Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Tips en info m.b.t. zakendoen met buitenlandse zakenpartners/ondernemers

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

Wil je zakendoen in het buitenland en bent u op zoek naar informatie over buitenlandse markten? Zoek je betrouwbare agenten of distributeurs? Of zoek je zakenpartners om jouw product verder te ontwikkelen?

 

Onderstaand een aantal informatie- en contactpunten::

 • Landeninformatie: als je contacten legt met buitenlandse leveranciers, verdiep je dan in de zakencultuur en de do's-and-don'ts. Door vooraf de lokale gebruiken te checken, voorkom je onaangename verrassingen.
 • Gebruik de databank zakenpartners van Enterprise Europe Network. Hierin vind je profielen van duizenden mkb-bedrijven uit zo’n 60 landen. Je kunt hier ook zelf een profiel aanmaken als je zoekt naar een zakenpartner.
 • Buitenlandnetwerk: via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heb je toegang tot het buitenlandnetwerk. Het netwerk ondersteunt u bij internationaal zakendoen link, investeringen, onderzoek en samenwerking.
 • RVO Zakenpartnerscan: de zakenpartnerscan levert een concreet overzicht van mogelijke zakenpartners (hier zijn wel kosten verbonden €200 - €500)
 • Documenten: als je internationaal zaken doet, krijg je met veel documenten te maken. Op het Ondernemersplein zijn de meest voorkomende documenten voor je op een rij gezet.
 • Douane: je moet de goederen die u invoert of uitvoert, aangeven bij de Douane. Met jouw aangifte berekent de Douane de invoer- of uitvoerheffingen. Heb je weinig ervaring met import en export? Dan kun je u de douaneaangifte uitbesteden aan een vervoerder, logistiek dienstverlener of douane-expediteur. Zie informatie van Fenex, de branchevereniging Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek.
 • BTW: lever je diensten in het buitenland, of neem je diensten af uit het buitenland? Dan is het soms lastig te bepalen wat u met de btw moet doen. Je checkt het eenvoudig zelf met het hulpmiddel Diensten in en uit het buitenland.
 • Bankzaken: als je internationaal onderneemt gaat er geld over de grens. Waar moet je aan denken als je internationale bankzaken doet? Wat zijn de risico's? En hoe financiert je jouw import- of exportactiviteiten? 

 

Heb je tips voor andere ondernemers op het gebied van buitenlandse partners? Deel deze dan hier.

 

 

aangepast door Mikky Vrolijk
Info aangevuld

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

  ✓     Stel jouw ondernemersvragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké