Jump to content

ShopJeRot

Legend
 • Content Count

  362
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  http://www.kvk.nl
 1. De laatste keer dat ik een Odoo specialist sprak (bijna een jaar geleden) vertelde hij mij dat voor een major version upgrade de database opgestuurd moet worden naar Odoo in België en dan krijg je een geupgrade versie terug die werkt in een nieuwe versie van Odoo. Ik kon mijn oren niet geloven. Hoe wil je dat doen met moderne software ontwikkelingsprincipes? Tevens kan Odoo een heleboel, maar niks echt goed. Automatisch BTW/ ICP aangifte bij de Belastingdienst? Nope. De gratis versie van Akeneo is wel heel beperkt, vooral als je met meerdere mensen ermee gaat werken en de betaalde versie kost €27k per jaar aan enkel de licentie. Pimcore is spuuglelijk, maar veel flexibeler en uitgebreider dan Akeneo en nog gratis ook. Dus daar zou je ook naar kunnen kijken.
 2. Het is mij niet duidelijk wat de templates laten zien en hoe ik de templates moet gebruiken. Zonder die info zal ik niet overgaan tot aankoop. Misschien kun je de handleidingen en filmpjes die bij de templates horen publiceren, dan krijg ik misschien een beter beeld. Misschien is het een idee om met boekhoudkoppelingen te werken. 80% van de ondernemers zitten bij 6 boekhoudpakketten (cijfers komen uit mijn duim, maar zoiets zal het wel zijn). Ik heb eigenlijk geen zin in een Excel template, dat klinkt als meer werk en het moet nog maar blijken wat het oplevert. Maar als ik alleen een API key hoef in te voeren en dan op 1 knop hoef te klikken voor meer inzicht, wil ik het mogelijk wel gebruiken.
 3. Juridisch gezien staat de consument in deze heel zwak. Maar ik heb toch weinig zin om KlusKlub in de juiste richting te wijzen. Eerst de klus door een paar beunhazen laten uitvoeren en daarna "oplossingen" voorstellen die er een nog grotere puinhoop van maken. Het is momenteel een schier onmogelijk om een vakman te vinden in Nederland die kwaliteit levert. Door het bos van beunhazen zijn ze bijna niet te vinden. Het is tijd dat de hele sector eens flink onder de loep wordt genomen door de overheid. Meer instroom van jonge gasten met een opleiding en alle beunhazen aanpakken.
 4. Nou... https://cdn.webshopapp.com/shops/25904/files/239405924/i7s-tws-draadloze-oordopjes-wit-bluetooth-iphone-a.jpg https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51GBn0UoZyL._SL1159_.jpg Ter referentie, voordat de Airpods op de markt kwamen, zagen draadloze oordopjes er zo uit: https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/8/2/1/9/9200000064299128.jpg Ik denk dat een rechter het niet met jou eens zal zijn.
 5. Eigenlijk zeg je hiermee dat "agiovrees" terecht is. Je geeft aan dat het er weer uit halen van nominaal aandelenkapitaal simpeler is dan het er uit halen van agio. Maar zie je risico's, anders dan de risico's die ik heb genoemd in mijn eerste bericht? Hoe stort je bij in een beleggings-BV? Stel dat ik na een jaar weer een significant Box 3 vermogen heb opgebouwd. Moet ik dan langs de notaris om nominaal kapitaalaandeel te vergroten? Of dan toch inbrengen als agio? Geen gek idee overigens, een beleggings-BV naast de holding, maar het moet de extra overhead natuurlijk wel waard zijn. Bedankt voor je uitgebreide reactie :-)
 6. Bert citeert "Met Franse BTW en jouw Franse BTW nummer", dus zijn opmerking gaat over niet-ICP leveringen. Dus ik bedoel vak 3c. En ik denk niet dat Bert een ICP opgave bedoelt.
 7. Betekent dit dat je de omzet moet opgeven in vak 3c van de aangifte omzetbelasting?
 8. Je levert goederen in Frankrijk vanuit Nederland? Dan mag je nu aan Franse ondernemers twee soorten facturen sturen: Met Franse BTW en jouw Franse BTW nummer Met 0% BTW, ICP regeling toegepast en je Nederlandse BTW nummer
 9. Situatieschets, er is een bedrijf in een werkmij. Aan holding wordt een managementfee uitgekeerd. Loon wordt betaald aan privé. Zowel in de holding als in de werkmij worden er gezonde marges gedraaid en zijn er voldoende liquide middelen. Ook gaat er weleens dividend van de werkmij naar de holding. Nu begint er een vermogen te onstaan, zowel privé, als in de holding. Nu is het privévermogen dermate groot dat het fiscaal aantrekkelijk is om dit in de holding te stoppen, om zo Box 3 heffingen te voorkomen. Op de holding aandelen storten als agio lijkt logisch. Echter lijken accountants een soort agiovrees te hebben. Men geeft de indruk dat het heel moeilijk is om het er uit te krijgen zonder aanmerkelijk belang heffing te betalen. Is dit wel zo? Wat er in gestort wordt als agio, kan door de notaris worden omgezet in aandelenkapitaal, na het uitvoeren van een uitkeringstest. Daarna kan de AVA besluiten om aandelenkapitaal terug te geven en dient de notaris dit in de statuten te wijzigen. In de uitkeringstest schuilt natuurlijk een risico, maar dat er geen geld uit mag als er (toekomstige) tekorten zijn, is natuurlijk niet vreemd. En het risico hierop is erg klein bij een gezonde holding, waarin de risicovolle activiteiten plaatsvinden in de werkmij. Zijn er nog andere risico's? Het bestaande kapitaalaandeel moet er toch weer een keer uit, dus er is slechts 1 extra stap nodig bij de notaris. Wat is het alternatief? In privé houden kan natuurlijk. Een accountant heeft eens iets gemompeld over een rekening courant, maar dat is niet voor hoge bedragen en niet voor langdurige leningen volgens de Belastingdienst. Dus is agiovrees terecht of niet?
 10. Maak je geen zorgen. De controlesoftware is "dom". Bij ons ging die af omdat we personeelskosten opgaven, maar geen LH aangifte deden. We werken met payrolling en dit klopt dus gewoon.
 11. Zoek het begrip minimum viable product (MVP) eens op. Je hebt geen 50k voorraad en een leasebak nodig om een bedrijf in elektrische sloten te starten. Als je het MVP hebt neergezet, kun je met de fabrikant afspreken dat er een gecertificeerde lijn naast de ongecertificeerde lijn komt. Betaal de certificering zelf en verkrijg hiermee exclusiviteit op de gecertificeerde lijn. De certificering kun je betalen uit de opbrengsten van je MVP of met een eenvoudige lening (tegen rente) van je vriend.
 12. Als ik jou was zou ik een jurist inhuren om dit in orde te maken. Jij bent geen specialist op dit gebied en het zou me niet verbazen als je oude zakenpartners hier misbruik van hebben gemaakt. Een jurist gaat je een flink bedrag kosten, maar je hebt veel te verliezen, dus dit is het zeker waard.
 13. Ik heb mijn auto in de BV, deze is BTW-plichtig. Ik moet BTW afdragen voor privégebruik van de auto. Mag ik deze BTW als kosten boeken? Zo nee, hoe moet ik deze dan boeken? Ik vind het volgende op de site van de Belastingdienst: Dus auto wordt november 2013 in gebruik genomen. Dan mag ik vanaf 1 januari 2018 het lagere tarief van 1,5% rekenen?
 14. Bedankt heren, dit is verrassend eenvoudig als je het maar weet.
 15. Hoe kan ik beperkt aftrekbare kosten zoals voor representatie boeken in de BV? BTW niet aftrekbaar, dus onderdeel van de kosten. 73,5% boeken als kosten. Maar wat te doen met de overige 26,5%?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept