Jump to content

jermyl

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. @diamant: bedankt voor je reactie! Ben erg geinteresseerd in eventuele tips....Ben je zelf nog actief op dat vlak of niet? PB eventueel even je emailadres..
 2. @twalevel: dat heeft meer te maken met het feit dat ons bedrijf onderdeel is van een US based internationaal bedrijf met meerdere vestigingen in Europa etc. We zijn een goede partner voor ze in meerdere opzichten (oa ruime licensing ervaring, grote ervaring met A merken en wereldwijde inkoop bijv. in het Verre Oosten) onze persoonlijke tekortkomingen op groothandelsgebied of de speelgoedbranche nemen ze voor lief. Wij willen deze activiteit onderbrengen in een aparte onderneming en kijken of wij (Jermyl dus..) daarmee in ons onderhoud kunnen voorzien, zonder alle banden met het huidige bedrijf te verbreken.
 3. @bezemploeg: Sorry, maar ik begrijp niet goed wat je bedoelt met je opmerking dat ik wat meer respect zou moeten tonen naar de forum-leden. Als ik iets onheus heb gezegd mijn excuus, ik ben me daar echter totaal niet van bewust, zou je me kunnen helpen door me dat aan te geven alsjeblieft? Als het over mijn (te snelle) opmerking over het uitblijven van reacties gaat heeft dat absoluut niets te maken met desrespect of met onbegrip voor forumleden maar met een gezond stuk enthousiasme, een gevoel wat iedereen hier ongetwijfeld kent?
 4. @Pim: ik begrijp denk ik wel wat je bedoelt, alhoewel ik de situatie van Michael natuurlijk niet ken. Ik denk niet dat zoiets bij ons aan de orde is, maar niets is zeker, dat begrijpen we. Er is overigens wel een bepaald financieel commitment, alleen niet op marketing vlak behoudens het aanleveren van materiaal.
 5. Dat is een conclusie die je waarop baseert? Ik heb helemaal niet gezegd dat ik starter ben en geen ervaring of contacten heb. Ik heb specifiek de speelgoedbranche genoemd? Overigens lijkt het me logisch dat we hier niet direct ons hele hebben en houden neerzetten, de vragen die we gesteld hebben zijn wat ons betreft duidelijk genoeg. Als er behoefte is aan meer info aan het Forum kunnen we altijd kijken hoever we daarin willen gaan, vooralsnog zie ik daar geen reden toe.
 6. Ten aanzien van je opmerking over de prognoses kan ik kort zijn...ja, heel graag. Ik denk dat je hier de kern hebt van hetgeen ik wilde vragen aan mensen met ervaring. Het is lastig een prognose te maken aangezien we niet voldoende inzicht hebben in de marges van onze potentieele afzetkanalen. Verder zou het zo kunnen zijn dat we geacht worden te "betalen" voor schapruimte of dat men kickback deals wil hebben etc. Forcasten is moeilijk, met name omdat we geen ervaring hebben in het speelgoedkanaal, 1 van de key afzetgebieden.Onze expertise ligt voornamelijk aan de merken kant, en minder aan retailzijde. (denk aan A-merken in bijv. het supermarktkanaal) Ook je opmerking over de distributie snijdt hout. Echter is het zo dat het merk ook licenties heeft uitgegeven en dat daar andere soorten producten mee gemoeid zijn die weer in andere kanalen dan speelgoed geplaatst kunnen worden. Deze (oa bad-)producten zijn redelijk uniek en zouden best eens de kapstok kunnen zijn om de rest van het merk in Nederland aan op te hangen en zodoende een pull te genereren, ook naar andere distributiekanalen. Verder is ook online bestellen een zeer goede optie, alhoewel dat meer service is dan core, alhoewel de (internationale) website zeer goed wordt bezocht en een zeer goede waardering heeft. De europese site volgt binnenkort. Hopelijk is dit ook een antwoord op een andere post waarin wat meer info werd gevraagd over wat we tot nu toe hebben onderzocht. We hebben (nog) geen echt marktonderzoek gedaan, maar wel getest in de doelgroep. Qua marketing denken we er onder andere aan om met een zakenpartner te gaan praten over programmaparticipatie etc. (een kinder TV zender) om zodoende de doelgroep tussen de ogen te pakken, uiteraard even afhankelijk van kosten of gesloten beurs afspraken. Verder lijkt het ons een situatie van gewoon doen, maar ja, dat denken er wel meer.....
 7. Logisch en inderdaad een schone zaak..ik wacht rustig af...
 8. tot nu toe geen reacties gekregen.. :-[ Onze vragen zijn toch redelijk algemeen? Het zou ons erg helpen als er mensen zijn die bijv. groothandelservaring hebben en die met ons zouden willen/kunnen delen. Verder zouden we ook graag in contact komen met mensen die ervaring hebben met een webshop. Met name over het logistieke traject met handling zouden we meer willen weten, de applicaties zelf zijn redelijk makkelijk te verkrijgen. Verder of er bijv. iemand ervaring heeft met het laten afhalen van bestellingen bij een landelijke keten oid. (denk aan Postkantoor of boekenwinkel)
 9. Wat jammer dat deze discussie bij deze (m.i. cruciale) vraag gestrand is. Is de situatie nog actueel Ukkepuk? Ik vroeg me af of jullie contacten hebben met andere peuterspeelzalen. Het verbaasd mij namelijk nogal dat je op commercieel gebied volop winkel/franchiseformules ziet, en dat dit bij peuterspeelzalen niet het geval is. Voor zover ik weet is jullie probleem behoorlijk "common" voor de rest van de branche, is het geen tijd om eens krachten te bundelen? Zodra je medestanders hebt is er best het eea aan gezamelijke inkomsten te realiseren denk ik........
 10. Ik weet niet zeker of dit topic hier thuishoort, mocht dit niet zo zijn ga ik er vanuit dat de moderator de juiste plek wel weet..? Case: Aanbod voor exclusief distributeursschap gekregen van internationaal wereldmerk, marktleider op hun gebied.(contract voor 3 jaar) Product: Op kinderen gericht, zeer breed toepasbare productrange met als basis creativiteit in de ruimste zin. Markt: veel verschillende kanalen, bijv. speelgoed, boeken/tijdschriftenhandel, warenhuizen, drogisterijen. Verder prima mogelijkheden op educatief gebied, denk aan scholen en kinderdagverblijven etc. Marktpositie: Is met huidig assortiment een absolute aanvulling op het al bestaande, is kwalitatief hoogstaand (lees: niet goedkoop) maar heeft absoluut bestaansrecht, zeker gezien de "brand awareness" wereldwijd. Naamsbekendheid in doelgroep in VS > 90%.......! Marketing: Volledige ondersteuning vanuit het moederbedrijf, echter zonder financiering. Denk daarbij aan: internet (site draait met zeer veel hits), geproduceerde commercials en print etc. Wat kan je gebeuren/ heb je nodig zou je zeggen.. Vragen: 1) Zijn er mensen met groothandelservaring, met name in genoemde kanalen en hebben ervaring/contacten met met name het Blokker concern, die ons informatie zouden willen geven over een aanpak. 2) Zijn er mensen met een groothandel of activiteiten op hetzelfde gebied die eventueel over een samenwerking zouden willen praten (onder strikte voorwaarden uiteraard..) 3) Zijn er eventueel inkopers/specialisten uit de speelgoedbranche die ons zouden kunnen adviseren 4) Is er iemand die ons kan adviseren over de financieringsmogelijkheden (of participatie) van de operatie waarvoor overigens geen initieele investeringen nodig zijn, het gaat puur om operationele kosten. Graag komen wij in contact met mensen die tips en advies hebben over een gedegen aanpak! Alvast erg veel dank voor jullie reacties. Groet, Jermyl.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept