Ga naar inhoud

Eenmanszaak wordt ingebracht in BV wat te doen met de administratie?

Aanbevolen berichten

Hallo, 

 

In december 2018 hebben wij de eenmanszaak ingebracht in een BV. Alles blijft verder het zelfde de klanten etc. Nu is mijn vraag is het perse noodzakelijk om voor de nieuwe bv een aparte administratie aan te maken?

 

In principe is de BTW aangifte 4e kwartaal 2018 zowel voor eenmanszaak als de nieuwe BV verwerkt. Het enige wat nog moet gebeuren is de ICP aangifte over december 2018. Dit kan pas als je de eerste btw aangifte 2019 heb gedaan. So far so good. 

 

Wij werken in Exactonline met bankkoppeling en onze verkoopfacturen (nationaal en internationaal worden via een app ingelezen. Het loopt als een zonnetje.

 

Nu is het zo dat onze accountant graag een nieuwe administratie voor de BV wil opzetten. De accountant is al ruim een maand in de weer om de boekingen over te zetten. Loopt telkens vast. Wij zien de teller lopen. Helaas is onze accountant niet heel goed in ICT zaken. Maar goed inmiddels is het februari!

 

Wij beginnen ons stellig af te vragen of het perse noodzakelijk is om een nieuwe administratie op te zetten. Kunnen we niet gewoon de jaarrekening van 2018 op laten maken, en vervolgens heel simpel de bedrijfsgegevens zoals btw-nummer aan passen. Of is dit te kort door de bocht?

 

Ik heb de vraag ook uitstaan bij Exactonline. Ik krijg hier zojuist het antwoord binnen van Exact: "Zoals beloofd heb ik nog even overlegd met collega's en het blijkt niet noodzakelijk te zijn om een nieuwe administratie te starten op het moment dat u van eenmanszaak naar een bv gaat. Belangrijk is dat u nog met dezelfde grootboekrekening blijft werken. Mocht dit zo zijn kunt u gewoon in dezelfde administratie verder werken." 

 

We zijn benieuwd of hier iemand ervaring mee heeft. 

 

Alvast veel dank voor jullie antwoord!

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Is een nieuwe administratie noodzakelijk? Nee.

Hoe ga ik daar in de praktijk mee om? Ik blijf dezelfde administratie gebruiken, boek alle kapitaalrekeningen naar rek.courant en wijzig de instellingen van de administratie.

 

Mijn vraag aan de accountant zou zijn wat voor hem de voordelen zijn van een nieuwe administratie en waarom zou ik daarvoor moeten betalen?


Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké