Jump to content

Gretha

Super Senior
 • Content Count

  221
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • Address
  P.Potterstraat 11, Zwijndrecht, 3331CL, Netherlands
 • First name
  Gretha
 • Last name
  Meijer
 • Company or organization name
  mSites
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.kvk.nl

Company info

 1. ik heb in excel gewoon een memoriaal hoor :p gewoon tabelletje, omschrijving, betreffende grootboekrekening, debet/credit (maak er dus meer soort journaalpost van, dan is t gelijk duidelijk hoe t naar t journaal moet...) maar dit had dus vorig jaar al zo geboekt moeten zijn dat is t dus niet..en nu :S correctie sturen voor die paar euro heeft ook maar weinig zin lijkt me..?
 2. maar ik heb dus 2 btw rekeningen, niet 1 1 te ontvangen en 1 te betalen ??
 3. heb het topic zo'n beetje doorgelezen maar kom er helaas nog niet echt uit ik maak gebruik van de grootboekrekeningen: Te Betalen BTW en Te Ontvangen BTW Hoe boek ik nu de winst nav de Kor? stel ik heb nu als saldos Te betalen BTW 300 en Te Ontvangen BTW 100 Wat worden dan de boekingen? de winst is dus 200 euro Mis ik nog Grootboekrekeningen? (doe zelf de boekhouding in Excel, verder gaat alles prima, maar dit nog nooit hoeven boeken...) sorry... Heb nog even zitten puzzelen erg leuk, hersenkrakers :p even gebruik makend van de voorbeeldsaldos, eind 2005 Te betalen btw 300 te ontvangen btw 100 Klopt het dan dat de boeking voor 2006 ?, maar dus de boeking voor de KOR zo wordt: Te Ontvangen BTW 300 aan Te Betalen BTW 100 aan Inkomsten Kor 200 ?? Ook ik heb afgelopen jaar van de Kor gebruik gemaakt. Had dit vorig jaar al ingeboekt moeten worden vanwege de winst? of mag dit gewoon opgegeven worden bij de winst van 2006??
 4. denk aparte grootboekrekeningen maken net als dat je bij vof/eenmanszaak grootboekrekening prive aanmaakt, maar dna maak je nu bij bedrijf Y, grootboekrekening "Bedrijf X" aan, en andersom stel dus de betaling van Bedrijf Y, komt binnen op rekening Bedrijf X dan boek je dus bij Bedrijf Y: Bank aan Bedrijf X en bij Bedrijf X: Bedrijf Y aan inkomsten (of wat dan ook) lijkt mij... hoop dat t klopt :D
 5. 1 simpele vraag hoor als je verschil op je rekening die 676 euro is en je hebt geen kosten gemaakt, hoe kan je winst dan maar 69 euro zijn?? wat heb je met die andere 607 dan gedaan....??? (niet precies waar je t aan uitgegeven hebt, maar op welke grootboekrekening die dan staan volgens jou :S)
 6. denk dat je vooral moet kijken naar het inkomen van je onderneming kan je daarvan leven of zal je dat nooit redden? daarbij is het verstandig om meer uren in je onderneming te stoppen (minimaal 1225 per jaar) zodat je recht hebt op zelfstandigenaftrek en startersaftrek hou hier dus rekening mee!!! misschien slim om dit soort vragen ff bij kvk te stellen? daar zijn ze voor... ;)
 7. mij heeft een cursus boekhouden van de loi heel goed gedaan heb zelf t idee dat ik de basis zeker wel beheers ok, t is veel leeswerk, maar dan snap je t ook...;)
 8. had ongeveer t zelfde probleem met iemand van dit forum hij zou voor mij opzetje maken voor vof contract, ja, zou morgen klaar zijn ja, volgende week wat ie ook zei, ik moest er 80 keer achteraan mailen ben ook vrouw idd lijkt wel of ze je dan gelijk minder serieus nemen...:S en dat terwijl die persoon zelf heeft aangeboden om te helpen :S laat dan gewoon weten dat je geen tijd hebt etc, ipv mooie beloftes of reele beloftes stel dan in jouw geval geen 2 dagen voor als je van te voren al weet dat t niet gaat lukken :S
 9. op internet is dit heel gangbaar, zo ook het voorbeeld van ebay geen id of telemarketingbedrijven ook zo werken, lijkt me wel anders doet niemand daar zn best om leads te scoren...
 10. zij willen verder niet al te veel invloed (in een cv heeft de stille vennoot ook totaal geen invloed....brengt alleen geld in), dus daar ben ik niet zo bang voor en daarnaast is t makkelijker om een excel bestandje te maken met alle cijfers dan overal aparte accounts aan te maken zodat ik aparte facturen krijg en aparte boekhouding bij moet houden.... en t is idd leuk om dat te gaan factureren, maar dan zit je inderdaad met btw etc... maar t is wel een makkelijkere optie dan een aparte cv opzetten voor 1 website...
 11. de financierder wil er waarschijnlijk toch iets meer voor terug zien dan enkel het geinvesteerde bedrag terugverdienen Dus zijn we ons aan het orienteren op een CV Iemand hierboven opperde om een splitsing te maken in de boekhouding maar naar mijn id schiet ik daar niets mee op, omdat ik niet zomaar een x % van de winst mag "geven" (betalen) aan een ander bedrijf... Tevens heb ik nog nooit koffie of thee gehad bij de KvK :p ha ha Maar nu zit ik met de volgende nadelen: tot 8 weken vertraging omdat er eerst naar de KvK gegaan moet worden en daarna moet eerst het BTW nummer binnen zijn, eerder kunnen we niet starten onder de nieuwe domeinnaam, omdat ik niet zit te w88 op facturen zonder btw. aparte boekhouding = meer tijd aparte bankrekening aanvragen uren van CV zijn niet op te tellen bij uren van bestaande VOF (zodat mijn vennoot en ik nooit aan de gestelde 1225 uur per jaar komen.... en dus aftrek mislopen) gescheiden accounts nodig bij affiliatebedrijven wat een hoop tijd kost om dit aan te gaan maken en uit te leggen etc. (omdat we de bestaande site overzetten naar andere url) Daarnaast vraag ik me af of het uberhaupt mogelijk is dat een BV als Stile/Comanditaire vennoot optreed in een CV? Wie kan me hierbij wat helpen, info geven etc...? Accepteerd KvK en belastingdienst het trouwens zo makkelijk om naast vof een cv op te richten met zelfde partner als in vof, en daarnaast dus extra een stille vennoot? of zeggen ze dan waarom maak je van de vof geen cv? (daar zit ik dus niet op te w88....) help? :p
 12. is leuk meerdere bedrijven maar zit niet op meer boekhouding te w88 :p er gaat genoeg tijd in de websites zelf zitten dat ik genoeg heb aan 1 website plus dat er dan heel veel tijd in gaat zitten om de accounts af te splitsen zodat ik ook afzonderlijke facturen krijg :p maar dat allemaal terzijde er moet nou eenmaal gewerkt worden voor de centjes, van stilzitten wordt niemand rijk dus bedankt weer voor de info!! :D ga idd informeren of de andere partij een lening ziet zitten :)
 13. probleem daarbij is dat ze % over de gehele winst krijgen terwijl t maar om 1 website gaat waarin ze investeren en ik het niet meer dan rechtvaardig vind dat ze dan ook alleen een % krijgen over de winst/omzet van die website.... dus dan zal een lening beste optie zijn lijkt me? heb net sinds 1 april vof van mn eenmanszaak gemaakt kvk ziet me aankomen :p haha na 2 maanden al cv van maken :p maar thnx voor je info!!
 14. het investeren staat los van het leads genereren dat doen we nu al wij geld, zij geld, klaar, simpel de bedoeling is dat ze investeren in meer leden, zodat we beide meer omzet maken (wa tvoor hun maar zeer klein deel is, aangezien er 28.000 websites/webmasters zijn die voor hun dat soort leads halen....) alleen worden die extra leden via die andere webmasters behaald, op die manier investeren zij een x bedrag. Maar dit is dus enkel mogelijk in een soort van lening? maakt verder niet uit, maar dan ga ik dat uitwreken en overleggen en etc...:) thnx thnx
 15. eh leg uit? sinds wanneer mag een particulier btw heffen? of doel je nu op vrijgestelde beroepen ofzo (daar heb ik geen verstand van namelijk :p)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept