseerde op voorhand laten betalen voor een "kijk artikel" vind ik niet klantvriendelijk. Maar het is vaak heel moeilijk inschatten of er een order volgt. Als er een order volgt neem ik graag alle kosten voor het toesturen van een kijk artikel op me. Volgt er echter geen order, dan ben ik het artikel kwijt + verzendkosten. Of moet ik het terug laten sturen?

 

Kortom, het komt steeds vaker voor en ik zou dit graag mooi oplossen. Klantvriendelijk, maar toch ook wel enigzins kostendekkend. Heeft iemand tips om dit leuk aan te pakken?

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

je zou een bepaald bedrag voor test artikel in rekening kunnen brengen en als er dan definitieve order geplaatst wordt dat bedrag weer in mindering kunnen brengen (of zelfs dubbel in mindering).

 

Dat kan je natuurlijk ook alleen doen in gevallen waarbij je "onderbuik gevoel" aangeeft dat de kans op een echte order erg klein is.

 

indien ze test artikel betaald hebben en dat weer als korting op order krijgen zullen ze misschien net iets sneller bij jou de bestelling plaatsen als alsnog verder naar andere leverancier kijken omdat ze immers al in die order geïnvesteerd hebben (ook al is dat minimaal)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Bij kleine potentiele orders zou ik het ook gewoon factureren en bij een order weer in mindering brengen. Als klant zou ik dat ook volledig acceptabel vinden.

 

Als je het hebt over een mogelijk grote order, dan kun je het als investering in die klant zien en het gratis opsturen, natuurlijk. Wat klein en groot is bepaal je natuurlijk zelf.

Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 16 leden online en 375 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept