Jump to content

ShopJeRot

Legend
 • Content Count

  402
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by ShopJeRot

 1. Ik heb tegenovergestelde ervaring met NDA's. Zo lang ze redelijk en mutual zijn, worden ze over het algemeen snel getekend. Ook bij de allergrootste bedrijven. Non-mutual, te brede, boeteclausules, onduidelijke, of NDA's met lange termijnen worden geweigerd, maar dat is logisch. NL ontwikkelaars tekenen meestal zelfs eenzijdige NDA's.
 2. ShopJeRot

  Groei Autobedrijf

  Ik denk dat je jezelf niet te veel moet laten afleiden door allerlei randzaken. Je hebt een goedlopende garage voor oudere auto's. Als je focust op het bieden van goede kwaliteit voor een redelijke prijs (goedkoop hoeft niet). Dan zul je enorm groeien, want dan heb je een beter aanbod dan 98% van de andere garages. Het kwaliteitsniveau is niet al te best in de garagewereld. Je grootste probleem gaat het werven van goede mensen zijn. Zorg er voor dat je processen op orde zijn, dat het netjes is in en rondom je bedrijf, dat je kwaliteit blijft leveren en je zal lekker doorgroeien. Fo
 3. Er is een contract met bedrijf A, dit gaat niet automatisch over op bedrijf B omdat dit bedrijf de "handelsnaam" en websites overneemt. Mocht bedrijf A een BV zijn en zou je deze BV over kunnen nemen, dan heb je dit probleem niet. Kan bedrijf A de diensten niet aan jou doorverkopen? Stel dat het contract tussen A en de contractpartij gewoon doorloopt en jij neemt het weer van A af. In principe loopt een contract door tussen 2 partijen tenzij anders afgesproken.
 4. Hij komt zijn kant van het contract niet na, dus hij mag opdraaien voor de gevolgen (ik ga er van uit dat er geen algemene voorwaarden gelden). Afbreken en ophalen kost meer dan dat die rekken ooit gekost hebben, dus dat is voor beide partijen niet aantrekkelijk. Welk argument draagt hij aan voor het eisen van een volledige betaling? Ik zou niet zonder akkoord een grote deelbetaling doen bij zo'n "handelaartje". Dan ben je het grootste deel van je leverage kwijt en heb je nog steeds niet de garantie dat hij stopt met zeuren.
 5. Is 12 uur voor het volledig bijwerken van de boekhouding, incl. jaarrekening, VPB aangifte en 4 BTW-aangiftes?
 6. De afgelopen 10 jaar zijn de fora langzaam aan het uitsterven. Een forum tot een commercieel succes maken is heel moeilijk. Ik zou iets anders bedenken. Als je handig genoeg bent met IT om een goed forum op te zetten, dan zijn er interessantere kansen voor jou in de IT.
 7. Enkele punten om ook nog mee te nemen: Hoe weet je zo zeker dat Corona geen invloed heeft op jouw omzet? Het pakketvolume in Nederland is met 60% gestegen in 2020. De meeste webshops hebben dus extra omzet gedraaid door Corona. Fiscaal heeft Joost een mooie uiteenzetting geschreven. Wat daarnaast ook nog speelt is een stukje aansprakelijkheid. Bij verkopen aan consumenten is de importeur/ fabrikant aansprakelijk en dit is niet te beperken in de algemene voorwaarden. Dit is te verzekeren, maar een BV geeft misschien toch een beter gevoel. Het grote verschil in mijn ogen
 8. Hou er rekening mee dat app-only banken beperkingen hebben die redelijk irritant kunnen zijn bij zakelijk gebruik. Bij apps heb je een daglimiet. Die voorkomt dat als iemand een pistool tegen je hoofd zet, jij de spaarrekening van je holding volledig naar deze boef overmaakt. Maar tegen die daglimiet loop je dus ook bij grotere transacties.
 9. Het intracommunautaire goederenvervoer, dus tegen het 0 % btw-tarief, kan echter maar aan 1 levering worden toegeschreven. Dit is de levering aan of door de tussenhandelaar. Vervoert of verzendt een partij buiten de keten de goederen? Dan is de tussenhandelaar degene die de opdracht geeft aan die partij voor het intracommunautaire vervoer of verzending. Mijn interpretatie van deze informatie is als volgt: Mijn klant in Frankrijk is de tussenhandelaar, want zij regelen het vervoer en het komt bij hen aan. De levering aan de tussenhandelaar is tegen 0%. Dus wij leve
 10. 99% van de batterijen uit China waarvan je de oorsprong niet met 100% zekerheid hebt bevestigd zijn namaak of refurbished. Zowel namaak als refurbished wordt over het algemeen gedaan in sweatshops die zeer lage kwaliteit leveren. Batterijen uit de grote fabrieken zijn in Nederland net zo duur als in China.
 11. Bedankt Bert, maar die pagina had ik ook al gevonden en maakt het voor mij niet duidelijker.
 12. Wij gaan eenmalig een ABC(D) levering doen. Wij kopen een partij in bij onze Nederlandse leverancier. Zij de kopen de goederen in Polen. Wij verkopen de goederen aan onze klant in Frankrijk. Onze klant in Frankrijk haalt de goederen op in Polen. Dus de facturering gaat zo: Poolse leverancier -> Nederlandse leverancier -> wij -> Franse klant De goederen bewegen zo: Poolse leverancier -> Franse klant haalt op in Polen Hoe zit het met de BTW? Wie moet welk tarief in welk land hanteren aan wie?
 13. Ze kunnen die goekope rommel dus niet meer slijten in het VK zonder de belastingen te ontduiken geweldig. Het VK weet dus prima hoe het zit. Jammer dat ze tot 1 januari al 5 jaar een aantal BTW-ontduik-routes vanuit China naar de EU faciliteerden. Boven de 135GBP zou je in principe prima kunnen exporteren naar het VK, net zoals naar ieder ander land buiten de EU. Echter ondersteunen de meeste vervoerders de komende weken het VK nog niet. Wij hebben ons eerste pakket van DPD al teruggekregen.
 14. Het wordt tijd dat Google hiervoor juridisch aangepakt wordt. De Google reviews worden het meest pontificaal weergegeven in de zoekresultaten en Google laat inderdaad alles toe zonder enige controle.
 15. Gewoon €200 in rekening brengen voor alle schade die je hebt gelopen doordat zij zich niet aan de overeenkomst houdt en de rest terugboeken. Is dit juridisch 100% in orde? Waarschijnlijk niet. Gaat ze er voor naar de rechter? Zeer waarschijnlijk niet. Is het redelijk? Zeker wel.
 16. Duitse consumenten zijn een ander niveau van consumentenbescherming gewend dan Nederlandse consumenten. Ook deinzen ze er niet voor terug om er gebruik van te maken, hoe onredelijk het ook is.
 17. Die 0,5% hoeft toch niet altijd? Bijv. als er eenmalige "opstartkosten" zijn gerekend en in de overeenkomst het U-rendement wordt aangehouden als percentage voor het oprenten.
 18. Stel je financiert het bedrijfspand voor 70% met een lening van de bank en voor 30% met leningen uit de holdings. De werkmij betaalt 150% van de rente als huur. Simpel voorbeeld: Leningen pand: 1M Rente: 3%, dus €30k/jaar Huur: €45k/jaar Onkosten: €5k/jaar EBITDA: €40k/jaar Rente bedraagt 75% van EBITDA, dus valt onder earningsstrippingregeling. Slechts €12k rente is aftrekbaar bij €40k EBITDA. Dus winst voor VPB bedraagt €45-€5k-€12k = €28k. Dus er dient €4.620,- aan VPB afgetikt te worden. Klopt deze berekening?
 19. Dat is een goede optie inderdaad. Of gewoon verzendkosten rekenen. Als je premium next-day bezorging aanbiedt voor €0, dan kiezen 95% van de klanten het. Reken je er €0,50 voor dan nog maar 30% en reken je er €3 voor, dan nog maar 5%. Dit heb ik zelf ondervonden. Dus blijkbaar zijn snelle bezorgopties de klant nog geen €3 waard. Voor 65% van de mensen niet eens €0,50. Maar daarvoor staan er wel honderden Roemenen 's nachts in te pakken onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden.
 20. Gebruik geen Paypal, dat is een bak ellende. Verder zijn zowel Mollie.com en Pay.nl goed. Zodra je een paar honderd Euro per maand aan transactiekosten betaald, kun je over de tarieven onderhandelen.
 21. Neem je verlies en doe geen zaken meer met Bol.com. Ze knijpen verkopers enorm uit en de IT infrastructuur en klantenservice zijn beroerd en de gevolgen zijn voor jou. Ik heb het idee dat Bol.com toch over zijn piek heen is. Kopers beginnen ook door te krijgen dat ze enkel rommel opgestuurd krijgen als ze een goedkope dekbedhoes, of telefoonhoesje kopen op Bol.com.
 22. Op de factuur staat in welk land zij de BTW afdragen, als dit NL is, mag je de BTW opvoeren als voorbelasting. Anders niet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept