Reveller

Junior
  • Aantal berichten

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Reveller

  1. Een goed idee van Ard Ramaekers om profielen te definieren. Ikzelf ben een redelijke PHP'er en heb een eigen CMS geschreven dat volledig gedocumenteerd is. Het is dus redelijk eenvoudig uit te breiden; ook voor derden. Als eenpitter is het alleen lastig mee te dingen naar middelgrote (laat staan grote opdrachten). Vandaar dat een samenwerkingsverband met een aantal mensen mij gewenst lijkt: [*]php'ers die gewend zijn code te documenteren (Javadoc stijl) en verstand hebben van SQL; [*]frontenders met een goede kennis van css / javascript (mijn cms werkt met jQuery dus ervaring daarmee zou geweldig zijn); [*]een hoster die niet ergens een reselleraccountje heeft, maar eigen servers heeft en verstand heeft van server-configuratie; [*]designers: helden met PHotoshop en Illustrator, die ervaring hebben met het maken van reclamemateriaal en websites; [*]copywriters voor het schrijven van teksten voor de website en reclamematerialen; [*]communicatie adviesbureau's die hun dienstenpakket kunnen uitbreiden met leveren van producten naar het geven van alleen advies Het idee is dus een netwerk van bedrijven die elkaar goed kennen, op elkaars kwaliteitswerk kunnen rekenen en elkaar (deel)opdrachten toespelen. Nogmaals, iedereen blijft eigen baas (en bedrijf), er wordt onderling gefactureerd, maar het wordt dan iets als " onderdeel van ; over de naam moet nog wel even worden nagedacht. Ik hoop op een aantal leuke reakties!
  2. Ik ga niet uitzoeken of het goed ontwikkeld is, ik ga het testen. Er is niks raars aan om een product dat af is, eerst in productie-omgeving proef te draaien alvorens je het tegen de volle mep gaat verkopen. Hoe goed je ook niet ontwikkeld hebt, er zullen altijd interface oplossingen zijn waarvan jij dacht dat ze intuitief waren, maar wat voor gebruikers anders blijkt. bijvoorbeeld... Kun je dat uitleggen? Ten eerste dat het 100% zelf geschreven is. Teveel CMS'en gebruiken complete open-source libraries die veel overhead veroorzaken (CodeIgniter, TinyMCE, PEAR, etc.). Als er ergens een probleem is, weet ik het altijd op te lossen omdat ik niet eerst een vreemde library moet bestuderen. Vervolgens beloven veel CMS'en een complete site te kunnen draaien, maar in praktijk valt dat vaak tegen. Je krijgt dat oplossingen als 1 CMS voor de website en phpBB voor een forum, met dus 2 admin backends. Ik lever werkelijk alles, met consistente user interface en uitgebreid user-beheer. Ook 100% XHTML compliant output en volledig aan te passen naar wensen van de klant (iemand met verstand van html kan templates zelf aanpassen). Designers hebben dus volledige controle over het uiterlijk. De user interface is uncluttered, simpel en consistent. Voor de toekomst: het CMS is volledig gedocumenteerd (ook API reference) en dus snel te leren voor andere programmeurs. Het zijn geen USP's op zichzelf, maar ik heb sinds 1998 met veel (open source en commerciele) CMS'en gewerkt, en allemaal missen ze wel iets. Ik heb alle - naar mijn mening - minpunten aangepakt. In Rotterdam heb je de Creative Factory, een pand met verschillende bedrijven uit de grafische / designindustrie. Binnen de Creative Factory werken ze samen aan projecten en doen inspiratie op bij elkaar. Met mijn voorstel heb ik zoiets voor ogen: een overkoepelende organisatie (bv. Web Factory om maar even flauw te zijn) waarbinnen bedrijven samenwerken. Natuurlijk kun je ook eigen opsrachten hebben, maar door gebruik te maken van elkaars resources worden we er allemaal beter van. Een stap verder zou zijn dat alle bedrijfjes die eraan meedoen zich niet meer onder hun eigen bedrijfsnaam presenteren, maar dat iedereen de naam "Web Factory" gebruikt. Als een potentiele klant naar webfactory.nl (bv) surft, vind hij een lijst met vele "werknemers". Dat wekt meer vertrouwen dan een website van jouw eigen bedrijfje waarop alleen jijzelf vermeld staat. Maar allemaal onder 1 naam werken is iets waar nog over nagedacht zou moeten worden...
  3. Zijn er geen reakties omdat er geen ondernemers uit Rotterdam op dit forum zitten of omdat niemand het idee interessant vind?
  4. De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan een eigen CMS (in PHP / MySQL). De software nadert de eindfase, en ik ben erg tevreden met het resultaat. De basis is erg solide (uitgebreid rechten aan gebruikersgroepen toekennen, eigen opmaaktaal, elke module (forum, winkel, etc.) leverbaar). Binnenkort ga ik op zoek naar twee of drie launchpartners - bedrijven die tegen een sterk gereduceerde prijs mijn systeem aanschaffen in ruil voor (usability) feedback interviews. Daarna wil ik er een bedrijfje in beginnen. Rondkijkend op KvK dagen, bij mij in de omgeving en op Higherlevel, zie ik dat er in de wereld van websites en hosting ontzettend veel eenpitters zijn. Zelf ben ik hiermee ook bekend - voor de enkele klanten die ik in de afgelopen jaren heb gehad (was nog niet echt op zoek), deed ik ook alles van serverconfiguratie tot grafisch ontwerp. Feit is alleen dat je niet in alles even goed kunt zijn. Zo ben ik veel liever bezig met de backend van een site dan met het ontwerp van de voorkant. Overigens is een goede frontender zijn al een kunst op zich. Zo ook voor grafisch ontwerpers, linux systeembeheerders, etc. Zo kwam ik op het idee om hier een topic te openen voor mensen die in of rond Rotterdam in dezelfde industrie zitten als ik, en net als ik geinteresseerd zijn in samenwerking. In plaats van allemaal als zzp'er te werken, is het wellicht voor iedereen winstgevender op onder 1 naam naam buiten te treden. Een bedrijfsnaam, met daaronder een of meerdere goede sysadmins (hosters), frontenders, backenders, copywriters, marketeers, designers, etc. Uiteraard alles met duidelijke afspraken; iedereen houdt zijn eigen KvK inschrijving en er wordt een duidelijke verdeelsleutel voor de omzet opgesteld. Het voordeel is denk ik groot: allemaal een zelfde identiteit (visitekaartje, website, etc.) naar buiten toe. Op de website een team van mensen straalt voor veel mensen ws. meer vertrouwen uit dan een eenling opdrachten die je normaal niet zou kunnen aannemen, omdat ze te groot voor je zijn of niet helemaal in je straatje liggen, kun je nu in overleg wel aannemen - werk kan onderling worden uitbesteed met een groep een kantoor huren is relatief goedkoop, bijvoorbeeld op de Lloydpier als collectief leveren we beter werk af - ik kan redelijk overweg met Photoshop, maar het is niet wat ik het beste doe. In dit geval zou ik me kunnen concentreren op alleen het PHP gedeelte grotere continuiteit: ik ben wel eens een klant misgelopen omdat hij er geen vertrouwen in had dat ik slechts alleen was "wat als mijn site vastloopt en jij bent ziek / op vakantie / etc?" Ik zou nog een hoop meer hierover kunnen uitwijden, maar zie eerst even aan of er ueberhaupt interesse in is, dus laat van je horen! :)
  5. Ik heb in Photoshop een logo ontworpen voor mijn (op handen zijnde) bedrijfje, maar ben de PSD met aparte layers kwijtgeraakt. Ik zoek nu iemand die: [*]het logo kan overtekenen in Illustrator [*]er een aantal kleine aanpassingen aan kan verrichten [*]zijn / haar eigen ideeen over het logo vormt en eventueel in overleg verder aanpast [*]ook zijn / haar ideeen over de bedrijfsnaam wil geven Ik heb het logo in behoorlijk formaat (2000x500px bij resolutie 60px/cm). Bij deze de vraag of geinteresseerden mij willen mailen of PM'en. Ik stuur je dan het logo op, zodat je een prijsindicatie kunt geven. Ik wil zeker niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, maar kan er - omdat ik nog moet beginnen en geen inkomen heb (want studerend) - geen honderden euro's aan uit geven :) Ik hoop op en aantal positieve reakties!
  6. Ook ik ben op zoek naar een pakkende naam voor een kleine onderneming. Na een flink aantal jaren voor de klas te hebben gestaan, wil ik nu op een gehuurde lokatie bijlessen en examentrainingen economie (havo / vwo) gaan geven. Hiervoor heb ik een website'je gebouwd, maar ik ben nog op zoek naar een pakkende domeinnaam. Zelf ben ik niet zo creatief, dus ideeen zijn zeer welkom: bijleseco.nl ecoman.nl economieles.nl Een ex-college van mij heeft een huiswerkinstituut: investerinleren.nl. Het is die creativiteit waar ik ook graag iets mee zou doen. Ik hoop op een aantal leuke ideeen!
  7. Niet, want zoals opgemerkt is een concept niet te beschermen. Bovendien is het geen innovatie, slechts het combineren van zaken die al bestaan. Op het moment dat ik daadwerkelijk klanten zal gaan zoeken, zal ik een duidelijke uitleg hebben. In principe kan iedereen het dan jatten, maar door eea goed voor te bereiden hoop ik een voorsprong te hebben op concurrenten. Heeft iemand hier nog ideeen over: Maar de vraag is: hoe schat ik dat in? Voorbeeld: ik woon in Rotterdam, en CBS Outdoor verhuurt in de metro A3-formaat plaatsen waar je je reclameposter in kunt hangen. Je kunt niet 1 poster in 1 metro laten hangen, maar moet een pakket afnemen: 3.150 posters voor 1 week kost 44.500 euro ex. btw en productiekosten. CBS kan waarschijnlijk precies aangeven hoeveel mensen (en van welke demografie) deze reclames zullen zien, maar hoe kunnen zij bepalen hoeveel mensen ook daadwerkelijk op die reclame in zullen gaan (dus: wat de conversieratio is)?
  8. Beoogde klanten zijn grote bedrijven die producten willen aanprijzen bij jongeren: Axe, Sony (playstation), Microsoft (X-Box, Zune), Nokia, Apple (iPod), Coca Cola, etc. Maar de vraag is: hoe schat ik dat in? Voorbeeld: ik woon in Rotterdam, en CBS Outdoor verhuurt in de metro A3-formaat plaatsen waar je je reclameposter in kunt hangen. Je kunt niet 1 poster in 1 metro laten hangen, maar moet een pakket afnemen: 3.150 posters voor 1 week kost 44.500 euro ex. btw en productiekosten. CBS kan waarschijnlijk precies aangeven hoeveel mensen (en van welke demografie) deze reclames zullen zien, maar hoe kunnen zij bepalen hoeveel mensen ook daadwerkelijk op die reclame in zullen gaan (dus: wat de conversieratio is)? Dat is inderdaad een goed idee. Daar zal ik eens onderzoek naar doen. Een tweede probleem is dit: in het voorbeeld van de bankpassen zou ik de Rabobank ook een deel van de opbrengsten moeten geven. Ook mijn idee werkt via een "drager" wiens netwerk ik nodig heb om de reclame langs te verspreiden. De bodemprijs is dus de kostprijs voor mij (om de reclame's te fabriceren) en een fee voor de "drager". Die zal dat niet doen voor enkele tientjes, dus ook daar moet ik over nadenken. Alle meningen, opmerkingen, etc. zijn welkom! Ik hoop dat dit topic uiteindelijk een soort dagboek van mijn idee wordt. Wie weet :-)
  9. Dat is ook niet de bedoeling. Ik ben wat voorzichtig met het in detail treden ervan, totdat ik voldoende onderzoek naar de haalbaarheid heb gepleegd. Vergelijk het met een bankpas. Als de Rabobank 500.000 klanten heeft in de leeftijd van 18 tot 38 jaar, en je zou reclame op de bankpas zetten, dan kun je aantonen dat die reclame in die doelgroep heel vaak gezien wordt. Op eenzelfde manier denk ik een goede manier te hebben om in die doelgroep reclame te kunnen maken waarvan ik weet dat die vaak bekeken zal worden (net als met de bankpas: je hebt hem nu eenmaal vaak nodig en zal er dus vaak naar kijken). Voordeel van mijn idee is alleen dat het veel eenvoudiger is dan contact op te moeten nemen met bv. een Rabobank en dat de reclame vaak aangepast kan worden (ipv. die op een bankpas, want de Rabo gaat natuurlijk niet elke maand een andere pas uitgeven). Voorlopig zou ik al heel tevreden zijn als zou blijken dat ik een concept hebt dat werkt en ik zou er trots op zijn als het ook werkelijk van de grond zou komen. Maar er komt natuurlijk een moment dat ik een bedrijven ga aanschrijven en zeg "via deze weg kun je ook reclame maken". Vraag 1 zal dan zijn "wat kost het?". Ik denk dat een antwoord als "ik moet eerst nog inzicht krijgen in wat de werkelijke waarde is voor de gebruiker" weinig vertrouwen wekt. Een bakker zegt toch ook niet "eet nu eerst eens dat brood op, kom dan terug en dan hoor ik wel wat het je waard is". Dat komt weinig professioneel over. Ik zou dus best een lage prijs kunnen stellen, en die verhogen als zou blijken dat het idee aanslaat en het bereik toeneemt. Maar mijn vraag blijft - wat is de bodem van wat je kunt vragen?
  10. Ik denk een nieuwe manier gevonden te hebben om tienduizenden jongeren doorlopend te bereiken met reclame (op een niet-irritante manier!). Voordat ik het concept goed heb uitgewerkt, kan / wil ik nog niet teveel in detail treden, maar ik hoop dat de info die ik geef mij de informatie kan verschaffen die ik nodig heb. Ik heb namelijk geen ervaring in de reclamewereld en heb dus geen idee welke prijzen in moet rekenen. Stel dat ik tegen - ik noem maar wat - Microsoft kan zeggen "ik kan ervoor zorgen dat in de komende maand 100.000 Nederlandse jongeren (meerdere malen) een reclame uiting te zien krijgen (en ik weet zeker dat ze ernaar kijken) van jullie nieuwe X-Box", wat kan ik hier dan voor vragen? 100 Euro? 1.000 Euro? 10.000 Euro? Als ik het vergelijk met banners op internet, heb ik iets om vanuit te gaan. Op tweakers.net kost een banner bijvoorbeeld 30 euro per 1.000 impressies. 100.000 impressies kosten dan dus 3.000 euro. Is dat een vergelijkbare prijs? Waarom wel / niet? En hoe onderbouwt een reclamebureau zo'n prijs? En vraag je bv. meer voor een bedrijf dat duurdere producten maakt (dus: x-box betaalt minder dan coca cola want een fles cola is minder duur dan een x-box en de winst die het bedrijf uit die 100.000 impressies haalt zal dus ook minder zijn)?
  11. Ik ben op zoek naar een bedrijf dat kleine metalen onderdelen kan fabriceren, ongeveer gelijk aan het plaatje hieronder (plm. 5 cm in doorsnede). Zoeken op het forum leverde een aantal links op naar bedrijven die prototypes maken, zoals materialisme.com en fablab.nl, maar zij maken "slechts" kunststof en houten prototypes. Ook heb ik gebeld naar enkele bedrijven die in de gouden gids onder metaalbewerking staan, maar dat zijn allemaal bedrijven uit de bouw die metalen balken of (grote) gereedschappen maken. Wie kan mij op weg helpen?
  12. Ook ik ben op zoek naar een bedrijfsnaam voor een klein software bedrijfje. Dienst: verkoop en implementatie van eigen CMS (software om zelf een website mee te kunnen bouwen / onderhouden). Indien gewenst kunnen wij dit CMS uitbreiden met specifieke modules (bijvoorbeeld voor een theater een uitbreiding geschreven zodat via de site kaartjes verkocht konden worden). Het ontwerp van de site (design) besteden we uit. We zijn daar niet goed in en willen er ook niet goed in worden. Onze passie ligt bij de onderliggende techniek. Doelgroep: middelgrote organisaties - theaters, praktijken (huisartsen, advocaten, boekhouders), scholen, (deel-)gemeente, (studenten-)verenigingen. Het systeem is gemaakt om met meerdere mensen een site (of intranet) te kunnen onderhouden. Voor een kleinbedrijf website is het overkill. We richten ons zoveel mogelijk op het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen via een site (of intranet), waarin minitieus bepaald kan worden wie welke rechten heeft. Doelgebied: in en rond Rotterdam. Bedrijf is gevestigd in deelgemeente Delfshaven. Eigen ideeen: ik ben nogal fan van alitererende (?) bedrijfsnamen zoals MagicMinds, MediaMonks. Vooral een bedrijfnaam met "minds" of "smart" erin lijkt me wel wat, omdat er veel denkwerk gaat zitten in hoe je de site moet aangesloten op al bestaande voorraadsystemen, maar wel in een zo eenvoudig mogelijke interface. Woorden als "design" en "multimedia" zijn niet op ons van toepassing; we zijn programmeurs en geen creatieve reclamemakers of vormgevers. Een engelstalige naam heeft de voorkeur ivm evt latere uitbreidingen over de grens (duitsland bv). Ik heb al een paar avonden zitten denken, maar draai in kringetjes en ben hopeloos oncreatief hiermee. Zo heb ik geprobeerd om de Rotterdamse oorsprong te combineren met wat we doen: Delfshaven Software, SoftHaven (haven ivm Rotterdamse haven, .nl bezet), SmartHaven (.nl bezet), maar ook SoftMinds (wat klinkt dat dom) passeerde de revu. Ik wil een beschrijvende naam. Ik ben fan van TransIP: zij leveren netwerkdiensten (IP-diensten). Je snapt meteen wat ze doen en hun bijbehorende slogan is: We never let you down (wat dan betekent: onze servers liggen er nooit uit, jouw site gaat niet "down"). Zoiets eenvoudigs maar heel helder zoek ik. Ik hoop dat een aantal van jullie wat namen kunnen roepen, zodat ik iets heb om vanuit te gaan. En misschien roept iemand wel meteen wel DE naam :) In dat geval regelen we iets; een mooie taart ofzo? Roept u maar!
  13. Odisys is een bedrijf dat domeinnamen, hosting en (eigen) software levert aan MKB bedrijven. Het is geen "webdesign" bedrijf, want ik design in principe niet (kan ik ook niet goed ;) Omdat ik pas net begonnen ben zal ik er toch aan moeten geloven. Daarom vraag ik jullie mening over >>>>>>>>> dit concept <<<<<<<<< Ik moet het eigenlijke logo nog plaatsen. Wat probeer ik te bewerkstelligen: ik wil een website die niet "felle kleuren kijk ons modern zijn" zegt. Door pastelkleuren te nemen hoop ik dat de site iets meer degelijkheid uitstraalt. Aan jullie alleen de vraag of het niet te somber is nu. Ook straalt de site niet echt "technologie bedrijf" uit, maar moet dat eigenlijk wel? En hoe zou je dat kunnen bewerkstelligen? Ik hoor graag elk puntje van commentaar mbt dit ontwerp. Ik kan het nu nog helemaal omgooien als het moet ;)
  14. Ik ben voor een kennis op zoek naar een goede naam voor een software bedrijf met daarin het woord "bit", bijvoorbeeld: bitfactory - bestaat al bitmagic - bestaat al magicbits ... Wie denkt even creatief mee? Een naam als bitfactory is ideaal, omdat de naam al aangeeft dat het een software bedrijf is. Wie kent andere namen die hetzelfde zeggen? Tevens wil ik graag jullie mening over mijn eigen bedrijfsnaam, Odisys. Het is een afkorting van Online DIgital SYStems. Hoe vind je het klinken? Blijft de naam hangen?
  15. Ik wil per september een huiswerkklas beginnen en wilde hiervoor een logo hebben. Toen ik andere bedrijven googlede (om te kijken hoe zij hun huiswerk / bijlesbedrijfje runnen) kwam ik net-mentor tegen, met onderstaand logo. Dat vond ik een mooie symboliek hebben en heb het vereenvoudigd naar Zondag kwam ik echter het logo van een ander (amerikaans) bedrijf tegen, dat ook bijlessen e.d. verzorgt: Dit lijkt ontzettend op mijn logo. Of beter gezegd: mijn logo lijkt erg op dat van hun! Ik heb het bedrijf toen gemaild om te vragen of zij hier problemen mee hadden, maar kreeg geen reaktie. Wie heeft er kennis van copyright / beeldmerken en kan mij vertellen of ik met mijn logo inbreuk maak op het copyright van het amerikaanse bedrijf?
  16. Ter verduidelijking: het merk "MijnMerk" is slechts ter illustratie. Ik wil de echte bedrijfnaam en logo hier nog niet plaatsen, juist omdat het nog niet beschermd is :) Je kunt voor "MijnMerk" dus een willekeurige merknaam invullen. Het is niet zo dat ik als merknaam werkelijk "MijnMerk" wil deponeren.
  17. Ik heb een aantal vragen over de procedure / de kosten van het registreren van een merk. Stel, mijn bedrijf heet "MijnMerk". Ik heb een logo laten ontwerpen, en dat ziet er als volgt uit: Nu wil ik graag de naam "MijnMerk" laten registreren bij het Benelux Merkenbureau (tegenwoordig BBIE), zodat alleen ik onder die naam producten mag voortbrengen in de klassen die ik aangeef. Daarnaast wil ik het logo laten registreren, zodat ik de enige ben die dat beeldmerk op zijn producten mag zetten. Als ik de inschrijfformulieren en de toelichting daarop download van het BBIE, is het mij niet precies duidelijk hoe ik dit moet doen: Ik wil een individueel merk inschrijven (vraag 7) Ik wil een combinatie woordmerk-beeldmerk inschrijven (vraag 8 ) Bij vraag 13, weergave van het merk, zou ik dan het bovenstaande plaatje invoegen. In het plaatje staat zowel mijn bedrijfnaam als het logo weergegeven. Betekent dit dat als ik het logo van hierboven registreer, automatisch ook de merknaam "MijnMerk" geregistreerd is, of moet ik dit apart inschrijven? Klopt het dat deze inschrijving mij 240 euro kost (Basisrecht individueel merk, tot drie klassen)? [titel aangepast - mod]
  18. @Christine - je reaktie haalt in mij de spijt weer naar boven dat ik naar het atheneum ipv gymnasium ben gegaan toentertijd. Bedankt voor je kennis van het Latijn :) Vooralsnog ga ik ervan uit dat slechts weinigen dezelfde associatie zullen hebben. De link met Odysseus had ik zelf bedacht, al zie ik hem romantischer: het bedrijf als een reis waarop vele obstakels (concurrenten, veranderende vraag, etc) overwonnen moeten worden. Wel is het zo dat software <> Trojan Horse natuurlijk niet zo lekker ligt. Ik twijfel of deze inzichten de doorslag geven om de naam overboord te gooien...
  19. Ook ik had nog een bedrijfsnaam nodig en ben na het lezen van dit topic op de volgende naam gekomen: Odisys Het is een afkorting van Online digital systems. Ik maak dan ook (geavanceerde) websites en intranetten voor bedrijven, biijvoorbeeld een theater dat via een website ook kaartjes wil gaanverkopen en dat wil aansluiten op haar bestaande kassa-systeem. De grootste vraag waar ik nu mee zit is of het lekker bekt en of ik het niet elke keer moet spellen. Wat vinden jullie van deze naam?
  20. Misschien ook wel zo netjes om erbij te vermelden dat je gebruik maakt van de open source winkel Quick.Cart. Dat vind ik dan duidelijk weer geen non-informatie. Ik vind de drie menuutjes erg verwarrend: gooi dat iPod scherm eruit en schuif het menu daaronder naar boven. Overigens leuk bedacht dat iPod scherm, maar het is gewoon niet praktisch In de lichtkrant: "PKS-shop bezorgt de producten bij u thuis!" Dat mag ik wel hopen, ja ;) Hoe bestel ik een aanbieding? Ik zie een hele lijst aanbiedingen voor mijn neus, maar kan nergens op klikken Ik ben nooit wild van iframes. Waarom de voorwaarden in een apart frame? Laat de pagina gewoon lekker naar beneden doorlopen. Nu heb ik twee verticale scrollbalken (1 van het browserwindow en 1 van het voorwaarden-frame) Contact telefoon kan echt geen 06-nummer zijn hoor. Zet er dan geen nummer neer. Zeg niet dat je "scherpe prijzen" biedt als je dat niet doet. Gooi het over een andere boeg van extra service ofzo. Verzin een SCA! Ik ben bang dat je ontzettend weinig omzet gaat draaien. Ik vind het leuk dat je iets probeert, maar een webshop is geen doel opzich. Je hebt nauwelijks nagedacht over wat jou uniek maakt en in welke producten je je specialiseert. Het kan gewoon niet dat zo'n klein bedrijfje zoveel producten levert vanuit eigen beheer. Ik als klant snap dus ook wel dat jij een bestelling afwacht, het dan zelf koopt bij een detaillist en daar een paar euro bovenop gooit. Waar zit de meerwaarde dan? Kijk naar jongens als van CoolBlue. Die zijn begonnen met alleen PDA's via internet te verkopen en zijn daarmee uitgegroeid tot een van de grootste zelfstandige internetwinkels van Nederland. Later hebben ze uitgebreid naar camera's (digicamshop.nl) en nog wat andere zut. Maar juist hun focus op enkele producten gaf ze een vliegende start. Je kunt dan al snel kwantumkorting bij leveranciers bedingen...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.