Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Ingridje

WW en startersperiode

Recommended Posts

Goedenavond, ik heb een vraag over het oriënteren op een eigen bedrijf terwijl ik nog geen WW heb. Ik heb in december 2019 een VSO getekend, blijf tot mei 2020 in dienst en zal per 1 mei een WW-uitkering kunnen aanvragen, waarvan ik aanneem dat die toegekend gaat worden.

 

Ik wil me nu al gaan oriënteren om per september als franchise-ondernemer te starten. Hiervoor heb ik een paar maanden nodig dat ik bij de franchise-gever een opleiding volg en vrij kan beschikken over al hun informatie om goed in te kunnen schatten of ik dit inderdaad wil. Daarna, ongeveer in juni, zal ik het definitieve besluit nemen of ik wel of niet als franchiseondernemer ga starten.

 

Mijn vraag is of het voorbereidende werk wordt gezien als 'bezig zijnde met eigen onderneming', want dan zou ik dus geen startperiode krijgen. Wie weet dit? Want, ik heb nog geen werkcoach bij het UWV die mij hierover kan adviseren.

 

groet,

Ingrid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij is het zo dat als je vanuit de WW start en je begint aan je bedrijf dat dat alleen kan in de startersperiode. Die gaat dus in op het moment dat je de opleiding in mei gaat volgen. De opleiding wordt (voor zover ik weet tenminste) gezien als 'bezig zijnde met eigen onderneming'.
Maar niets staat je in de weg om in je eigen vrije tijd een opleiding te volgen natuurlijk. De sollicitatieplicht blijft dan wel. Of je dat meedeelt aan je werkcoach is je eigen keuze. Heel belangrijk is dat je zo lang als je nog niet in de startersperiode zit je ook nog geen (marketing)uitingen doet voor je nieuwe bedrijf. Dus niets op social media/linkedin posten. Ik heb gehoord dat hier actief op gecontroleerd wordt.

 

Succes en hou ons op de hoogte van je ervaringen als ondernemer! ;-)


Addvancers.com | Online business builders Inbound marketing, marketing automation, sales automation, content creatie, interactieve experiences. Kortom… Zoek je een SEO specialist in Amsterdam?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag Tim, dank voor je antwoord.

 

Ik denk nu dat ik in februari, in mijn vrije tijd, die opleiding ga doen en me ga verdiepen in de mogelijkheden om te starten. Ik denk dat ik daar tm mei voor nodig heb. De beslissing om wel/niet ondernemer te gaan worden, neem ik pas na afloop van de opleiding, eind mei. De WW start per mei, dus zal waarschijnlijk deze opleiding geen probleem zijn.... denk ik.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 293 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept