Ga naar inhoud
Sidebar tonen Sidebar tonen
gereserveerd voor disclaimer engelse versie
Geplaatst:

Macura

als eenmanszaak werk ik voor een restaurant. Nu wordt er veel fooi gegeven via betaalpas/creditcard. Voorbeeld: de rekening is 100,-, klant betaalt 150,- via pas en personeel haalt 50,- uit de kas als fooi. Hoe krijg ik dit in mijn boekhouding verwerkt? De 150,- moet ik boeken op de bank omdat saldo anders niet klopt. Of kan ik het personeel anders instrueren hoe hiermee om te gaan? Gaarne advies.

Featured Replies

gereserveerd voor disclaimer engelse versie
Geplaatst:

Marcel Spruit R.I.P.

bank 150 debet

omzet 100,- credit

fooi 50,- credit

 

'fooi' is dan een tussenrekening op de balans. In de kas zie je 50,- verdwijnen en boek je

 

kas 50,- credit

fooi 50,- debet.

 

Hopelijk doet onze horecatijger Herafin een duit in het zakje, die heeft vast vaker met dit bijltje gehakt.

Op 20 juli 2016 ontvingen wij het trieste bericht dat Marcel is overleden.

Marcel was een meer dan gewaardeerd deelnemer aan ons forum ! We zullen hem missen!

gereserveerd voor disclaimer engelse versie
Geplaatst:

Macura

  • Auteur

Hier kan ik mee verder, bedankt!

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.