Jump to content
Guest Sander Boulogne
Verberg

Disclaimer onder alle emailtjes

vraag
Guest Sander Boulogne

Hallo allemaal,

 

Ik heb laatst gehoord dat het tegenwoordig voor bedrijven verplicht is om een soort van disclaimer onderaan elke email te zetten die vanaf het bedrijf is gestuurd. Ik krijg ook steeds vaker emailtjes van mensen die zo'n disclaimer hebben.

 

Is dit verplicht en zijn er standaardzinnen die ik kan gebruiken voor onder mijn eigen mailtjes? Ik zou niet weten wat ik er onder zou moeten zetten ;)

 

Alvast bedankt!

 

Sander

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Ik weet niet of het verplicht is het is in ieder geval wel gewoon geworden (net als onder een fax). Ik kan je alleen onze disclaimer (in het engels) geven.

 


Arjan Brienen

Senior Associate

First Dutch Capital

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Volgens mij is het niet verplicht, en ik zou de juridische waarde ervan ook niet weten, volgens mij is die er (nog) niet. Maar als je wel zoiets wilt zou je uit het onderstaande een selectie/samenvatting kunnen maken (bron, ik vond hem wel redelijk uitgebreid). En zet je contactgegevens erin, heb je daar ook meteen een mooie plaats voor.

 

De informatie in dit e-mail bericht (inclusief informatie in bijlagen) is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Dit e-mail bericht bevat informatie van vertrouwelijke of persoonlijke aard. Verstrekking aan en/of gebruik door anderen is niet toegestaan. Indien u dit e-mail bericht ten onrechte ontvangt, verzoekt afzender u om afzender hiervan onmiddellijk op de hoogte te stellen en het bericht te vernietigen. Er geldt geen garantie dat gebruik van e-mail veilig is of dat gebruik van e-mail geschiedt zonder enige fout. Afzender is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige fout of gebrek in de inhoud van dit e-mail bericht, welke fout of gebrek kan optreden als gevolg van het gebruik van e-mail.

 

The information in this e-mail message (including any information contained in attachments hereto) is intended only for use of the addressee. This e-mail message contains confidential or privileged information. If you receive this e-mail message unintentionally, please notify the sender immediately and then delete this message. E-mail transmission is not guaranteed to be secured or error free. The sender is in no way liable for any errors or omissions in the content of this e-mail message, which may arise as a result of e-mail transmission.

 

Als aanvulling hoe het niet moet:

 

The list of stupid email disclaimers en The Email Disclaimer Awards 2001 :)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 155 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept