Jump to content
Insight47

Eenmanszaak wordt ingebracht in BV wat te doen met de administratie?

Recommended Posts

Hallo, 

 

In december 2018 hebben wij de eenmanszaak ingebracht in een BV. Alles blijft verder het zelfde de klanten etc. Nu is mijn vraag is het perse noodzakelijk om voor de nieuwe bv een aparte administratie aan te maken?

 

In principe is de BTW aangifte 4e kwartaal 2018 zowel voor eenmanszaak als de nieuwe BV verwerkt. Het enige wat nog moet gebeuren is de ICP aangifte over december 2018. Dit kan pas als je de eerste btw aangifte 2019 heb gedaan. So far so good. 

 

Wij werken in Exactonline met bankkoppeling en onze verkoopfacturen (nationaal en internationaal worden via een app ingelezen. Het loopt als een zonnetje.

 

Nu is het zo dat onze accountant graag een nieuwe administratie voor de BV wil opzetten. De accountant is al ruim een maand in de weer om de boekingen over te zetten. Loopt telkens vast. Wij zien de teller lopen. Helaas is onze accountant niet heel goed in ICT zaken. Maar goed inmiddels is het februari!

 

Wij beginnen ons stellig af te vragen of het perse noodzakelijk is om een nieuwe administratie op te zetten. Kunnen we niet gewoon de jaarrekening van 2018 op laten maken, en vervolgens heel simpel de bedrijfsgegevens zoals btw-nummer aan passen. Of is dit te kort door de bocht?

 

Ik heb de vraag ook uitstaan bij Exactonline. Ik krijg hier zojuist het antwoord binnen van Exact: "Zoals beloofd heb ik nog even overlegd met collega's en het blijkt niet noodzakelijk te zijn om een nieuwe administratie te starten op het moment dat u van eenmanszaak naar een bv gaat. Belangrijk is dat u nog met dezelfde grootboekrekening blijft werken. Mocht dit zo zijn kunt u gewoon in dezelfde administratie verder werken." 

 

We zijn benieuwd of hier iemand ervaring mee heeft. 

 

Alvast veel dank voor jullie antwoord!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is een nieuwe administratie noodzakelijk? Nee.

Hoe ga ik daar in de praktijk mee om? Ik blijf dezelfde administratie gebruiken, boek alle kapitaalrekeningen naar rek.courant en wijzig de instellingen van de administratie.

 

Mijn vraag aan de accountant zou zijn wat voor hem de voordelen zijn van een nieuwe administratie en waarom zou ik daarvoor moeten betalen?


Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept