Jump to content

wouteronline55

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.kvk.nl
 1. Nee, dat ik deze opleiding doe is puur toeval. Dit is geen opdracht voor school. @Jay010: 0,34 cent voor één pilsje is wel erg goedkoop. Maar als je er achter kan komen of dit waar is of niet zou ik dit wel fijn vinden! Kan mij iemand nog meer vertellen over die afschrijvingen?
 2. Ok... bedankt Ik heb inmiddels een voorbeeld gevonden voor een financieel plan op dit forum. Zie: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=18;action=display;threadid=1094 en dan de derde post (van Peter Bosman). Het gedeelte van de investering en financiering kom ik wel aardig uit, maar ik loop vast bij de exploitatie. Ik zit in het eerste jaar van de opleiding management, economie en recht en zo'n dergelijk plan is wel eens gepaseerd maar het lukt met nog steeds niet helemaal. Ten eerste ben ik benieuwd hoe je in de realiteit aan afschrijfkosten komt, is daar ergens een schema voor? Zijn bankkosten de kosten die je maakt als je rekening courant in de min staat of valt dat ook onder rentekosten? En wat word er verstaan onder 'bijzondere baten en lasten' en 'Privé-uitgaven' ?
 3. Ik heb even wat zitten rekenen. Uitgaande van een Fust van 50 liter, die 79 euro kost, dat er 4 pilsjes in een liter gaan (25cl / glas) en dat er 5 liter verloren gaat (of is te veel gerekend?) kost één biertje (aan inkoop) € 0,44. DIt vind ik raar want wanneer ik in de supermarkt een krat bier koop kost deze gemiddeld 10 euro (excl. Embalage). Wanneer je dit deelt door 24 flesjes kom je op een prijs/bier van € 0,42. Dit bedrag is zelfs in sommige gevallen voor een flesje van 33 cl. DIt betekend dat je goedkoper uit zou zijn om als horeca in een supermarkt te kopen. Je kan tevens nog eens 19% eraf halen voor de BTW. Of zie ik dit nu verkeerd? PS. Ik heb bij een horecagroothandel prijzen los weten te krijgen: € 87 voor een fust (50L) van Jupiler en € 9,51 voor een kratje (24 x 25 cl) excl. BTW. Word bier trouwens doorgaans gekocht bij een groothandel of direct bij de brouwerij?
 4. @ Erik: Daar heb ik zeker wat aan. Ik heb nu tenminste een idee wat een fust me zal gaan kosten. Wellicht kunnen ook kleinere cafés grote aantallen bestellen. Wanneer je een fatsoenlijke opslag plaats hebt, kun je makkelijk meerder fusten op voorraad hebben. Wanneer er nog andere zijn die mij tips of hulp kunnen geven, hoor ik dit graag. Alvast bedankt allemaal! Groeten, Wouter
 5. Ok, dat is een goed idee! Het pand moet opgeknapt worden en is alleen beschikbaar om te huren en niet om te kopen. Een brouwerij kan dus niet meeinvesteren in het pand. Ik heb wel vrij veel vermogen nodig om de inventaris aan te schaffen. (muziek, licht, stoelen, tafels e.d.). Zou een brouwerij daar ook in mee willen investeren? En is dat dan in de vorm van een lening of in de vorm van een 'mede eigenaar'? Het gaat om een gemiddeld café en ik schat dat er op een drukke zaterdagavond gemiddeld 180 klanten binnen zullen zijn. Hoe ga ik nu de gesprekken met de brouwerij in? Neem ik het initiatief of laat ik hun met een voorstel komen? Groeten, Wouter P.S. ik zit nog steeds in een oriënterende fase en wanneer iemand met inkoopbedragen kan komen, hoor ik dit alsnog graag!
 6. Hallo allemaal, Een tijdje staat er nu al een horeca pand te huur op een A1 locatie bij ons in de stad. Na een tijdje begon hij mij op te vallen en ben ik wat meer informatie gaan opzoeken over dit pand. Nadat de huurprijs ook redelijk positief bleek te zijn, ben ik het plan verder gaan uitwerken. Ik heb inmiddels al een aardig idee van het concept en de uitstraling. Ik ben begonnen aan het financiële plan. Maar nu ben ik ergens vastgelopen. Ik heb een aardig idee van de gemiddelde verkoopprijzen, maar totaal niet van de inkoopprijzen van een café. Het blijkt tevens ook moeilijk te zijn om deze bij groothandelaren/brouwers te achterhalen. Ik ben dus op zoek naar iemand die ervaring heeft in deze branche of op dit moment actief is in deze branche voor een richtlijn van de inkoopprijs. Alvast bedankt allemaal! Groeten, Wouter
 7. haha... Ik heb nog één vraag, hoe zit het met de verzekering voor ziektekosten? Ik ben op dit moment particulier verzekerd bij mn ouders, veranderd dit wanneer ik een eenmanszaak begin? En wanneer ik er een baantje naast heb?
 8. Hartelijk dank voor jullie reacties! :D Ik ga ermee aan de slag....
 9. Nog niet over gesproken, ik wil het helemaal goed voorbereid hebben voordat ik mijn idee aan hun voorleg. Binnen mijn bedrijf zullen weinig investeringen worden gedaan en ook relatief weinig worden omgezet (ca. 500 á 1000 euro per maand). De risico's zijn laag.
 10. Waarom is dit geen goed idee? Omdat zij moeten opdraaien voor mijn eventuele 'fouten'? Mijn vader is zelf ondernemer en ik zou het zeker niet erg vinden wanneer hij in het eerste half jaar (tot ik zelf 18 ben) over mijn schouder meekijkt en beoordeeld.
 11. Weet niemand hier antwoord op? Want op de website van de KvK wordt ik ook niet veel wijzer. En hoe zit dit dan met de belasingdienst? Mijn naam of die van mijn ouders?
 12. Als mijn ouders meetekenen, staat het bedrijf dan nog wel op mijn naam? En dan moeten (één van) mijn ouders toch ook meetekenen met elke 'deal' ?
 13. Beste forumleden, Ik zit met een vraag. Ik ben van plan een eenmanszaak te beginnen. Echter ben ik nog geen 18, ik ben 17 en wordt in de zomer van 2006 18. Zijn er naast de handlichting nog mogelijkheden om het bedrijf te starten? Bij een handlichting ben je namelijk verplicht om in 2 kranten en in de staatscourant te adverteren, hier zitten natuurlijk weer aardige kosten aan wat mijn startkosten meer opdrijft. Ik hoop snel iets te horen van jullie. Alvast bedankt! MVG, Wouter
 14. Jongens, allemaal hartelijk dank voor jullie advies! Ik ben hier al een aardig eindje op weg MVG, Wouter titel aangepast
 15. Dus je betaald geen vennootschapbelasting? (klinkt ook wel logisch aangezien een eenmanszaak geen vennootschap is) Ja, dit beandwoord mijn vraag. Hartelijk dank!!! :D
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept