Jump to content
tauros
Verberg

BTW over performance fee signaalaanbieder

vraag

Signaalaanbieders zijn partijen die beleggers via social media, e-mail, SMS of telefoon op de hoogte brengen van beursnieuws en -koersen. Zo geven ze (al dan niet geautomatiseerd) tips over waarin te beleggen of wat te verkopen. Een belegger kan vervolgens zelf bepalen of hij deze tips opvolgt of niet. Soms is het ook mogelijk dit soort tips automatisch op te volgen. Dit wordt autotrading genoemd. Signaalaanbieders hebben geen vergunning nodig bij de AFM.


Ik ben voornemens in abonnementsvorm een signaaldienst te starten voor bitcoin. Klanten ontvangen van ons koop-en verkoopsignalen voor bitcoin op hun beleggingsrekening bij Binance, het meest populaire cryptocurrency platform. Deze signalen worden automatisch omgezet in orders. Wij rekenen een no-cure-no-pay vergoeding van 35% over de winst die onze klant maakt.

Voorbeeld: een Nederlandse particulier start met 100.000 euro aan kapitaal op Binance. Aan het eind van de maand is dit gegroeid naar 110.000. Over de winst van 10.000 euro rekenen wij 35%. Dit komt neer op een performance fee van € 3.500,-

 

Ik vooronderstel dat ik de klant vervolgens een factuur moet sturen van € 4,235. Dit is inclusief € 735,- BTW (21%).

 

Kan iemand dit bevestigen? Ik hoor geluiden dat niet over het gehele bedrag van € 3,500 BTW moet worden gerekend, maar weet niet of dit waar is en hoe dit precies zit.

Bij voorbaat dank voor je hulp.  

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 2
 • Rate this answer

Welkom op HL

 

Het gaat om particulieren, niet ondernemers, dus moet je een prijs inclusief btw hanteren en presenteren... dus als jij een consument 35% in rekening wilt brengen, is dat inclusief 21% BTW, of je brengt 42,35% in rekening.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 199 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept