Jump to content

Jan Gertjens

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Als ik met het rekenmachientje naast me even snel wat reken, dan denk ik dat die financiering van 550K erg lastig gaat worden. Het is een fors bedrag t.o.v. je omzet en je investeert in voorraad, stel dat je in de problemen komt, dan heb je minder geld om je voorraad aan te vullen en loopt je voorraad terug. De bank komt daar pas achter als je failliet gaat en er alleen nog maar "barrels" op het terrein staan. Het onderpand van je ouders is ook maar net voldoende, want de executiewaarde dekt precies de lening. En je bank moet ook thuis zijn in Duitsland. Volgens mij heb je ongeveer een 20-30 auto's staan (~350K/25K). Als je jouw winst voor een groot gedeelte zou kunnen inzetten voor het opwaarderen van je voorraad dan kun je elk jaar de gemiddelde inkoopprijs met €5-10K omhoog laten lopen. Dan ben je in 3-5 jaar op het punt waar je nu ineen keer wilt staan. Ga je echter het bedrag lenen, dan gaan je kosten met ~€50K omhoog, heb je dan nog wat aanloop problemen, dan sta je er over dezelfde periode niet beter/slechter voor, maar loop je veel meer risico. Misschien is dat ook wel een leuke rekensom om in Excel in een keer te maken, om te zien wat er onder de streep overblijft: Situatie met financiering en zonder financiering op eigen kracht groeien. Nou die rekensom is snel gemaakt. 200K extra netto winst tegen 50K aan additionele kosten. Dat lijkt mij geen slechte deal. Aanloop problemen is geen sprake van aangezien ik al 6 jaar bezig ben. Maar toch, als u die rekenmachine er nog eens bij pakt, hoeveel denkt u dat het maximale leenbedrag in mijn situatie zou zijn? Ik wil namelijk volgende week een aanvraag indienen bij de bank en liefst met een bedrag aankomen wat binnen de grenzen van het haalbare ligt.
 2. Inderdaad de voorraad is misschien niet gelijk aan 350K, in de ogen van de bank. Echter ik koop de auto's in tegen een in de handel gebruikelijke inkoopsprijs die vrijwel gelijk is aan de opbrengst van een executieverkoop. Ik heb op dit moment een mix staan van gebruikte auto's tussen 25.000 euro en 70.000 euro (verkoopprijzen red.). De focus wil ik echter meer gaan leggen op auto's tussen de 60.000 en 100.000 euro. Ik heb uiteraard al reeds ervaring opgedaan met laatste genoemde prijsklasse en weet dus dat de marges aanmerkelijk hoger zijn. Uiteraard met inachtneming van de investering per voertuig. Kortom denken jullie dat een financiering van 550K haalbaar is, eventueel in combinatie met een BMKB-regeling of onderpand via ouders?
 3. Inderdaad, daar heeft u gelijk in. Een financieringsvorm à la rekening-courant met een bestedingslimiet van 550K lijkt mij het meest interessant.
 4. Bedankt voor uw reactie. Echter om in aanmerking te komen voor een BMKB moet de bank wel eerst een voorraad van 550.000 euro willen financieren. Ik vraag mij af of dit een haalbare kaart is in mijn situatie.
 5. Beste HL-ers, Sinds 2005 heb ik een behoorlijk goed lopend autobedrijf (alleen handel, geen onderhoud). Nu heb ik in die jaren ongeveer 350.000 euro vergaard (eigen vermogen). Mijn omzet in 2010 was 850.000 euro, het netto-resultaat kwam uit op 110.000 euro. Er is geen vreemd vermogen in mijn bedrijf. Ik ben echter van plan om mijn voorraad uit te breiden en meer de focus op vrij exclusieve occasions te leggen. Om dit te realiseren heb ik in totaal ca. 900.000 euro nodig. Dit betekent dus dat ik naast mijn 350.000 euro aan eigen vermogen een krediet nodig heb van 550.000 euro. Is dit een haalbare zaak gezien de houding van banken ten opzichte van autobedrijven? Eventueel kunnen mijn ouders borg staan met een bedrijfspand (executiewaarde ongeveer 600.000 euro, er rust geen financiering op). Echter dit pand bevindt zich in Duitsland. Zou ik dit kunnen meenemen in de financieringsaanvraag, daar buitenlands o.g.? Zijn er verder nog andere opties m.b.t. een financiering, bijvoorbeeld MKB regelingen door overheden? Graag verneem ik jullie reacties.
 6. Ja, u heeft waarschijnlijk gelijk. Het is gewoon onbegrijpelijk dat in deze slechte economische tijd (vooral in Limburg), de tegenwerking zo groot is. Op de mondelinge reactie van de gemeente zat ik al 8 weken te wachten, en ik heb nog steeds niets op papier.... In ieder geval hartelijk bedankt voor jullie reacties.
 7. Allereerst bedankt voor jullie reacties. Aangezien het hier om de duurste gemeente van Limburg gaat (qua huizen), en waar naar mijn mening heel veel auto's in een duur segment rond rijden, vind ik het argument van de gemeente dan ook onzinnig. Daarom vraag ik mij af wat hun rechten zijn mocht ik toch mijn bedrijf beginnen. Iedereen weet dat een gerechtelijke procedure zich lang kan rekken.
 8. Als ik het goed begrijp ga je dure bakken verkopen zonder er onderhoud aan te verrichten. Lijkt me vreemd. Nou het gaat om auto's die onder de fabrieksgarantie vallen, waar de garantie vervalt indien ik er zelf aan ga sleutelen.
 9. Hallo forum, ik ben nieuw hier en zit met een paar vragen waar jullie waarschijnlijk meer van weten. Het is namelijk zo dat ik een autobedrijf wil starten (alleen verkoop, geen gesleutel ivm milieu) in het duurdere segment. Dit valt onder detailhandel, waardoor de vestigingsvergunning niet nodig is, aldus de kvk. Nu blijkt, aldus de gemeente, dat ik verplicht ben een vergunning aan te vragen om mij te vestigen in een gemeente. Het bestemmingsplan geeft aan dat detailhandel is toegestaan. De gemeente heeft ondertussen de aanvraag afgewezen, omdat er geen sprake is van een ‘verzorgend karakter’ voor de gemeente….. Zou het nu toch mogelijk zijn om, ondanks de afwijzing van de gemeente gewoon te beginnen? Weet iemand ook hoe het verder gaat als je volgens de gemeente moet vertrekken? Start men een procedure of kan je gewoon 'op straat' worden gezet? Ik hoop dat jullie mij informatie kunnen geven anders zit voor mij het ondernemen er al op, voordat het begonnen is.....
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept