Jump to content

mirdin

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Nogmaals dank voor de uitleg en advies. Ik zal inderdaad eerst maar eens een afspraak maken met het belastingkantoor om te kijken wat zij er van vinden.
 2. Dank voor je uitgebreide antwoord, ronaldinho. Wanneer je het hebt over 'vaste inrichting' heb je het dan over de VOF of mij persoonlijk? De VOF heeft hier (in Nederland) sowieso een vaste inrichting en alle kernactiviteiten vinden plaats in Nederland. Ik verricht vanuit de VS alleen ondersteunende activiteiten. Dat ik (als 1 vd vennoten) dan in de VS zit is dan in dit geval toch niet relevant? Dat is tenminste wat ik uit deze link op maak: http://www.belastingdienst.nl/variabel/buitenland/ondernemers/ondernemers-78.html Wanneer de tijd daar is zal ik waarschijnlijk wel een belastingadviseur in de arm nemen, maar ik wil eerst zelf begrijpen hoe het één en ander in elkaar steekt.
 3. Wat bedoel je daar precies mee? Ik heb gisteren de belastingtelefoon gebeld, maar niemand daar kon me helpen. Ze weten niet of een vennoot van een VOF die in het buitenland woont en werkt, in Nederland belasting over het inkomen uit de VOF moet betalen. Zo'n complexe situatie lijkt het me nu ook weer niet...
 4. Ik heb nog even met de KVK gebeld. Vennoten kunnen gewoon in het buitenland wonen, zolang het vestigingsadres van de VOF maar in NL is. Wat er dus op neer komt dat minimaal 1 vennoot in Nederland moet wonen. Nu weet ik dat er een belastingverdrag is gesloten tussen de V.S. en NL. Als ik zometeen in de V.S. woon, maar een vennoot ben in een VOF met een nederlands vestigingsadres moet ik dan over de winst uit de VOF belasting betalen in NL of de V.S.? Het belastingverdrag zou er in ieder geval voor moeten zorgen dat ik niet in beide landen belasting hoef te betalen.
 5. Dat wist ik niet. Ik dacht dat het wel mogelijk was om als vennoot in de V.O.F. te blijven, ook al woon je in het buitenland. Als dat niet mogelijk is dan vervalt die optie dus. Omzetten in B.V. is ook geen optie, financieel zouden we slechter af zijn en aan extra administratieve rompslomp hebben we ook geen behoefte. Blijft dus over, V.O.F. omzetten naar eensmanzaak op naam vd partner die in Nederland blijft. Ik zet een bedrijfje op in de V.S. en laat me 'inhuren' door de eenmanszaak in Nederland. Bedankt voor de informatie.
 6. Massachusetts.Mijn vrouw is Amerikaanse.
 7. Ja, dat is dus niet de bedoeling :) Als ik me uitschrijf uit de onderneming en me dan laat inhuren als freelancer door de onderneming, dan hoef ik hier (in NL) toch geen belasting te betalen? Ik verricht namelijk alle werkzaamheden vanuit de V.S. en betaal dan ook alleen daar belasting (lijkt me). Dank je wel!
 8. Ik ga dit jaar emigreren naar de V.S. (als alles volgens planning verloopt) en vroeg me af hoe ik het beste de volgende situatie kan regelen: Ik zit in een VOF met 1 andere partner. In de V.S. zal ik op afstand nog steeds werkzaamheden verrichten voor de V.O.F. Ook mijn partner (in Nederland) zal nog werkzaam zijn in de V.O.F. Het is dus de bedoeling dat we gewoon op basis van gelijke inbreng door blijven gaan. Is het mogelijk dat we de V.O.F. gewoon aanhouden ook al zit ik zometeen in het buitenland? Wat zijn de fiscale consequenties? Ik neem aan dat daar ook aan vast zit dat ik hier in Nederland dan sowieso belasting moet blijven betalen. Het is me ook niet helemaal duidelijk of ik het inkomen uit de VOF ook bij mijn inkomen in de V.S. moet optellen, waardoor ik er daar nogmaals belasting over moet betalen. Is er misschien een andere constructie mogelijk? Ik zit bijvoorbeeld ook te denken aan het omzetten van de V.O.F. naar een eenmanszaak (op naam van mijn partner) en dat ik dan als 'freelancer' wordt ingehuurd door de eenmanszaak. Het is wel de bedoeling dat alles nog steeds gelijk verdeeld wordt, dus ieder 50% van de opbrengsten. Deze optie maakt het geheel nog ingewikkelder lijkt me. Ook omdat ik dan wettelijk gezien helemaal niet meer verbonden ben met de onderneming, wat eigenlijk ook weer niet de bedoeling is. Om een lang verhaal kort te maken, mijn vraag komt dus eigenlijk neer op: Wat voor constructie is in ons geval aan te raden?
 9. Bedankt! BTW was inderdaad al tegengeboekt, heb dus net een nieuwe factuur aangemaakt en alles loopt nu weer glad.
 10. Ik heb een lang openstaande factuur vorig jaar afgeboekt, maar deze is in 2007 toch onverwacht betaald. Wat is de standaardmethode om zo'n bedrag in te boeken? De factuur incl. BTW is dus vorig jaar al afgeboekt.
 11. Dank voor jullie reacties. Omdat het maar om zo'n klein bedrag gaat ga ik toch maar voor de makkelijkste oplossing, corrigeren in 2007 dus.
 12. Ik kwam erachter ik in 2006 een inkoopfactuur 2x heb ingeboekt. Er staat dus in 2007 nog een factuur in openstaande crediteuren, die dus tegengeboekt moet worden. De BTW over het 4e kwartaal 2006 heb ik al ingediend, dus eigenlijk klopt nu de BTW over 2006 niet. Er is nu 10 euro teveel aan BTW (voorbelasting) afgetrokken. Als ik de factuur in 2007 tegenboek, dan wordt die 10 euro aan voorbelasting ook weer teruggeboekt en is alles weer gladgestreken. Maar nu vroeg ik me af of dit zo mag oplossen. Of moet dit op een andere manier?
 13. Het gaat om een vast dienstverband bij 1 werkgever voor 80% en door 1 andere (vaste) werkgever in laten huren voor 20% als freelancer/ondernemer. Ik dacht dus dat het belastingtechnisch (extra aftrekposten kunnen opgeven bijv.) voordeliger zou zijn om jezelf te laten inhuren voor die 20% i.p.v. ook bij die werkgever in loondienst te gaan. Als ik de reacties lees is het dus nog maar de vraag wat de belastingdienst hier van vindt.
 14. Hoe zit het als je voor 80% in loondienst bent en voor 1 dag per week (20%) ingehuurd kan worden (als zelfstandige) ? Er is dan dus sprake van 1 afnemer. Moet de opdrachtgever in dit geval toch gewoon sociale premies en inkomstenbelasting inhouden (werkgever <-> werknemer relatie) ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept