reafro

Super Senior
  • Aantal berichten

    168
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

reafro won de laatste dag op 22 december 2019

reafro had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Oosterhout
  • Telefoonnummer
    0162-458661
  • Branche
    Financiering & bankwezen
  • Branche 2
    29
  • Websiteadres

Visie op

  • Ik zoek mensen die
    Eerlijk zijn...
    Goede ideeën hebben, en deze willen realiseren.
  • Mijn mening over innovatie
    Innovatie is iets wat je DOET, en niet iets waar je constant (zoals bij het Innovatieplatform dat door de overheid is ingesteld) over praat. Innovatie vindt plaats op de werkvloer, niet in dichtgetimmerde kantoren!
  • Mijn mening over ondernemerschap
    Heerlijk om ondernemer te zijn. Natuurlijk zijn er valkuilen, maar als je gezond verstand gebruikt kom je een heel end!!

reafro's trofeeën

  1. Je link naar pastebin werkt niet (meer)... Wat betreft de domeinnaam etc.: Je zegt dat je die op naam van jouw eigen eenmanszaak (emz) hebt vastgelegd. Bij een eenmanszaak is (correct me if wrong) privé- en zakelijk bezit in feite gelijk: als je als emz schulden hebt, wordt je daar immers ook privé op aangesproken. Dus de domeinnaam is gewoon jouw eigendom, lijkt me. Ik begrijp uit je verhaal dat de vof een feit is: ingeschreven bij kvk, papieren door beiden getekend etc. Dan dien je inderdaad ook volgens de statuten te handelen. Vraag: heb je je vennoot schriftelijk laten weten dat hij niet volgens de afspraken heeft gehandeld en hem de betreffende hersteltijd gegeven? zie je art. 10.2? Want dat is dus de voorwaarde om éénzijdig te kunnen stoppen.... Verder vindt ik dit wel tricky als je de webshop wilt voortzetten: Je zou de boel dus bijvoorbeeld vanuit België kunnen voortzetten.... Maar of dat handig is weet ik niet. Ben benieuwd hoe dit afloopt!
  2. Bonafide? Inmiddels kost dat dus wel 50 euro per jaar. Da's op zich niet zo erg, sterker nog, ik vind het erg weinig. Want wat kun je voor zo'n bedrag controleren? Een keurmerk is zinloos als er geen sprake is van een serieuze keuring, volgens van tevoren vastgestelde en openbare criteria. Ten tijde van mijn post was dit keurmerk inderdaad gratis. Na verloop van tijd had men blijkbaar door dat je een keurmerk ook kan verkopen, dus werd er geld gevraagd (ook van degenen die het keurmerk al op hun site hadden staan). Je kon er dus voor kiezen te betalen of het keurmerk te laten vervallen. Omdat ik na enig beraad erachter kwam dat dit keurmerk voor mij geen positieve (maar zeker ook geen negatieve) reacties opleverde heb ik besloten om het te laten vervallen.
  3. Het valt me op dat er binnen HL wel veel ondernemers actief zijn op het gebied van ICT/webontwikkeling en aanverwante zaken. ook op het gebied van advisering is er nogal wat activiteit! Natuurlijk gebeurt er op die gebieden veel, ook wat betreft innovatie. Maar wat ik een beetje mis zijn de ondernemers op het wat "hardere" vlak, zoals ikzelf: Ingenieursbureau's die opereren op het gebied Werktuigbouwkunde. Ook op dat gebied wordt veel aan innovatie gedaan (ook al is dat vaak niet direct zichtbaar!!). Denk aan innovatief gebruik van materialen en toepassingen. Wat ik dus doe: ik houd mij bezig met het ontwerpen, tekenen, en uitdetailleren in 2D- en 3D-CAD van allerhande constructies, machines en installaties die toepassing vinden in zeer diverse branches. Ik werk bijv. voor de off-shore en zware staalbouw, maar ook voor de kunststofvererkende industrie (glasvezel versterkt polyester). Ik ben het verlengstuk dan wel de vervanger van engineeringsafdelingen. Ben benieuwd of er hier op HL nog meer van dat soort "vakidioten" ;D zijn als ik??
  4. Hallo, Panky, Als je persé een keurmerk wilt hebben van een bonafide organisatie is misschien het keurmerk mkbOK (website http://www.mkbok.nl ) wat voor je? Kost je overigens niets, en dat vinden ondernemers toch altijd prettig???? ;D Even een kleine De rest lees je wel op hun site. Succes, Rob.
  5. Komt het gebruik van nicknames niet gewoon voort uit het fenomeen forum? Op elk forum dat je op het internet tegenkomt gebruiken mensen een nickname, soms om anoniem te blijven, soms verteld de naam ook juist iets over de persoon. Bij webwolff heb ik bijvoorbeeld de associatie: iemand die het web afstruint naar info of weet ik wat. Ik kan er helemaal naast zitten hoor... Mijn eigen nick is overigens een samentrekking van mijn drie voorletters en de eerste drie letters van mijn achternaam. Makkelijk te onthouden, en herkenbaar :D
  6. En op de vraag: "waar doet het pijn?" vindt je hier het antwoord.....
  7. Dan wil ik jullie deze niet onthouden ..... :-X
  8. Lees anders ook deze thread eens: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=14;action=display;threadid=8871;start=45 Wellicht geeft het je tips, ideetjes, het "AHA-Erlebnis" (zo noemde mijn docent mechanica het Eureka-gevoel; ik vind het nog steeds een erg sprekende term...) Mijn advies: Keep It Simple Stupid! (ofwel KISS) De mensen die gebruik maken van jullie diensten moeten wel snappen wat jullie bedrijf doet, dus kom niet met mooie namen met hele diepe betekenissen, dat werkt soms nogal afstotend. Zeker als je met PGB-besteders werkt moet alles open en duidelijk zijn! Succes. Rob.
  9. Hoi, rocky, Je hoeft (misschien) niet alles buiten de deur te laten doen. Denk er ook eens aan om alleen een paar onderdelen die je zelf niet kunt maken uit te besteden. Je moet er dan uiteraard wel voor zorgen dat je een goede tekening achterlaat, maar een tekening van een los onderdeel geeft het geheim van de smid niet weg. Als je op die manier een aantal delen bij verschillende bedrijven laat maken en alles zelf in elkaar zet, heb je én een goed prototype én een redelijk beschermd concept in handen! Als je bij het samenstellen toch hulp van buiten nodig hebt is een geheimhoudingsverklaring een eerste stap. Succes!!
  10. Hoi, allemaal!! Na even een (te lange?) tijd van afwezigheid wil ik graag ook mijn bijdrage aan deze thread met jullie delen... Ik houdt mij vornamelijk bezig met CAD. Voor degenen die zich hier niets bij kunnen voorstellen: m.b.v. de PC en het programma AutoCAD (of als de klant iets anders gebruikt, zijn software zoals inventor of Solidworks; allebei 3D-pakketten) verzorg ik het engineerings- en tekenwerk voor kleine en middelgrote bedrijven. Soms als aanvuling op, soms ter vervanging van de eigen "tekenkamer". Kernwoord bij elke opdracht is werktuigbouwkunde. Nou zijn er uiteraard meer gekken die dit trucje uitbuiten (tekenen met de PC, bedoel ik ;D ) en de meesten gebruiken dan de term Engineering in de naam. Reden genoeg voor mij dus om dat NIET te doen... Eén principe waaraan mijn naam moest voldoen was KISS: Keep It Simple Stupid! Een naam moet zich een beetje onderscheiden van de rest, dacht ik verder. Maar ik wilde ook een naam die niet hoogdravend was en geen hoog psycho-gehalte had (met allerlei verborgen betekenissen enzo. Heb ik slechte ervaringen mee). Dat geldt dan natuurlijk ook voor het logo, als dat er zou moeten komen. En je moet een beetje aan de naam kunnen zien wat ik doe. Ook heb ik even gedacht om een naam te nemen die met een A begint, want dan sta je vooraan in het telefoonboek......... Toch maar niet, als ze je willen benaderen vinden ze je desnoods ook bij de Z. Omdat ik mijn HBO destijds met een diploma heb afgesloten mag ik de titel ing. voeren. Naast teken- en engineeringwerk geef ik ook(werktuigbouwkundige) adviezen. Verder vind ik dat je als je als ZZP-er werkt je niet echt van een "bureau" kunt spreken, en wat ik doe is uiteraard DIENSTverlening. De meeste mensen in "mijn wereldje" kennen mij bij naam, en dus was de combi snel gemaakt: ingenieurs- en adviesdiensten Rob Froeling Maar dat is een hele mond vol, dus wordt het afgekort: iaRF. Bewust de eerste 2 in kleine letters, de initialen als hoofdletter. In het lettertype dat ik gebruik (kijk maar op de site) komt dat mooi over... Met de afkorting, de schrijfwijze en het lettertype was het logo een fluitje van een cent. Daarbij kwam dat het nl-domein ook nog vrij was, dus dat was ook mooi meegenomen! Je ziet het, life can be easy when you KISS!
  11. Ik wil niet onder iemands duiven schieten ;D, maar bij Vraag en Aanbod vindt je deze link: https://www.higherlevel.nl/vraagaanbod.php?action=view&id=172 Ook hier gaat het om een CRM-pakket, de prijs is verrassend laag. Zeker de moeite waard om even te gaan kijken. Zie overigens nu pas dat de verwijzing naar dit pakket al in de thread staat... Blijkbaar nog niet genoeg koffie op vandaag!!
  12. Momenteel werk ik zowel op locatie bij de klant (zeg maar: detachering) als vanuit thuis. Dat kan met mijn werk ook prima (CAD-engineering). Vooral bij wat grotere projecten hebben klanten liever het personeel op locatie, in huis, want vaak wordt in teamverband aan een project gewerkt, en is er veelvuldig overleg met elkaar noodzakelijk. Dat kan wel op basis van telewerken, maar de praktijk leert dat dit toch belemmerend werkt. Kleinere opdrachten of opdrachten die ik alleen uitwerk doe ik liever thuis. Da's voor de klant vaak ook ideaal: hij hoeft geen extra werkplek in te richten, minder reiskosten etc. Zelf ben ik dan ook vrij om te bepalen wanneer ik werk: gewoon overdag, of juist 's-avonds, zodat ik minder gestoord wordt door de telefoon e.d. Wat de mogelijkheden van ontvangen van relaties betreft: je huisgenoten (vrouw en kids) moeten er rekening mee houden, of je moet uitwijken naar het kantoor van de klant. Zodra de projecten echter van dien aard worden dat ik extra mensen moet gaan aantrekken om e.e.a. uitgevoerd te krijgen zal de noodzaak van een kantoor zich uiteraard aandienen. Maar zover is het nog niet... Vanuit mijn werksituatie gezien moet ik de gestelde vraag alsvolgt beantwoorden: Noch idioot, noch ideaal!
  13. Geen gek idee! Zal eens informeren!
  14. net genoeg om uit de kosten te komen..... Verder hebben de aandelen voor mij niet zoveel waarde meer. Ik houd mijn ogen en oren open. Hoop alleen dat er nog wat (extra) tips komen!!
  15. reafro

    Aandelenverkoop

    Misschien niet de juiste plek voor deze vraag, maar toch stel ik hem (als deze gok inderdaad goed is verplaatst zrski hem wel ;D ) Ik bezit een aantal aandelen van een BV waar ik vanaf wil. Als deze aandelen van een beursgenoteerde onderneming zouden zijn, was het niet zo moeilijk er vanaf te komen, dan zijn er mogelijkheden zat. Maar deze club is niet beursgenoteerd. De overige aandeelhouders hebben te kennen gegeven niet tot overname van mijn aandelen over te willen gaan, dus mag ik ze statutair aan derden verkopen. Maar daar komt mijn probleem: aan wie verkoop ik ze, waar vind ik geïnteresseerden voor deze aandelen? Mij maakt het in feite niet uit wie ze koopt, als ik er maar vanaf kom! Heeft één van jullie een idee hoe dit aan te pakken?? Ben benieuwd!! Rob.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.