TimK

Senior
  • Aantal berichten

    97
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door TimK

  1. Yes, ik twijfelde. Dank voor het zetje ;-)
  2. Hi HLers, Wie weet hoe je een earn out betaling boekt in je administratie van een holding? Situatie: Ik heb een bedrijf verkocht in 2015 voor bedrag x. Daarbij is een Earn Out afgesproken voor vijf jaar. Die is nu behaald. En er is een bedrag uitgekeerd. In feite is dit een uitgestelde, resultaatafhankelijke vergoeding voor de overdracht van de aandelen. Wie kan me uitleggen hoe het theoretisch werkt? Gr Tim
  3. Volgens mij is het zo dat als je vanuit de WW start en je begint aan je bedrijf dat dat alleen kan in de startersperiode. Die gaat dus in op het moment dat je de opleiding in mei gaat volgen. De opleiding wordt (voor zover ik weet tenminste) gezien als 'bezig zijnde met eigen onderneming'. Maar niets staat je in de weg om in je eigen vrije tijd een opleiding te volgen natuurlijk. De sollicitatieplicht blijft dan wel. Of je dat meedeelt aan je werkcoach is je eigen keuze. Heel belangrijk is dat je zo lang als je nog niet in de startersperiode zit je ook nog geen (marketing)uitingen doet voor je nieuwe bedrijf. Dus niets op social media/linkedin posten. Ik heb gehoord dat hier actief op gecontroleerd wordt. Succes en hou ons op de hoogte van je ervaringen als ondernemer! ;-)
  4. Misschien off topic: maar mijn advies is lekker laten rusten nu en je richten op positieve zaken zoals het binnenhalen van nieuwe klanten die online diensten bij je afnemen en wel betalen ;-) Succes!
  5. Beste forumcollega's, Samen met een ex-collega heb ik het plan opgevat om een bedrijf te starten dat zich bezig houdt met nieuwe vormen van marketing voor het MKB. Ondank dat we nog niet officieel zijn gestart hebben we wel al de eerst leuke klantaanvragen en de eerste projecten. Deze voer ik op dit moment met met Holding uit en mijn collega via een eenmanszaak die hij net gestart is. Onder andere omdat we wat willen investeren denken we over het oprichten van een gezamenlijke BV. Mijn holding zou 50% aandeelhouder worden en hij als natuurlijk persoon zou 50% aandeelhouder worden omdat hij (nog) geen holding heeft. Voor mij is de BV een belangrijke voorwaarde onder andere omdat er een kans is dat deze weer in een ander project mogelijk zal participeren (lees: andere BV). Hij twijfelt echter omdat hij niet zeker is wat de fiscale consequentie voor hem privé is. Met name of er een mogelijkheid is om een deel van zijn eigen werkzaamheden die (nog) niet gezamenlijk zijn via zijn eenmanszaak te blijven uitvoeren zodat hij recht houdt op zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Heeft iemand ervaring met een dergelijke constructie waarbij de voordelen toch nog enige tijd behouden kunnen blijven? Alvast dank!
  6. Ja top. Inderdaad, niet helemaal waar ik het had vewacht. Dank je Cosara!
  7. Hallo HLers, Misschien een heel rare vraag maar ik ben al een tijdje op zoek naar de plek waar je de standaard handtekening die onder je posts verschijnt te editen. Iemand die dat weet? In mijn profiel zie ik het niet. Ik heb het gevoel dat ik iets heel voor de hand liggend mis.
  8. Ik denk dat je een product/dienst hebt waar veel startende ondernemers wel iets mee kunnen. Inderdaad zou ik ook zelf het mobiele nummer vervangen door 030- maar volgens mij ben je dat al van plan omdat op je contactpagina wel 030- stond (nu zie ik het niet meer). Bij de services vind ik persoonlijk extra uitleg ontbreken per optie. Ik zou daarom nooit direct wat aanvragen. Misschien handiger om een 'vergelijk opties' tabel te maken?
  9. Als dit waar is, waar ik niet aan twijfel hoor, dan is het dubbel vreemd dat het onder ICT'ers juist omgekeerd is...
  10. Verbaast me eigenlijk toch wel. Je (cq ik) zou verwachten dat juist wanneer het economisch lastiger wordt om je hoofd boven water te houden en opdrachten te scoren je voor de zekerheid van een vaste baan kiest. Als het allemaal van een leien dakje loopt en je uurtarief staat niet onder druk of stijgt zelfs... waarom dan in loondienst?
  11. Dank je Nico. Ik had Cadabra ook via de KvK gevonden, maar kan op geen enkele manier een bedrijfsactiviteit van ze vinden. Als ze met 'Cadabra' de markt op hadden willen gaan dan hadden ze, lijkt me, Cadabra.nl wel geregistreerd toch? Ik kan ze natuurlijk bellen / mailen en vragen of zij er problemen mee hebben... En anders maak ik er Cadabra IT als bedrijfsnaam van met www.cadabra.nl als URL. Maakt dat trouwens uit? Maar misschien belangrijker. Wat vind je van de naam?
  12. Ja jammer voor jou.... TwaBla Cadabra zou ook lekker bekken! Ik heb bij Boip.int gekeken en er is wel een andere partij die Cadabra als merkt heeft geregistreerd, maar dan voor pennen en educatiemateriaal. Bijt dat?
  13. Hi HL'ers, Graag hoor ik jullie mening over het volgende. Voor een nieuw Cloud Computing concept ben ik op zoek gegaan naar een naam. Onlangs liep ik tegen cadabra aan als naam en heb vandaag cadabra.nl geregistreerd. Het is jaren geleden de naam geweest van Amazon. Maar uiteindelijk vonden ze het (op zijn Amerikaans uitgesproken) teveel lijken op Cadaver. In het Nederlands vind ik dat minder het geval. Wat vinden jullie van deze naam? Zien jullie nog negatieve (of positieve) bijklanken? Even een beetje extra info: Het zal een out-of-the-box cloud computing concept worden dat de hele kantoorautomatisering vervangt zonder dat verder nog beheer nodig is. Vandaar de link met Abra Cadabra. Iets misterieus dat altijd werkt ;) "You do your Abra, we add Cadabra" of zoiets... Alvast super bedankt voor het meedenken!
  14. Ok ik doe ook mee... mijn grootste automatiseringsfustratie is een beetje een dilemma... In de afgelopen jaren heb ik meerdere malen meegemaakt dat mijn website geheel of gedeeltelijk werd gekopieerd. Aan de ene kant wil je via je site openheid geven aan de andere kant wil je ook niet als een politieagent achter kopieerders aanzitten. Regelmatig krijg ik de opmerking van klanten en relaties dat ze ergens een whitepaper hebben zien opduiken die ze 'al eens eerder' hebben gezien. Vaak als je zo'n bedrijf dan belt is het excuus: Oh, sorry dat was slechts een testdocument. Ook vandaag weer een andere site die voor meer dan 50% uit content van onze site bestaat, inclusief een deel van mijn boek (dat gratis in de vorm van een eBook verkrijgbaar zijn). Wat moet je daar mee? Misschien geen echte automatiseringsfrustratie, maar wel een probleem dat ik zonder (noodzakelijke) site nooit had gehad...
  15. Ik maak het niet meer zo vaak mee dat het internet er uit valt in vergelijking met een aantal jaar terug. Maar inderdaad is het soms frustrerend als je het gevoel hebt dat je meer van de materie afweet dan degene die jou support moet geven.
  16. Mijn ervaring is dat de meeste mensen vaak ten onrechte bang zijn dat hun goede idee wordt gestoken... Niet beseffend dat er misschien al lang iemand is geweest die dit ook al eens geeft bedacht... De beste ideeen zijn niet die ideeen de niemand kan verzinnen, maar die met de juiste persoon er achter. Er zijn misschien wel 100 mensen geweest die een Facebook hebben bedacht, maar er is er maar een die het straks gaat redden. Mijn advies is: maak je niet te druk over bescherming. Go for it en zorg dat je de beste bent!
  17. Voor een regionaal nummer moet je ergens een vestigingsadres hebben (officieel), maar dat kan ook het adres van en vriend of je moeder zijn. Algemene nummers zoals 088- of 0800- etc kunnen ook zonder vestiging worden aangevraagd. Jouw beoogde voipprovider zou dit moeten weten...
  18. Als je het domein echt wilt hebben, dan biedt je het gevraagde bedrag. Maar ik kan niet in de portemonnee kijken. Het tegenbod dat je nu hebt ontvangen is bindend. Maar als je nu weer lager gaat bieden is de verkoper niet gehouden zijn vorige bod gestand te doen. Zo zat dat de laatste keer dat ik een domein via Sedo kocht.
  19. Hoi Michelle, Ik denk dat het combineren van een blog met een bedrijfssite prima kan. Dat doen wij zelf ook. En juist door het blog krijgen we heel veel meer bezoekers dan op eerdere statische sites die we hebben gehad. En dat zonder marketingkosten en blijvend. Wat we daar naast doen is het opzetten van een marketinglijst (opt-in natuurlijk). Daar staan nu ongeveer 5.000 mensen op die interesse hebben in ons vakgebied. Periodiek sturen we een nieuwsbrief uit waarin we de intro van de laaste vijf blogposts opnemen. Dit levert eigenlijk iedere keer wel een aantal telefoontjes op van klanten en potentiele klanten. Misschien is dat een goed startpunt voor jou. Maar dat kan je het beste zelf bepalen ;-) Maar als je geen winkel wil en geen webshop, hoe zou je dan jezelf of je product willen verkopen? Of begrijp ik iets niet? Gr Tim
  20. Haven of Rotterdam (het een sluit het ander niet uit) of in 't park. Het gaat niet om de plek maar om de persoon. En het is zeker niet zo dat ik neerkijk op een bepaalde groep. Met mijn verhaal probeer ik zonder cynische ondertoon echt de aandacht op iets te vestigen. En daarbij een aantal ondernemers op HL wakker te schudden. En misschien wel in de eerste plaats mijzelf.... Gisteren liep ik weer door het park. Dit keer met een ander opkomend fenomeen: de regen, die op een warme zomerochtend heerlijk kan zijn. Al was het maar omdat het onduidelijk is wat de regen en wat zweet is.
  21. Het mooiste moment om door het Vondelpark te lopen is in de bouwvak, ’s ochtends om 6 uur. Zoals vandaag, met een heerlijke temperatuur en de opkomende zon. Om dit tijdstip hebben zich vandaag slechts drie andere hardlopers gemeld. De mensen die je op dit tijdstip tegenkomt zijn de mensen die onze economie ‘s nachts aan de gang houden. Geen vertegenwoordigers in pak. Niet de bankdirecteuren of makelaars. Of de joggende huisvrouw met een paar pondjes teveel. Die zie je doorgaans na een week niet meer terug. Wel een buschauffeur op de fiets (op weg naar zijn eerste dienst), een mijnwerker van het GVB en schoonmakers die zich wagen aan de ‘remains of the day’. Aan de verschraalde bierlucht rondom de prullenbakken te ontleden is dat nodig ook. Zij zorgen ervoor dat de stad straks weer klaar is voor de rest. En dan een groepje jongens - verdwaalde studenten? Luid lallend op de fiets net uit de kroeg of zo. Geen oog voor de omgeving, scheldend op een slapende zwerver, schoppend tegen lege bierblikjes op de grond. Overdag dromend van een carrière met veel geld. Onze toekomst. Op zo’n moment vraag ik mij af hoe onze economie en wereld er over vijf jaar uit zal zien. Is de Euro er nog? Moeten we dat eigenlijk wel willen? Heeft de VS haar eerste vrouwelijke president? Heeft China onze economie ingehaald? Werken wij nog voor onszelf? Waar zijn dan deze zwervers en wat is er van die dronken studenten geworden? Adviseur bij een bank, stel ik me zo voor. Een aantal zaken is wel zeker. De schoonmakers en andere werklui zullen er nog zijn en zullen hun best voor ons blijven doen. Iedere dag om 6 uur. De zon zal opkomen en een stralende dag voorspellen. En het zal goed zijn, net zoals vandaag. Morgen ga ik een uur eerder op pad. Op zoek naar die andere helft trouwe dienaren van onze economie die doorgaans voor de werkende mens verborgen blijven. Nachtwachten, treinmachinisten op het traject Utrecht-Amsterdam en van alles dat deze nacht dienst heeft gehad in ziekenhuizen, zorginstellingen en op Schiphol. Vermoeit en bleekjes op weg naar huis. Weinig ondernemers die hier iets te zoeken hebben om 5 uur. Wij ondernemers klagen veel in deze tijd, maar wat hebben ondernemers het goed zeg.
  22. Niet echt hoogwaardig, maar wel een super nieuw concept: wat denk je van Seats2Meet? Zie bijvoorbeeld: http://www.mindz.com/plazas/S2M_Sloterdijk Vergaderruimten zijn betaald de rest is gratis (tot zelfs de koffie en lunch aan toe) (ik heb daar geen aandelen)
  23. Wat is precies het probleem waar je tegenaan loopt? Ik zie dat je zelf ook al een website hebt (had het ook niet anders verwacht). Dus dat is al de eerste stap. Heb je al klanten? Hoe zijn deze nu bij jullie gekomen? Doe je al aan online advertenties? Wat is het segment waar je je op richt? Kortom, iets meer informatie over wat je precies wilt weten is welkom. Gr Tim
  24. Hoi Dasim, Is het niet een beetje laat om dat te onderzoeken terwijl je al zeker weet dat je gaat overstappen? Maar goed... Exact is een uitgebreid programma waar veel informatie uitgehaald kan worden. Net als bij Twinfield. Echter, in sommige gevallen dien je bij Exact een extra module aan te schaffen. Welke dat in welk geval is is afhankelijk van welke informatie je wilt. Als je dat duidelijk hebt kan je dit het beste bij je Exact dealer informeren denk ik. Veel succes!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.