• 0

vertrouwen van leveranciers winnen/leveranciers overtuigen van ons project

hallo,

 

Ik ben al enkele weken bezig om bedrijven te contacteren voor mijn E-commerce systeem te promoten: www.buy-in-group.com

 

Buy-in-group.com is een E-commerce systeem waarbij klanten producten “in groep” kunnen aankopen maw een groepsaankoop kunnen doen. Door dit systeem toe te passen kunnen bedrijven een korting geven. Dit is het principe van het systeem, goedkoop producten aanbieden maar tegelijker tijd ook kwaliteit. Momenteel ben ik ook bezig met de 2de versie die veel uitgebreider gaat zijn en waarbij ik verschillende interessante functies in ga implementeren.

 

Het programmeren is gemakkelijk, maar het verkopen dat is iets anders... Ik ben samen met een vriendin die communicatie-wetenschappen studeert, brieven aan het sturen naar grote bedrijven. We bellen deze op, vragen de verantwoordelijke van de marketing afdeling en sturen deze een brief. Deze mensen zijn bijna niet te bereiken... Ik heb al ondervonden dat het heel belangrijk is contacten te hebben, en als je dat nie hebt... is het bijna onmogelijk. Misschien zijn het te grote bedrijven die we contacteren, maar we weten niet anders hoe we er aan moeten beginnen. Ik ben ook eens mijn idee gaan verkopen in winkelcentra's (kleinere winkels)... Ze vinden dat een goed idee, maar de meeste mensen hebben geen ervaring met e-commerce en zijn terughoudend.... Bang dat ze hun geld niet gaan zien... Nu we hebben wel een "grote" partner nodig om onze ideeën te kunnen verkopen. Een e-commerce systeem kost natuurlijk veel geld. Kan er mij soms iemand tips geven wat we verkeerd doen? Als er iemand interesse heeft om met ons samen te werken of meer uitleg over het systeem/doelstellingen en ideeën wilt, dan kan je me altijd contacteren op volgend adres:

 

Rocky Grispen

Herentalse baan 371 bus 4

2100 Deurne

Tel. 0032 (0) 498 14 15 76

rockygrispen@buy-in-group.com

 

Alvast bedankt!

 

groetjes

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

6 antwoorden op deze vraag

  • 0

Sowieso is mijn eerste note dat ik sowieso geen zaken met je zou doen omdat je site me niet duidelijk informeerd over wat het is en wat ik er mee kan. Verder komt het niet professioneel op me over en zal ik het niet gaan gebruiken voor een belangrijke tak, de inkoop, binnen mijn bedrijf. Je moet het vertrouwen allereerst met je product winnen. Vervolgens moet de rest daaromheen ook nog eens goed zijn anders wordt het alsnog niets.

 

Kortom: zou je eens een relevant stukje uit je businessplan bijvoorbeeld kunnen posten waarin blijkt hoe jij het product aan wil prijzen en wat de unique selling points zijn? Waarom zou een bedrijf met jou bedrijf in zee gaan?

 

Het idee is overigens niet nieuw: http://www.inkoopactie.net/

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Dag djluc,

 

eerst en vooral wil ik zeggen, dat mijn project niet helemaal hetzelfde is alshttp://www.inkoopactie.net/ De bedoeling van dit systeem is om geïmplementeerd te worden op de site van de leverancier dmv een stukje code (in de volgende versie komen modules die niet bestaan bij http://www.inkoopactie.net/). Met mijn systeem wil ik alleen maar betrouwbare bedrijven aanspreken. Ik zie op http://www.inkoopactie.net/ dat iedereen een groep kan aanmaken... Hoe ga je dan fraude voorkomen...? Het is nooit waterdicht maar wanneer je iedereen toelaat een groep aan te maken gaat er teveel misbruik van gemaakt worden. Trouwens niets is nieuw, er zijn veel ideeën/bedrijven die op elkaar lijken. het zou dom zijn als er maar een e-commerce site zou bestaan, en dan zou vb Dell ook nie bestaan vrees ik...

 

Om terug te komen op het informatieve van mijn site. Ik heb bewust gekozen nie teveel tekst op de intro pagina te zetten. Ik heb kameraden gevraagd om een klein flashfilmpje te maken dat het systeem uitlegd. Ik heb de layout trouwens ook simpel gehouden... Ik meen me te herinneren dat marktplaats.nl, voordat het werd overgekocht door ebay, ook simpele layout had...

 

Als je meer informatie nodig hebt over het systeem:

http://www.buy-in-group.com/help/werkingsysteem.htm

 

Welk deel moet ik posten van het businessplan? marketingplan, doelstelling?

 

Alvast bedankt

 

Groetjes

 

rocky

Link naar reactie
  • 0

Kun je mij uitleggen waarom je brieven naar de marketingafdeling stuurt, terwijl je over inkoop praat.

Een marketingafdeling heeft helemaal niets met verkoop te maken.

 

JE idee is inderdaad weinig nieuw, en ik denk ook dat je in de verkeerde markt zit.

Veel grote bedrijven kopen al centraal in tegen scherpe prijzen.

En zoals djluc ook al aangeeft, een verkoper heeft als het goed is een relatie met de inkopers waarmee hij zaken doet. Deze mensen hebben vaak langlopende afspraken met elkaar als het om grotere aantallen gaat.

Langetermijn afspraken zijn belangrijk voor bedrijven, omdat ze zo vooruit de kostprijs goed kunnen berekenen, jij maakt er een soort termijjn markt van.

