loading
Ga naar inhoud
GinaPeters
Verberg

Bevordering arbeidsparticipatie van vrouwelijke statushouders

vraag

Beste leden,

Voor mijn opleiding Commerciële Economie ben ik een onderzoek gestart naar de arbeidsparticipatie van statushouders. In mijn onderzoek komt vooral de achterstand op de arbeidsmarkt van veel vrouwelijk statushouders naar voren. Voorbeelden van problemen die zich voordoen is het buiten beeld blijven van deze vrouwen na gezinshereniging in Nederland en, zoals zij zelf aangeven, de gemeente die hen vooral snel uit de uitkering wil krijgen en hen koppelt aan een baan waar zij geen interesse of geen ervaring in hebben.

Nu ben ik bezig met een oplossing voor dit probleem in de vorm van een ondernemingstraject speciaal ingericht op deze vrouwen. Door dit traject leren zij zelfstandigheid, het opdoen van sociale contacten en doen zij kennis op van Nederland en het bijbehorende rechtssysteem. Daarnaast doen zij iets waar zij ervaring in hebben en wat zij leuk vinden, wat op lange termijn resulteert in het wegvallen van de uitkering en hier niet makkelijk of snel in terugvallen.

Nu ben ik opzoek naar mensen die hun kritische blik op dit traject los zouden willen laten en mogelijke partijen die dit plan in werking zouden kunnen en willen zetten.

Waar moet ik ik op letten en wat is hier voor nodig?

Tips zijn meer dan welkom!

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

1 antwoord op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Ik zou met de volgende partijen contact zoeken

stichting ondernemersklankbord. Deze stichting begeleid nu met vrijwilligers startende ondernemers, niet specifiek jou doelgroep, maar zij snappen wel begeleiding en voor hun kan een doelgroep traject mogelijk ook passen en ze hebben in elk geval een beeld van hoe dit soort trajecten eruit zien.

https://www.ondernemersklankbord.nl/

 

Daarnaast zou ik ook vluchtelingenwerk benaderen. Zij begeleiden statushouders nu bij de inburgering jou traject zou daar mogelijk een vervolgstap kunnen zijn.

https://www.vluchtelingenwerk.nl/

 

Je zou ook nog met je eigen gemeente of in elk geval de sociale dienst contact op kunnen nemen, zij zoeken vaak partijen die mensen in de bijstand kunnen begeleiden of hebben daar contracten voor met bedrijven dan kom je in elk geval aan nog meer bedrijfsnamen die je misschien kunnen helpen.

 

Edit: kijk ook eens bij https://www.womeninc.nl/over-women-inc/

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 6 leden online en 97 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké