Ik ben benieuwd of jullie met mij mee kunnen denken over de benodigdheden voor een fastfood horeca-onderneming. Ik denk dat andere mensen ook veel aan dit soort praktische vragen hebben.
Ik heb zelf al een kleine opsomming gemaakt van wat middelen. Waar ik naar op zoek ben zijn zaken waar ik niet aan gedacht heb. Je kan hierbij denken aan bepaalde middelen maar ook bepaalde kosten die en het opstarten van een horecazaak met zich meebrengen.
Waar ik ook op hoop is praktische informatie over waar je bijvoorbeeld een menukaart kan laten samenstellen. Zijn er bedrijven die zich hierin specialiseren, of is het in de trend van zelf verzinnen?
Ik denk dat iedere starter zich achter zijn hoofd krabt als hij denkt aan alle dingen die hij moet kopen en waar hij dat moet doen, en ook welke kosten het starten en opstarten allemaal met zich meebrengt. Zo ook ik, vandaar deze post. Hieronder wat zaken die ik kan verzinnen. Wie helpt de lijst compleet te maken??
Productiemiddelen:
• Koelkast
• Potten / pannen
• Bestek
• Snijplanken
• Borden / kopjes
• Gerei
• Balie/counter
• voorraadkasten (beveiligd)
• beveiligingscamera?
• display voor in vitrine
• verlicht uithangbord
• bord met merknaam binnen
• verlichting
• kassa
• kluis
Wat betreft kosten kan ik nog bedenken:
Huisvestigingskosten
• Huur
• Energie en water
• Zakelijke lasten onroerend goed
• Onderhoud en schoonmaak
• Kleine inventaris / onderhoud
• Huur / lease inventaris
• Verzekeringen
• Overige kosten
• Af ontvangen huur
- promotiekosten
- verzekeringen
- opstartkosten zoals notaris (opstarten bv, kvk etc).
- personeelskosten
- samenstellen menu
- drukwerk
- grafisch ontwerp
Ik ben voor nu even op. Bedoeling is om een mooie lijst te krijgen met (wellicht een utopie maar oke) complete lijst van kosten en middelen die nodig zijn om te kunnen starten. Wellicht dat we daarna de lijst kunnen aanvullen met allerlei links naar websites waar je de spullen etc echt kan gaan regelen.
Heeft iemand suggesties en/of opmerkingen over de post dan hoor ik dat graag. Bestaat zo'n post al dan hoor ik dat ook graag. Wat ik wil is ene goede bijdrage leveren aan dit forum om ervoor te zorgen dat al onze ondernemerswensen uitkomen.
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
dennisremy
dennisremy
Hallo mensen,
Ik ben benieuwd of jullie met mij mee kunnen denken over de benodigdheden voor een fastfood horeca-onderneming. Ik denk dat andere mensen ook veel aan dit soort praktische vragen hebben.
Ik heb zelf al een kleine opsomming gemaakt van wat middelen. Waar ik naar op zoek ben zijn zaken waar ik niet aan gedacht heb. Je kan hierbij denken aan bepaalde middelen maar ook bepaalde kosten die en het opstarten van een horecazaak met zich meebrengen.
Waar ik ook op hoop is praktische informatie over waar je bijvoorbeeld een menukaart kan laten samenstellen. Zijn er bedrijven die zich hierin specialiseren, of is het in de trend van zelf verzinnen?
Ik denk dat iedere starter zich achter zijn hoofd krabt als hij denkt aan alle dingen die hij moet kopen en waar hij dat moet doen, en ook welke kosten het starten en opstarten allemaal met zich meebrengt. Zo ook ik, vandaar deze post. Hieronder wat zaken die ik kan verzinnen. Wie helpt de lijst compleet te maken??
Productiemiddelen:
• Koelkast
• Potten / pannen
• Bestek
• Snijplanken
• Borden / kopjes
• Gerei
• Balie/counter
• voorraadkasten (beveiligd)
• beveiligingscamera?
• display voor in vitrine
• verlicht uithangbord
• bord met merknaam binnen
• verlichting
• kassa
• kluis
Wat betreft kosten kan ik nog bedenken:
Huisvestigingskosten
• Huur
• Energie en water
• Zakelijke lasten onroerend goed
• Onderhoud en schoonmaak
• Kleine inventaris / onderhoud
• Huur / lease inventaris
• Verzekeringen
• Overige kosten
• Af ontvangen huur
- promotiekosten
- verzekeringen
- opstartkosten zoals notaris (opstarten bv, kvk etc).
- personeelskosten
- samenstellen menu
- drukwerk
- grafisch ontwerp
Ik ben voor nu even op. Bedoeling is om een mooie lijst te krijgen met (wellicht een utopie maar oke) complete lijst van kosten en middelen die nodig zijn om te kunnen starten. Wellicht dat we daarna de lijst kunnen aanvullen met allerlei links naar websites waar je de spullen etc echt kan gaan regelen.
Heeft iemand suggesties en/of opmerkingen over de post dan hoor ik dat graag. Bestaat zo'n post al dan hoor ik dat ook graag. Wat ik wil is ene goede bijdrage leveren aan dit forum om ervoor te zorgen dat al onze ondernemerswensen uitkomen.
Groeten,
Dennis
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/8066-benodigdheden-voor-fastfood-horecazaak/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
14 antwoorden op deze vraag