loading
Ga naar inhoud
TUFAN045
Verberg

Mijn compagnon woont in het buitenland

vraag

Beste Higherlevel leden, 

 

Ik heb sinds augustus 2018 een VOF met iemand die in Turkije woont. Mijn compagnon heeft een aanvraag bij de IND ingediend om een verblijfsvergunning te krijgen als Zelfstandig ondernemer. Deze aanvraag is vorig jaar juni afgewezen. De hoger beroep is ook afgewezen. Hij kan verder niet meer in beroep. Mijn compagnon krijgt ook geen Schengen visum meer ivm vestigingsgevaar. 

 

In 2018 kwam hij met een toeristenvisum naar Nederland om het VOF op te richten. We hebben geen VOF contract opgesteld. Ik ben destijds de samenwerking aangegaan omdat hij €30.000,- heeft geïnvesteerd in het bedrijf. Met die investering ben ik inmiddels gegroeid en werk nu geheel zelfstandig. 

 

Ik heb voorgesteld om hem uit te kopen maar hij wilt zijn aandeel niet verkopen. Ik werk bijna 60 uur in de week en moet de winst met hem delen. Hij werkt verder niet voor het bedrijf. 

 

Ik wil alleen verder. Wat kunnen jullie mij adviseren? Alvast bedankt!


 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

1 antwoord op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Ook in dit verhaal geldt dat een vof geen aandeelhouders kent, maar vennoten. Van uitkopen kan geen sprake zijn.

 

Als een vennoot wil stoppen,  kan dat alleen door de VOF op te heffen. Sterker nog: als een vennoot stopt,  houdt de VOF op te bestaan.

 

Aangezien er geen vof overeenkomst is,  zal er conform wet- & regelgeving moeten worden vereffend, waarbij elke vennoot zowel hoofdelijk als privé 100% aansprakelijk is voor eventuele schulden van de VOF en zal  eventuele winst e.d. gelijkelijk moeten worden verdeeld. Op basis daarvan wordt verschuldigde IB bepaald.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant 'in ruste', gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 0 leden online en 50 gasten

  Er zijn momenteel geen geregistreerde gebruikers online

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké