keukenprinses

Junior
  • Aantal berichten

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door keukenprinses

  1. Ehhh... die foto = niet IK, maar is een meneer...! :D :D :D Het is Johnny Depp, in de film Benny & Joon... een film waarin hij enkele zeer ongewone kookmethodes demonstreert (zoals: tosti maken met de strijkbout)! Oei... nou even kijken hoeveel mannen er nog enthousiast zijn gebleven...! :D
  2. Is het de volle maan, of gewoon naastenliefde! ;D Jullie zijn geweldig en ik zal elke mogelijkheid aangrijpen!
  3. Bedankt voor dit handvat, Ilja! Het klinkt blont, maar ik had echt geen goed idee wáár rekening mee te houden. Ik trek me weer even terug, heb dankzij jullie weer wat informatie om te herkauwen en dingen op een rijstej te krijgen (het vage beeld dat ik in juli nog had, wordt steeds duidelijker!!!).
  4. [me=keukenprinses]gaat eens proeven en keuren...! ;)[/me] (huis- tuin- en keukenkok spreekt me direct op het eerste gezicht aan!)
  5. In mijn huis? Dat kan niet. Maar bij de mensen zélf thuis is zeker een mogelijkheid. En elke wijk in Almere heeft een "goudkust":) Ik denk dat ik eerst mezelf op de "workshops aan huis" ga storten. Krijg steeds meer signalen dat daar echt interesse in is. Maar ja, wat reken je dan en hóe reken je dat...! Ik denk dat ik dan ook meer ervaring zal opdoen in "koken bij de mensen thuis"en dan is de stap naar "diner maken" makkelijker gezet. Leveranciers in de buurt zoeken ben ik zeker van plan!
  6. Goed, langzaam maar zeker beginnen de ideeen meer vorm te krijgen. Ik wil bij de mensen langs gaan. Eerst alleen in de eigen woonplaats, later ook daarbuiten (ik heb nu alleen een fiets namelijk en geen geld voor een auto of langer OV-vervoer). Wat kan ik doen: - menu's (helpen) samenstellen "op maat" - kookles geven aangepast aan het individu in zijn/haar keuken (dus ook aangepast aan zijn/haar mogelijkheden, inrichting, apparatuur etc). - helpen aan huis (buffetten, diners etc ter plekke maken... dit verdient nog verder uitwerking). Maar... wat kan ik daarvoor aan vergoeding vragen? Wat zou een mens daarvoor willen betalen? Hoe bepaal ik dat en wat accepteert "de gemiddelde Nederlander" daarvoor? Klinkt dom, maar ik heb daar echt helemaal geen kijk op... Ik heb in mijn vrienden- en kennissenkring al rondgevraagd en er werden bedragen genoemd van 70-100 euro per uur (dit dekt ook vervoer, voorbereiding, afwerking etc, is excl. eventuele ingredienten). Aanvankelijk viel ik daarvan achterover, maar als je verder denkt: je moet je voorbereiden, je moet dingen afronden, je bent er niet met "een uurtje overleggen om een menu te bedenken" ;) Wie heeft hier ervaring mee en kan me helpen met "point of view" zodat ik daar een beter inzicht in kan krijgen? Want ik ben echt volledig onnozel op dit gebied.
  7. Ik denk toch dat ik in dit stadium "het dinertje" even in de koelkast moet laten rijpen en me eerst moet storten op "workshops". Niet "ik ga nu een kerstdiner bereiden", maar "ik kan met jullie om de tafel gaan zitten om het voor jullie geschikte kerstdiner voor te bereiden en daarna gaan we, vandaag of tijdens een volgende sessie, oefenen". (dit is een voorbeeld, variaties zijn altijd mogelijk). Grote vraag is dan "hoe doen we dat" en vooral (daar is de zakevrouw) "wat kan ik er voor vragen"... Ilja's ideeën zijn echt geweldig! Maar op dit moment even te hoog gegrepen voor mij. :'( (desalniettemin: blijf ze insturen, ze gaan de map in!)
  8. Zeker een leuk idee! Maar op dit moment nog even iets te hoog gegrepen, denk ik. En of dat héél sjieke bij me past, is ook de vraag, maar wat niet is, kan altijd nog komen! Bedankt, Ilja!
  9. Mieke, bedankt voor je reactie! Dat is het zogenaamde "huiskamerrestaurant" dat momenteel erg in opkomst is. Daar heb ik afgelopen zomer al eens over gelezen, en ik heb er over nagedacht. heb tot nu toe nog geen mogelijkheden hier of elders gevonden om zoiets te organiseren, maar het zit zeker in mijn gedachten in het laatje "je weet maar nooit...". Inmiddels ben ik begonnen met het "kietelen" van (internet)vriend(inn)en om mee te denken, en eventueel als proefkonijn te functioneren. Met de nadruk op "wat zouden jullie willen" en "wat heb je daarvoor over" (tenslotte moet ik er niet armer van worden, ik wil graag uit de bijstand blijven). Nog geen reacties gehad, maar ik heb het balletje nog maar net opgegooid daar en ga nu kijken hoe het weer neervalt.
  10. Ja, ik zag het... Geweldig! Mijn hoofd borrelt over van de ideeën, maar het is nu de kunst om te kijken wat haalbaar is, wat "in de markt" is en vooral: hoe ik zoiets met een nagenoeg lege beurs op kan zetten (en dát moet ook haalbaar zijn!). Heb al links en rechts om me heen over mijn plannen verteld. Iedereen vindt het geweldig, maar niemand hapt nog of wil proefkonijn zijn. Om nu al meteen te flyeren vind ik te vroeg. Ik moet eerst door het stadium van vallen en opstaan heen. Waar struikel ik over, wat is een schot in de roos? Het buurthuis ben ik ook al aan het benaderen voor een brainstorm. Maar om 1 of andere reden lukt het me niet om tot de harde kern van dat buurthuis door te dringen... (vakantie, ziekte, afwezig, je kent het wel).
  11. Prima keuken, wel een vrij kleine flat (woningnood, maar ik mag verder niet klagen), dus het wordt "als kook-adviseur kom ik graag bij de mensen thuis", denk ik ;)
  12. OK, daar zijn we weer, terug van weggeweest. Inmiddels is de ergste hectiek achter de rug en nu is de tijd rijp om dieper in de materie te gaan duiken. Ik ga de komende dagen dit topic weer uitgebreid doorlezen en dan eens kijken hoe ik de sprong kan gaan wagen. Mijn instap-idee om uit te werken (al is het misschien kort dag): "mag ik u helpen met het bedenken van uw Kerstdiner?" Wie brainstormt er mee: hoe pak ik dit aan, wat moet ik wel, en zeker niet doen? Wat moet ik als vergoeding vragen en wat bied ik ervoor? Kan ik klanten trekken d.m.v. flyers als ik e.e.a. wat verder uitgewerkt heb? En... als tegenprestatie kan ik al brainstormend en oefenend jullie aan kerstdiner-ideetjes helpen ;) (anders gezegd: wie wil mijn proefkonijn zijn?) I.v.m. afstand en (nog) geen budget: proefkonijnen liefst binnen Almere... :)
  13. Bedankt! Het is helaas grotendeels afhankelijk van de woningnood hier, ik ben op zoek naar een goedkope huurwoning in Almere vanwege echtscheiding, zodra ik dat heb kan ik me gaan voorbereiden. Duim maar dat ik snel wat krijg en me kan gaan settelen, des te eerder kan ik aan de slag! ;)
  14. Nog even hier wat schrijven, want iedereen heeft zo de moeite genomen om te reageren! Zoals ik al eerder schreef, kan ik dit op korte termijn nog niet realiseren. Ik hoop later dit jaar, of in 2006, concretere stappen te gaan ondernemen in deze richting. In de tussentijd kunnen alle suggesties, net als een goede wijn, prima rijpen en zich ontwikkelen. Als ik een aantal privézaken heb afgerond, ga ik hier doelgericht posten over hoe ik verder wil! BEdankt iedereen en tot, hopelijk, zo spoedig mogelijk!
  15. Qua naamgeving ben ik inmiddels al een héél end "geholpen", geloof ik...! "The naked chef" was al gereserveerd, is het niet...?
  16. Zeg dat woord 1x hardop... ik zou er vast een andere naam voor bedenken ;) In dat geval zal ik "kookkring" ook maar overslaan...!
  17. Hoi Keukenprinses, Meld me nu al aan, tenminste als je een indonesische rijsttafel gaat maken. Dat is wat ik hier in Luxemburg het meeste mis: indonesisch eten. Kan het wel zelf maken maar in een restaurant vind ik het toch vaak lekkerder. Nu ja, je kunt niet alles hebben in het leven (maar wel bijna). Succes met alles! Met vriendelijke groet, Ties Deze of volgende maand zal nog niet lukken, maar ondanks de afstand moet dat t.z.t. vast wel te realiseren zijn...!
  18. Kook-coach, doet kookparty's en -workshops... Het begint al een echte naam te krijgen!
  19. Oh, maar tijdens het lezen vulde ik automatisch al m/v in ;) Het overwegen waard trouwens. En dát aspect kan ik alvast verder gaan uitdiepen door eens heel erg goed te gaan nadenken wát precies mijn sterke kanten zijn, maar ook mijn zwakke kanten (aanrecht na afloop... au!). Recepten verzamelen die perfect geschikt zijn voor de kooklessen. Toevallig heb ik vrij recentelijk in een wildvreemde keuken (piepklein) bij wildvreemde mensen binnen 2 uur (dat was de uitdaging) een Indisch 3-gangendiner uit de grond gestampt. Verschrikkelijk leuk, iedereen was enthousiast, ik heb een heerlijke avond gehad en zij ook! Heb toen goed mijn goede en slechte punten ontdekt. Ook kook ik eens per jaar uitgebreid voor een groep (ca. 14) vriendinnen. Als ik me de komende tijd eerst eens daarop ging storten, mijn zwakke punten verbeter, goede basisrecepten verzamel (uit een bestand met ruim 20,000 recepten moet dat niet echt een probleem zijn... Kijk, de eerste concrete stap kan worden gezet, en daar was ik zelf nooit uitgekomen vanwege de wirwar aan ideeën. Kook-coach... Hmm... Ja, zoiets bedoelde ik wel! En nou eens goed gaan bedenken hoe dat het beste kan... Bij de mensen thuis, of bijvoorbeeld in een buurthuis. Maar bovenal: eerst uitgangspunt-recepten verzamelen én uitproberen, en mezelf oefenen in een iets minder chaotisch aanrechtgebruik :o Aanvulling, brainstormpjes, kritiek, etc, alles blijft welkom! Ik hou jullie op de hoogte van mijn processen! En... misschien zoek ik t.z.t. wel een paar vrijwilligers om mijn kennis op los te laten... Al kan dat nog even duren, wegens vakantie en a.s. wijzigingen in de privé-omstandigheden. Maar een flinke (keuken)meid is op haar toekomst voorbereid, en die toekomst is begonnen met voorbereiden, nadenken, plannen maken, recepten uitzoeken en dergelijke!
  20. Mensenlief, ik had niet verwacht zo snel zoveel reacties te krijgen...! En zo positief! Ik had eerder reacties verwacht als "begin er niet aan, je zal de zoveelste zijn die het probeert..." (en ik had jullie op je woord geloofd), maar dan lees ik dít...! Jullie begrijpen precies wat ik bedoel met mijn droom...! Ik ga om te beginnen wat meer in mijn profiel zetten. Morgenochtend print ik de reacties uit en ga ik brainstormen. De resultaten hiervan zal ik geregeld opschrijven! Bedankt en hartelijke groeten! Marijke
  21. Beste allemaal, ik zou ik de toekomst graag op zéér kleine schaal (als bijbaantje) "iets met catering" willen doen. Denk dan bijvoorbeeld aan: - maaltijden bereiden voor mensen die niet willen/kunnen koken - bij mij of bij hen thuis - demonstraties, bijvoorbeeld Indisch koken, tapas maken etc - op kinderpartijtjes bijv.pannenkoeken bakken tegen een vergoeding Nogmaals, dit allemaal op zeer bescheiden schaal. Als ik er uiteindelijk (op uurbasis berekend) een minimumloon aan over hou, zou ik al heel tevreden zijn! Maar... ik weet dat er regels zijn. Véél regels. Een diploma sociale hygiëne. Om mee te beginnen. En liefst zou ik vanuit mijn eigen (bescheiden) keuken werken, maar ja, zal wel niet mogen (hoe kleinschalig ik het ook hou). En toch, en toch... Ik zou zo graag! Andere huismoeders verkopen tweedehands kinderkleding, kralen, tupperware, of organiseren als hobby complete kindrpartijtjes met verkleeddozen en zo, ik zou graag een centje willen bijverdienen met míjn hobby: koken. En ben bereid daar opleidingen voor te doen. Nogmaals, het is heel kleinschalig, en het is naast mijn andere (parttime) werk (met de bedoeling uit de bijstand te blijven). Ik kan nergens iets vinden over zoiets kleinschaligs, en ik weet haast zeker dat velen hun hoofd schudden om een posting als deze, maar toch... Wie weet is er iemand die me op weg kan helpen? Alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.