Jump to content

Vino33

Senior
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Geen fiscale eenheid, holding is BTW plichtig.
 2. Hallo, kom er even niet uit. Ik heb een auto op naam van mijn Holding. Nu wil ik deze doorverkopen aan de werkmaatschappij waarvan mijn holding 100% eigenaar is. Moet ik de BTW op factuur zetten en daardoor ook opvoeren bij de aangifte? Wordt nl gelijk een vrij hoge aftrekpost zonder omzet gemaakt te hebben in mijn werkmaatschappij...... ??? Hoor het graag.
 3. Vino33

  BTW auto

  Ik ben bezig/probeer om de BV btw-plichtig te maken. Het zijn Consultancy werkzaamheden. De vraag is alleen of en wanneer dit gebeurt bij de belastingdienst.....op dit moment moet ik nl dat bedrga gaan betalen en zoek evt andere mogelijkheden.
 4. Vino33

  BTW auto

  Contract is overgezet van FOL naar Financial. Het is meer de vraag of zo'n auto dan als marge geleverd kan worden. BTW is nl niet te financieren, maar als het marge is kan het gefinacierde bedrag aangepast worden, vandaar. Dat de belastingdienst mijn BV (nog) niet BTW-plichtig heeft gemaakt is mij ook een raadsel en ben hiermee bezig. Punt is nu dat de auto mij bijna 8.000,00 meer kost. Leasemaatschapij ed begrijp ik, had alleen niet gedacht dat mijn BV geen btw kan verrekenen, hier kwam ik te laat achter. Ik was al klant en BV opgericht en LM vond het geen probleem de auto en het contract van mijn EMZ naar nieuwe BV om te zetten. Ik was inmiddels bekend bij hen. Dus concreet: als ik het had geweten en dit had aangegeven, kon de auto als marge worden geleverd en gefinancierd?
 5. Vino33

  BTW auto

  Zit in de volgende situatie. Ik heb mijn leasecontract van mijn auto omgezet naar een andere vorm (FOL naar Finan Lease) en ook naar mijn nieuwe BV. Lease maatschappij is tevens er vanuit gegaan dat mijn BV btw plichtig is en heeft een BTW factuur gestuurd. Ik was zelf ook in veronderstelling dat dit het geval was. Nu blijkt mijn BV niet btw plichtig en vraag ik mij af wat te doen. En wat kan ik doen? BTW is een fors bedrag en dit houdt in dat het dan een meefinaciering is als ik het zelf moet betalen. En dit komt mij niet echt uit. Ik vroeg mij hoe dit dan gaat, bv BTW maandelijks in rekening brengen oid. Tja, probleem is een beetje dat leasemaatschappij en het ook niet zo weet en ook niet echt meewerkt. Aanpassen vh contract zien ze niet zitten. Ze willen de munten zien en dat is het...... ???
 6. CRM of ERP software inderdaad. Werk nu binnen mijn mogelijkheden met Word en mappen aanmaken, maar dit moet nu iets beter. Vandaar....
 7. Tja, lezen is niet altijd makkelijk. Hoe en wat ik met mijn accountant heb besproken hierover stelt mij tevreden. Het is altijd jammer dat mensen ipv advies hun mening over iets geven wat hen niet aangaat en dus hun mening snel klaar hebben. Deze heb ik ook vaak hier op HL maar hou het voor me! Wat ik wel vraag is welk softwareprogramma mensen hier gebruiken voor klantendatabase en hun ervaringen ermee. Dus, ben benieuwd......
 8. Ik stap over naar online versie, meest uitgebreide via mijn accountant. Ik ben meer benieuwd naar een programma waarin ik mijn klantenadministratie kan voeren en niet de voor boekhouding betreffende mijn onderneming. Wellicht kan dit gecombineerd worden met Exact, Twinfield vond ik hierin tegenvallen....
 9. Goede morgen, Ben benieuwd naar het volgende. Vanaf 1 januari ga ik overstappen van Twinfield naar Exact software. Wat ik mij nog afvraag, welk programma is het best, naar mening van gebruikers hier, wat betreft klantenbestand. Zoals makkelijke uitdraaien hoeveel en welke items een bepaalde klant heeft besteld, naam van de medewerkers, orderhistorie. Dus eigenlijk een klantendatabase. Of dat dit wellicht in Exact ook kan?
 10. Ik zit met de volgende situatie: 1. Ik richt nu een BV op naast mijn huidige onderneming. Deze staat er los van en is bedoeld voor consultancy werkzaamheden. €18.000 wordt gestort maar in ieder geval voor de helft daarna weer ontrokken en de rest gebruikt om te investeren. Dus, een schuld van 18k in mijn BV. 2. Ik wacht met het oprichten totdat de stortingsplicht wort afgeschaft. Dus al het geld wat ik dan op de rekening stort en ermee investeer of wat dan ook veroorzaakt geen schuld in de BV. Klopt dit en is het verstandig om te wachten of weet iemand dat er eea zo wordt geregeld dat dit niet het geval zal zijn? Dank.
 11. Vino33

  BTW verlegging

  Ja, die is mij duidelijk. Meer de vraag, bij export naar een niet EU land. Dus dat ik in NL geen BTW op de factuur krijg, aangezien ik dus in NL BTW moet terugvorderen en vervolgens in een ander land weer opgeven....oftewel in NL direct excl BTW inkopen en pas bij invoer in ander land BTW opgeven daar.
 12. Vino33

  BTW verlegging

  Zit met het volgende....BTW verleggen en invoer en verzending binnen EU is duidelijk. Dit doe ik al. Maar, als ik in NL goederen koop die vervolgens naar een ander (EU)land gaan is het dan ook mogelijk om hier in NL al ex BTW in te kopen?
 13. Zo, maar eens weer gaan ordenen. Aangezien de map met inkomende facturen vol is en er een nieuwe bij moet vroeg ik mij het volgende. Is het beter om alle inkomende facturen in één map op datum volgorde op te ruimen of voor elke soort facturen een nieuwe map, zoals leaseauto, accountant, telefoonkosten, koerierskosten etc...? Hoe doen jullie dat zodat het meest overzichtelijk is. Thanks. ::)
 14. Yep, uitbreiding met personeel etc......de stap moet een keer genomen worden. Ik neem aan dat de accountant obv jaarcijfers kan bepalen wat de EMZ waard is. Is er een snel rekensommetje te maken voor mezelf?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept