Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
samstat

Beslag op rekening van tussenpersoon, wat zijn mijn rechten?

Recommended Posts

Hoi, ik heb een vraag waar ik niet helemaal uit kom. Hoop dat ik hem hier goed stel.

 

Ik maak glazen sieraden en geef daar ook workshops in. Om mijn handen vrij te houden heb ik de verkoop van de sieraden uitbesteed via een aantal fysieke winkels en webshops. Dat loopt best wel goed. Ik heb met alle tussenpersonen een overeenkomst dat zij bemiddelen, dus ik blijf eigenaar van de sieraden tot ze geleverd zijn. En dan rekent de tussenpersoon met mij af waarbij ze een deel commissie inhouden.

 

Een van de grootste verkopers zit nu financieel moeilijk en ik kom er niet verder mee. Ze verkopen wel sieraden maar ik krijg niet meer uitbetaald. Ik heb begrepen dat ze schulden hebben en dat er zelfs door de belastingdienst beslag is gelegd op hun rekening. Tenminste, ze zeggen dat ze me daardoor niet kunnen betalen, want het geld dat zij voor me ge-ind hebben is dus door de belastingdienst van de rekening gehaald.

 

Kan de belastingdienst dit doen? Want in feite hebben ze beslag gelegd op mijn geld. Hoe zit dat? Het loopt best wel in de papieren inmiddels. Ik heb al een paar keer mijn voorraad teruggevraagd omdat ik bang ben dat ik het anders helemaal kwijt ben straks, maar dan zeggen ze steeds dat het best wel goed loopt en dat ik mijn geld nog wel krijg. Ik geloof wel dat ze verkopen, het liep eerder ook het beste via hun klanten, maar ik denk dat ik mijn geld nooit meer ga zien.

 

Kan ik hier nog iets mee of zit er echt niks anders op dan mijn verlies maar te nemen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste samstat,

 

allereerst welkom op ondernemersforum Higherlevel.

 

Ik denk dat 'first thing to do' is om zelf langs te gaan of om een koerier te sturen en jouw resterende voorraad op te halen. Als je zelf gaat, kun je ter plaatse direct rondkijken voor een geschikte, vervangende partij voor vertegenwoordiging.

 

Wat hebben jullie precies afgesproken in de genoemde overeenkomst en wat is de rechtsvorm van deze tussenpersoon of commissieverkoper?

 

Het geld wat jou toekomt of toegezegd wordt, is er volgens mij niet meer hoor...

 

Groet,

 

Highio

 


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Belastingdienst (of welke beslaglegger ook) legt geen beslag op een bankrekening, maar op het saldo dat er op dat moment staat.

 

Mag dat? Ja, beslag vereist een titel, waar uiteindelijk met een stempel 'in naam van de koning' rechtskracht aan gegeven wordt.

 

En met een beetje pech betekent dat verlies nemen. Maar zorg in ieder geval dat je meteen je voorraad terug haalt en geloof niet in hun smoesjes dat het nog verkoopt, want het klinkt alsof ze jouw voorraad gebruiken om andere schuldeisers dan jij te betalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wijs ze er daarbij even vriendelijk op dat wanneer de administratie/communicatie niet klopt met de fysieke voorraad dat ze dan valsheid in geschrifte of diefstal plegen (verduisteren).

 

StevenK weet dat als advocaat ongetwijfeld aan te scherpen, maar wat ga je nu morgenochtend als eerste doen met deze eensluidende adviezen?

 

Of waarom zou je vanavond niet direct mailen dat de resterende voorraad niet meer verkocht mag worden en dat deze morgen of z.s.m. opgehaald wordt?

 

Groet,

 

Highio

 


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 14 leden online en 404 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept