Merkava

Legend
 • Aantal berichten

  2762
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Merkava

 1. Wat zou je modulair willen maken aan een wasmachine? Grotere batterij, snellere processor?
 2. Ik snap je methodiek, je haalt een klant binnen met een opdracht waarbij je van te voren weet dat je toch niet gaat maken wat de klant wil en zodat je er een vervolgopdracht uit kunt slepen. Ik ben er meer van om de klant van tevoren vertellen wat het hem echt kost.
 3. Elke slimme projectleider vermenigvuldigt een ureninschatting van een developer met factor anderhalf. :) Overigens gaat dat uren inschatten tegenwoordig met Agile/Scrum een stuk beter. Het probleem is vaak ook dat de opdrachtgever tijdens de rit pas serieus gaat nadenken wat ie nu eigenlijk wil. @Hans Lees je zelf wel eens terug wat je schrijft? Jij zegt dat je een 1.0 versie op kunt leveren omdat je denkt dat de opdrachtgever dan pas na gaat denken over wat hij eigenlijk wil? Wat ga jij dan bouwen als je niet weet wat de klant wil, wat jij denkt dat de klant nodig heeft? Om hier iets aan over te houden (je noemde 5k) moet je iets opleveren met veel losse eindjes dat feitelijk niet doet wat je als klant verwacht en dat is een werkende marktplaats. Zo uit de losse pols denk ik dat dit eerder een 20k project voor versie 1 is. Voor 5k wordt het een project met veel losse eindjes waar de klant uitermate gefrustreerd van zal raken.
 4. Uitgaande van marktconforme uurtarieven en een normale werkweek zie ik graag een offerte van je tegemoet!
 5. Goed idee, goed administreren, al je bonnetje bewaren, alles net inboeken. Ik hoop dat je ook hetzelfde doet met de bonnetje van de boekhouder want dat wordt in dit geval je grootste post. Alleen vraag ik mij als fietser dan af, ben jij wel een fietsenmaker of gewoon een webshopboer die een 'slimmigheidje' zoekt om zijn Pinarello op de zaak te zetten? Voor fietsenwinkels is dit namelijk makkelijk op te lossen, elke zichzelf respecterende fietsenwinkel heeft namelijk demofietsen om hun klanten de mogelijkheid tot een dagje proeffietsen aan te bieden. Problem solved.
 6. Er is open source software beschikbaar voor dating en matchingwebsites. Google is your friend
 7. Beste Dennis Via PM gaat er info heen en weer die er op neerkomt dat iemand van de Douane binnenkort op mijn vraag terugkomt. Blijkbaar is er dus tenminste nog 1 persoon die de mening deelt dat er ten aanzien van mijn vraagstelling nog geen sluitend antwoord is gegeven. Fijne Pinksterdagen allemaal.
 8. Goed, blijkbaar durft/wil niemand zijn handen branden aan de simpele vraag, je bestelt als Nederlander bij een EU webshop een drank en blijft hierbij onder het eerder beschreven minimum, heeft dit wel of niet consequenties voor de webshop eigenaar als het gaat om de accijnzen op alcoholische dranken?
 9. Toch nog even een kick Waar ik op doel is: een Nederlandse particulier bestelt bij een EU webshop een fles sterke drank 0,75 liter. (dus geen pallet) Uit de discussie die ik nogmaals doorgeploegd heb maak ik op dat wanneer een consument in een ander EU land een kleine hoeveelheid alcoholische dranken inkoopt, deze consument deze zelf mee mag nemen over de grens of deze bij een EU webshop mag bestellen zonder dat hier sprake is van accijnsontduiking aan de zijde van een slijter (die kan het niet weten) dan wel de webshophouder..
 10. Ow geweldig, dat is denk ik het magische woord, drempelbedrag. Ik vind op een of andere eurosite het volgende Mag ik dat lezen als; een particulier mag bij een webwinkel uit een willekeurig EU 1 liter sterke drank + 2 liter uh minder sterke drank bestellen zonder dat de webwinkel en of de particulier gedoe krijgt met de accijnzen? Ik neem aan dat de hoeveelheid (drempelvolume?) in dit geval prevaleert boven het genoemde drempelbedrag?
 11. @Dennis Eigenlijk zeg je, een Belgische (of breder Europese) webwinkelier moet dat niet willen, alcoholische dranken over zijn eigen lansgrenzen verkopen. @Logic4L Volgens mij doel je op de discrepantie die ik ook voel, je mag het wel zelf meenemen maar als Kiala of DHL het meenemen moeten er ineens accijnzen verrekend worden, iets wat voelt alsof het in strijd is met het vrijhandelsverkeer. Ergens heb ik het idee dat dit hetzelfde vraag is als: "waar draag je als webwinkelier belastingen af over geleverde goederen als je voornamelijk aan buitenlandse klanten levert?" Het antwoord daarop is meestal dat je belasting afdraagt in het land waar je operationeel gevestigd bent. Iemand nog ideeën over dit verhaal, is dit ergens aan een instantie voor te leggen die zich erover kan buigen?
 12. Oud topic alert Iemand die weet hoe het zit met Belgische webwinkels die alcoholische dranken leveren aan Nederlandse klanten? In Belgie kennen ze geen slijterijen, sterke drank haal je daar gewoon in de supermarkt, niks slijter. Ik vraag mij af hoe het zit wanneer een Belgische webwinkel voor alcoholische dranken aan een Nederlandse consument levert op een Nederlands adres. Kan die Belgische webwinkelier daarmee problemen verwachten? En op welke manier dan? Volgens een Nederlandse slijter (die zijn handel dan helemaal stuk ziet gaan) zou dit accijnsontduiking zijn maar volgens mij is dat niet het geval omdat de accijns in Belgie al is betaald.
 13. Mijn samenwerkingspartner heeft het voorzichtig voorgelegd bij het UWV aan haar contactpersoon. Die geeft aan dat er voor haar geen mogelijkheid is om haar onderneming op te zetten en toch voor de andere uren beschikbaar te zijn voor werk.Ze had het formeel meteen moeten melden maar heeft er toen niet bij stilgestaan. Zuur voor haar omdat ze een jaar geleden haar betaalde baan (24 uur) en haar bedrijf op een laag pitje heeft moeten zetten om een levensbedreigende ziekte te overwinnen. Heeft haar bijna een jaar gekost om dat fysiek te boven te komen maar heeft mentaal nog wel het een en ander te stellen. Feitelijk heeft dus beide werkzaamheden (werk en bedrijf) tegelijk moeten staken vanwege ziekte. Heeft ze de haar ziekbed overleeft loop ze vast op het UWV. >:(
 14. Laat me raden, je volgt eigenlijk nooit het nieuws, recente ontwikkelingen op de Krim zijn geheel aan jou voorbij gegaan? Als je het nieuws nog wat beter volgt dan weet je dat de Russen geregeld allerlei export stilleggen omdat er zogenaamd kwaliteits of veiligheidsaspecten in het geding zijn. Het is allemaal pure politiek, heeft helemaal niets met het product zelf te maken. Ga je zaken doen met Rusland dan geef je je gewoon over aan willekeur.
 15. Die vraag heeft ze niet gesteld. Ze gaat nu even nadenken of ze dat alsnog wil doen of dat ze ervoor kiest om zo snel mogelijk business te gaan draaien als ons plan marktrijp is.
 16. Ik weet heb geen idee, zal het haar vragen wat er wel en niet besproken is en dat hier plaatsen.
 17. Iemand met wie ik bezig ben een samenwerking op te zetten zit in de volgende situatie. Het heeft iets weg van dit topic maar toch ook weer niet. Zij (mijn samenwerkingspartner) heeft al enkele jaren een eigen bedrijf naast haar dienstverband. In dit eigen bedrijf (counselling) worden op zeer onregelmatige basis workshops en voorlichtingsdagen georganiseerd. Sinds een paar maanden is haar is haar dienstverband beëindigd en ontvangt zij hiervoor een ww uitkering. Haar uitkering is dusdanig laag dat ze de eindjes met heel veel moeite aan elkaar weet te knopen. We zijn nu samen bezig met dit ondernemingsplan, de website, de inhoud van onze diensten etc. In de tussentijd meldt zich heel af en toe een klantje voor een coachingstraject (ligt in het verlengde van de workshops die ze op onregelmatige basis geeft). In mijn ogen valt dit gewoon onder haar bedrijfsactiviteiten die ze al enkele jaren heeft. Maar hoe ziet de uitkerende instantie dit? Ik weet dat we hier op het forum altijd zeggen dat als je al een eigen bedrijf hebt je je activiteiten prima voort kunt zetten zonder dat dit invloed heeft op je uitkering. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je voldoet aan onder andere je solliciatieplicht en ook daadwerkelijk beschikbaar bent voor arbeid (is bij haar ook het geval). De grote vraag is, hoe doe je dit netjes zonder dat ze in de problemen komt met haar uitkering? OP dit moment zijn haar nevenopdrachten voortkomend uit haar eerdere bedrijfsactiviteiten nog te marginaal en te onregelmatig. Haar financiële situatie laat het niet toe dat ze ook nog te maken krijgt met een verdere inkomensdaling. Iemand een idee hoe dit helder te krijgen met de uitkerende instantie? Spreekt voor zich dat als de werkzaamheden genoeg opleveren de uitkering gewoon stopgezet kan worden maar zover is het op dit moment nog niet.
 18. In jouw verhaal refereer je steeds neer (wetenschappelijk) onderzoek. Als er gevraagd om een overzicht van de onderzoeken waar jij je nieuwe inzichten op baseert dan heb je zogenaamd geen toegang tot die bronnen. Grote onzin natuurlijk, iemand die zijn inzichten baseert op onderzoeken is altijd in staat om deze onderzoeken te benoemen simpelweg omdat hij die in digitale dan wel papiervorm tot zijn beschikking heeft. Dat ene dingetje wat je wel kunt vinden is geen onderzoek maar een artikel geschreven door een paar mensen en heeft geen enkele onderzoekswaarde. Als antwoord op alle vragen die andere gebruikers hebben komt een draaikont antwoord, geen enkele vraag die hier wordt gesteld heb je tot nu inhoudelijk beantwoord. Zelfs de vraag waarom je hier bent ontwijk je stelselmatig. De enige conclusie die overblijft is dat Willi Emblem hier loopt te spammen met zijn Fast Cash Detective onzin in de hoop dat mensen zijn ebookje en videocursusje afnemen. Helaas heeft Willy hier met zijn ontwijkende en beschuldigende reacties ervoor gezorgd dat het er niet op lijkt dat we van dat curususmateriaal wel iets mogen verwachten. De enige manier om dat nog recht te zetten is een lijst te produceren van al die ventures die dankzij jouw inzichten een groot succes geworden zijn. Ik ben zeer benieuwd naar dit (verifieerbare) overzicht.
 19. Het lijkt erop dat hij zijn cursus onder de aandacht wil brengen. En aan MLM deden we hier toch niet? Veel grappiger vind ik eigenlijk dat Willy ons als ondernemers wil gaan vertellen hoe wij snel geld kunnen maken met het (op)vullen van gaten in de markt. Niks nieuws onder de zon want daar is al heel veel onderzoek naar gedaan en vervolgens over gepubliceerd. Willy wil dat nogmaals herhalen middels een video waar nog funding voor gezocht word. Waarom legt hij uit op deze pagina. Over zijn succes zegt hij: Vraag ik me af, je bent succesvol, je wil iets delen, dan is na al die successen 25k toch geen probleem? Nu bestaat die video natuurlijk al lang, je kunt op je klompen aanvoelen dat hij die 25 k hij helemaal niet nodig heeft. Wie de crowdfunding pagina goed leest krijgt mogelijk wel een idee achter de werkelijke beweegreden van deze meneer. Na 5 jaar nadenken over zijn systeem wil hij wel graag een keer op vakantie. Het wachten is op het tv-optreden van Willy bij Alberto Stegeman.
 20. Ik las "Monkey mining method". Anders dan de TS suggereert voegt de video wel iets toe, het is een hoop gewauwel over de manier waarop we business modellen bedenken. Wat precies de oplossing is die de TS aanbied wordt in de 15 minuten durende video niet duidelijk.
 21. Tja, weer een overheidsinstantie die naarstig op zoek is naar nieuw te ontwikkelen bestaansrechten. Als die reclame code commissie echt iets in de melk te brokkelen heeft zou ik zeggen, begin eens met de reclame die politieke partijen maken en kijk eens naar de diensten die ze in ruil voor de stem van de kiezer (niet) leveren. Zodra de RCC zaken als de c in CDA, de V van volkspartij in VVD, de 2 V's in de PVV om eens wat te noemen niet onderzoekt gaat er echt niks gebeuren met deze nieuwe activiteit anders dan dat ze straks waarschijnlijk ondernemers gaan verbieden aanwezig te zijn op social media.
 22. Registreer of de domeinnaam of haal de naam weg uit je post tenzij het natuurlijk de bedoeling is dat iemand anders de naam alvast registreert.
 23. Leuk voorbeeld, ik heb er ook een uncompressed: 101010101010101010101010101010101010101010101010101010101010 compressed(kuch): 1x1,1x0,1x1,1x0,1x1<-knip-> 1x0,1x1,1x0,1x1,1x0,1x1,1x0,1x1,1x0 winst van 60 karakters naar 239 Nu hoor ik de slimmerds al denken, ah maar je kunt ook 30x10 = 5 digits of zelfs 300, maar 3 digits. En verrek, zie daar het binair waar mee je 0 tot en met 255 bij 8 bits weer kunt geven. En komt 8bits= 1 byte bekent voor? Helaas kun je niet tijdens omzetting verschillende methodieken door elkaar heen gebruiken, ook daar zul je iets voor in moeten bouwen. Overigens kent veel datacompressie ook nog een zogenaamd controlebit, als je die meegaat nemen . . . . Wat betreft psychocompressie die wordt er veel toegepast in zowel geluid als beeld, zie ook de beeldopbouw van een beeldscherm en daar is die 256 weer. Bij geluid door bepaalde lagere harmonische weg te filteren terwijl de hersenen die harmonische vanzelf invullen als ze de hogere harmonischen. En die vermelding naar Fok, vertel gewoon even wat daar staat in plaats van op agressieve toon te verwijzen.
 24. Tijdens een avondje stappen in een leuk cafe sta je te flirten met 2 leuke dames. Met de een is het goed raak en die dame pakt je hand om je samen naar buiten te lopen. De andere dame laat haar afkeur zien en jij . . . ...laat de hand van de dame los om van die ene dame te horen waarom ze jou niet wil? Kun je mij het verschil uitleggen tussen cashflow en omzet, wat dat met die 320 tot 400 k te maken heeft en wat die 150 k verbouwing er toe doet? Wie heeft het plan geschreven KPMG, Deloitte ? Snap je sowieso wel wat je hier schrijft
 25. Dat jij nou niet weet waar het logo op lijkt, beroepsblindheid? Check je eigen webshop. Het was Martin die ooit de link legde en krijg dat beeld dan nog maar eens uit je hoofd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.