 

Kortom, ik denkzelf dat jou idee zich meer leent voor partij handel, en niet voor een vliegticket naar brussel zoals deze er nu tussen staat.

 

Ga eerst nog eens analyseren wat je nu precies wilt, en of de doelgroep die je voor ogen hebt dit ook wil.

Jonge mensen hebben vaak hele leuke ideeen, die door gebrek aan praktijk kennis meestal de mist in gaan.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben visueel ingesteld en hou van mooie graphics: de afbeeldingen die het systeem moeten uitleggen op de voorpagina tonen mij iemand die niet al te veel geld wilde uitgeven aan een goede grafisch ontwerper.

 

 

Klanten pikken dat soort subtiele signalen op: als je presentatie meteen al niet voldoet aan hun verwachtingen, mis je al één kans om ze mee te nemen naar je verkoopmoment. Je uitingen moeten de kwaliteit van je dienst vertegenwoordigen: als jij een goede uitstraling wilt hebben, moeten ook je uitingen een goede uitstraling hebben.

 

Punt twee: de afbeeldingen laten zien hoe het systeem werkt; verteld vanuit jouw oogpunt. Namelijk: iemand besteld een boel, en Jantje kan er één reserveren. Je mist een belangrijk putn: je moet eerst de kalnt bewust maken van zijn vraag, bewust maken dat hij jouw dienst nodig heeft. De presentatie moet openen met de vraag die bij de klant leeft, bijvoorbeeld: hoe kan ik, veilig en proffessioneel, zo goedkoop mogelijk inkopen? Als je de klant bewust hebt gemaakt van hun behoefte, ben je al een heel eind. daarna moet je aangeven welke meerwaarde jij biedt (bijvoorbeeld: goedkoper inkopen op een veilige en overzichtelijke manier).

Wat je wel goed doet is het voordeel van de dienst vertalen in economische voordelen.

 

Daarnaast: een niche is pas een niche als je duidelijk een aanbod en een doelgroep gedefinieerd hebt. Misschien kun je wel meer verdienen door je alleen op de kleinere zelfstandige te richten die niet dezelfde inkoopvoordelen als de grote bedrijven heeft. Ik mis een duidelijke afbakening van een doelgroep.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de reacties,

 

inderdaad, we zijn pas startend... We hebben allemaal leuke ideeën die we willen commercialiseren. Maar zoals eerder al gezegd, als ge geen geld hebt en geen contacten kom je nergens. We kunnen ons geen dure programmeurs veroorloven die ons een prachtige flashanimatie kan maken (is niet echt nodig voor een Ecommerce-site denk ik). Er kruipt overal zoveel tijd... Nonex.nl heeft wel gelijk dat er het systeem nog meer uitgelegd moet worden, we gaan dat dan ook veranderen...

 

Merkava, je zei dat we ons meer moeten focussen op partij handel. Kan je ons soms voorbeelden geven van soorten bedrijven waar we ons op moeten concentreren?

 

Ik heb op de site een informatie-document gezet (5mb) waarin het systeem grondig wordt beschreven, marketingplan, doelstellingen enz...

 

groetjes

 

Rocky

Link naar reactie
  • 0

 

Merkava, je zei dat we ons meer moeten focussen op partij handel. Kan je ons soms voorbeelden geven van soorten bedrijven waar we ons op moeten concentreren?

 

Rocky

 

Jawel, maar niet te uitgebreid.

In deze draad "Dilemma voor IT starters" staat het volgende stukje tekst.

 

Op dit moment kopen we de refurb pc's in bij een daarin gespecialiseerd bedrijf. Echter, om de marge nog verder te verhogen, is het wenselijk dit rechtstreeks bij de ondernemingen te doen, die hun IT park vernieuwen. En, daar zit nu net het probleem:

 

Onze liquiditeit is niet van dien aard, dat wij een dergelijke partij rechtstreeks kunnen aankopen, deze partijen worden contant betaald, dus zul je met geld over de brug moeten komen.

 

 

Naast PC's worden er op internet meer partijen aangeboden, maar ook producenten moeten soms om verschillende redenen van partijen af, uiteenlopend van pallets schoonmaakmiddelen tot merkpartijen dvd-spelers.

De voorraden LCD schermen blijkt toe te nemen, ook daaar zitten dus partijen aan te komen. En zoals Nonex al schreef:

 

Daarnaast: een niche is pas een niche als je duidelijk een aanbod en een doelgroep gedefinieerd hebt. Misschien kun je wel meer verdienen door je alleen op de kleinere zelfstandige te richten die niet dezelfde inkoopvoordelen als de grote bedrijven heeft. Ik mis een duidelijke afbakening van een doelgroep.

 

Die kleine zelfstandige pist naast de pot als het over te grote partijen gaat, terwijl de prijsafbrekers zoals Kruidvat e.d. hier veel publiek mee trekken.

 

Ik denk dat als je jullie systeem wat aantrekkelijker opzetten, goed nadenken over de doelgroep (vraag eens wat kleinere winkeliers) en een slim verdien model uitvogelen, er een goede markt kan onstaan.

Op Marktplaats zou je gratis lokkertjes kunnen plaatsen voor 1 product, en erbij zetten, grotere aantallen mogelijk.

 

Voor een aantal bedrijven kan ook transport en opslag een probleem zijn.

Misschien kun je door samen te werken met bodediensten een koeriersdiensten en slim logistiek systeem uitwerken, die ook transport beslommeringen op lost.

Voor veel winkeliers en kleinere bedrijven valt logistiek buiten de beleveningswereld.

 

Suc6

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 203 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.