Ga naar inhoud

ShopJeRot

Legend
 • Aantal berichten

  417
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door ShopJeRot

 1. Wij draaien een vergelijkbaar volume bij PostNL. Vooral grotere pakketten. Ons tarief is lager, maar wij hebben collectie via een andere partij geregeld, dat scheelt een boel. DHL Parcel is goedkoper, maar de kwaliteit van bezorging binnen Nederland is onvergelijkbaar. Eén van de zaken die mij opviel aan de prijsstijging is dat PostNL zowel indexering toepast als een brandstoftoeslag. Terwijl de gestegen kosten voor brandstof natuurlijk al onderdeel van de indexering zijn. Verder is het triest dat het PostNL weer niet gelukt is om winst te maken. Bezorgen kan in Nederland heel efficiënt en zou dus voordelig moeten kunnen. Nieuwe partijen zoals Trunkrs zitten slechts ~20% boven het PostNL tarief en maken same day delivery waar. Terwijl zij een veel kleine volume bezorgen, dus meer kilometers per pakket moeten afleggen. Het is jammer dat Trunkrs niet ingezet kan worden voor B2B leveringen, anders waren wij wel over. wat betreft gratis verzending hebben wij een hoge drempel van enkele honderden Euro's. Bij kleine orders hakt het te veel in de marge en dan sta je voor niks te werken. Laat de concurrent die orders maar afhandelen :-)
 2. We hebben zakelijk gekocht bij Grandado. Ze houden zich nu niet aan de leverovereenkomst. Ze hebben slechts een klein deel van de goederen geleverd die zijn afgesproken. Nu blijkt dit min of meer het businessmodel van Grandado te zijn en ze zeggen basically "vette pech, doei". Het gaat om best een flinke som en het is ook tijd dat er maatregelen worden genomen tegen dit soort buitenlandse partijen die Google overspoelen met advertenties, maar zelden leveren wat is beloofd. Is het mogelijk om Grandado in NL aan te klagen? Of moeten we daarvoor naar China?
 3. Welk BTW nummer staat er op je facturen? Voor dat BTW nummer moet je de OSS aanvraag doen en aangifte doen. Ik verwacht dat dit het BTW nummer is van de werkmij, want dat is de partij die levert.
 4. Bedankt @Joost Rietveld Het aandelenkapitaal (van een paar tientjes) kan na het grotendeels voldoen van de schulden aan de holdings niet terugbetaald worden. Hoe boeken we dat in de holdings?
 5. Ja, maar daar werkt de verkoper wellicht niet heel soepeltjes aan mee en ik zelf heb ook weinig zin om 2 extra facturen (1 credit, 1 ICP) te verwerken. Precies Bedankt voor alle input tot dusver. Consensus is dat het mag, maar er is nog geen zekerheid in dit topic.
 6. Stel ik koop iets in Duitsland en vergeet mijn BTW-nummer in te voeren. Ik heb wel mijn bedrijfsnaam ingevoerd en krijg een factuur waarop staat dat er 21% Nederlandse BTW in rekening is gebracht onder de OSS regeling. Mag ik die BTW aftrekken via de voorbelasting? Voor de duidelijkheid, de Duitse verkoper heeft geen Nederlands BTW-nummer.
 7. De afstandsverkoop die hier wordt genoemd is een specifieke fiscale maatregel en heeft weinig te maken met de Wet koop op afstand waar dit artikel over gaat. Voor de fiscale afstandsverkoop geld een drempelbedrag van €10.000 per jaar aan omzet aan particulieren binnen de EU, maar buiten NL (deze drempel geldt vanaf 1 juli 2021, nu is de drempel veel hoger). Ik vermoed dat je deze drempel niet haalt, want verkopen aan mensen buiten de EU tellen niet mee.
 8. Joost, bedankt. Duidelijk :-) Hoe kunnen we het beste omgaan met het kapitaal? R/C met een paar tientjes minder aflossen zodat het kapitaal terugbetaald kan worden? Of R/C maximaal aflossen en die paar tientjes kapitaal niet terugbetalen? Hoe boeken we het verloren kapitaal dan?
 9. Ik ben via mijn holding mede-eigenaar in een BV. Negatief EV in de dochter. Enige schulden zijn R/C's aan de holdings. Kapitaal bestaat uit een paar tientjes. Kan deze BV nog steeds opgeheven worden met de turboliquidatie? Hoe verwerken we in dit geval de niet-inbare schuld in de holding?
 10. We betalen nu wekelijks onze leveranciers en inmiddels kost het ons vrij veel tijd om alle betalingen in te voeren in de online omgeving van ING. Dus we willen dit automatiseren. Bespaart tijd en vermindert fouten. Momenteel zitten we bij e-Boekhouden. In de toekomst gaan we naar Twinfield of Exact Online. Momenteel kan ik een SEPA verzamelbetaling aanmaken vanuit e-Boekhouden, echter dient dit voor ING een batchbetaling te zijn. Dit houdt in dat betalingen van zo'n 100 facturen aan 20 leveranciers op de rekening verschijnen als 1 afschrijving. Het koppelen van de betaling aan de facturen is daarna dus een nachtmerrie, want dit moet helemaal handmatig. Als ik de documentatie van Exact online bekijk, dan lijkt het daar op dezelfde manier te gaan. Iemand tips hoe dit opgelost kan worden? We maken de betalingen overigens liever aan vanuit onze eigen ERP software, dan vanuit de boekhoudsoftware. Dus als iemand een koppeling weet waarmee dit kan, zou dat geweldig zijn.
 11. Wow 3 maanden, kom je dan niet in de knoop met de overdracht? Is dit grootzakelijk of een kleiner pand? Als we zo stom zouden zijn om het pand te kopen zonder de bank in te lichten over de huurders, dan zouden we niet heel ver komen. De huurders zitten er namelijk al in. Dat wordt meegenomen in de taxatie en dan houdt het verhaal op.
 12. Sebastiaan, bedankt voor je feedback. Helaas zouden we 55% verhuren.
 13. We gaan een bedrijfshal met kantoor kopen en dit voor een groot deel gebruiken voor de eigen bedrijfsvoering. We spreken nu met de 3 Nederlandse grote banken en met mogelijk.nl. De banken vinden het niet leuk dat een deel van het pand verhuurd wordt totdat we het zelf nodig hebben, hoewel we de rente + aflossing prima kunnen ophoesten zonder de huurinkomsten. Veel vastgoedfinancierders voor verhuur staan juist niet te springen om eigen gebruik of vragen >40% eigen inleg en dat is te gortig. Wellicht zien we een goede partij over het hoofd?
 14. Ik heb tegenovergestelde ervaring met NDA's. Zo lang ze redelijk en mutual zijn, worden ze over het algemeen snel getekend. Ook bij de allergrootste bedrijven. Non-mutual, te brede, boeteclausules, onduidelijke, of NDA's met lange termijnen worden geweigerd, maar dat is logisch. NL ontwikkelaars tekenen meestal zelfs eenzijdige NDA's.
 15. Ik denk dat je jezelf niet te veel moet laten afleiden door allerlei randzaken. Je hebt een goedlopende garage voor oudere auto's. Als je focust op het bieden van goede kwaliteit voor een redelijke prijs (goedkoop hoeft niet). Dan zul je enorm groeien, want dan heb je een beter aanbod dan 98% van de andere garages. Het kwaliteitsniveau is niet al te best in de garagewereld. Je grootste probleem gaat het werven van goede mensen zijn. Zorg er voor dat je processen op orde zijn, dat het netjes is in en rondom je bedrijf, dat je kwaliteit blijft leveren en je zal lekker doorgroeien. Focus enkel hier op. Ik zou geen 3 werkmaatschappijen oprichten. Je risico is al behoorlijk afgedekt doordat je een holding en een werkmaatschappij hebt. Je kunt je bezittingen zoals je merknaam, voorraad en onroerend goed nog uit je werkmaatschappij houden, maar dat heeft ook nadelige gevolgen voor mogelijke financiering. Dus hou het vooral simpel, want het leidt allemaal af.
 16. Er is een contract met bedrijf A, dit gaat niet automatisch over op bedrijf B omdat dit bedrijf de "handelsnaam" en websites overneemt. Mocht bedrijf A een BV zijn en zou je deze BV over kunnen nemen, dan heb je dit probleem niet. Kan bedrijf A de diensten niet aan jou doorverkopen? Stel dat het contract tussen A en de contractpartij gewoon doorloopt en jij neemt het weer van A af. In principe loopt een contract door tussen 2 partijen tenzij anders afgesproken.
 17. Hij komt zijn kant van het contract niet na, dus hij mag opdraaien voor de gevolgen (ik ga er van uit dat er geen algemene voorwaarden gelden). Afbreken en ophalen kost meer dan dat die rekken ooit gekost hebben, dus dat is voor beide partijen niet aantrekkelijk. Welk argument draagt hij aan voor het eisen van een volledige betaling? Ik zou niet zonder akkoord een grote deelbetaling doen bij zo'n "handelaartje". Dan ben je het grootste deel van je leverage kwijt en heb je nog steeds niet de garantie dat hij stopt met zeuren.
 18. Is 12 uur voor het volledig bijwerken van de boekhouding, incl. jaarrekening, VPB aangifte en 4 BTW-aangiftes?
 19. De afgelopen 10 jaar zijn de fora langzaam aan het uitsterven. Een forum tot een commercieel succes maken is heel moeilijk. Ik zou iets anders bedenken. Als je handig genoeg bent met IT om een goed forum op te zetten, dan zijn er interessantere kansen voor jou in de IT.
 20. Enkele punten om ook nog mee te nemen: Hoe weet je zo zeker dat Corona geen invloed heeft op jouw omzet? Het pakketvolume in Nederland is met 60% gestegen in 2020. De meeste webshops hebben dus extra omzet gedraaid door Corona. Fiscaal heeft Joost een mooie uiteenzetting geschreven. Wat daarnaast ook nog speelt is een stukje aansprakelijkheid. Bij verkopen aan consumenten is de importeur/ fabrikant aansprakelijk en dit is niet te beperken in de algemene voorwaarden. Dit is te verzekeren, maar een BV geeft misschien toch een beter gevoel. Het grote verschil in mijn ogen tussen EMZ en BV is liquiditeit. Bij een EMZ reken je ieder jaar over de volledige winst de belastingen af. Bij een BV in jouw geval over ongeveer de helft. De andere helft (dividend en AB) mag je later betalen. De belastingen die je later mag betalen, kun je nu gebruiken voor zakelijke investeringen. Investeren in vastgoed is vaak fiscaal aantrekkelijk in Box 3, dus daarvoor hoef je het niet te doen.
 21. Hou er rekening mee dat app-only banken beperkingen hebben die redelijk irritant kunnen zijn bij zakelijk gebruik. Bij apps heb je een daglimiet. Die voorkomt dat als iemand een pistool tegen je hoofd zet, jij de spaarrekening van je holding volledig naar deze boef overmaakt. Maar tegen die daglimiet loop je dus ook bij grotere transacties.
 22. Het intracommunautaire goederenvervoer, dus tegen het 0 % btw-tarief, kan echter maar aan 1 levering worden toegeschreven. Dit is de levering aan of door de tussenhandelaar. Vervoert of verzendt een partij buiten de keten de goederen? Dan is de tussenhandelaar degene die de opdracht geeft aan die partij voor het intracommunautaire vervoer of verzending. Mijn interpretatie van deze informatie is als volgt: Mijn klant in Frankrijk is de tussenhandelaar, want zij regelen het vervoer en het komt bij hen aan. De levering aan de tussenhandelaar is tegen 0%. Dus wij leveren aan onze klant tegen 0%. De Poolse leverancier is de zak, want hij zal in Nederland een BTW-nummer moeten registreren omdat zijn levering tegen NL BTW is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.