Jump to content

PJZ

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. PJZ

  Auto - BTW - Vergeten

  echt de laatste: sowieso alle bonnen van autokosten en dan of (i) BTW daarop verdelen naar verhouding zkm en pkm (ii) of 75%/25% verdeling. thx Patricia & Pieter!.
 2. PJZ

  Auto - BTW - Vergeten

  blij dat een mi simpele vraag zoveel los heeft gemaakt :D Nog 1tje: als je de BTW pro rate zkm en prive km aftrekt, dan hoef je die 75% toch niet te hanteren? (die komt toch in de plaats van de pro rate verdeling)
 3. PJZ

  Auto - BTW - Vergeten

  Met deze conclusie was ik blij want die begreep ik. Voor mij komt alleen die bijtelling weer uit de lucht vallen. Anders: als je ervoor kiest je auto voor OB zakelijk te hebben, krijg je dan te maken met een autokostenfictie? (22/12/6%?).
 4. PJZ

  Auto - BTW - Vergeten

  Ok, ok, maaaaar: ik stel dat die werkelijke kosten geforfaiteerd zijn op 0,19 ct per km. Anders: én aftrek 0,19 per km én aftrek werkelijke zakelijke kosten.
 5. PJZ

  Auto - BTW - Vergeten

  verwarring alom. Ik bedoelde het volgende. Normaal kan je BTW aftrekken als daar kosten aan verbonden zijn, want kosten +19% BTW. In geval van autokosten heb je dus een door de BD vastgesteld bedrag aan kosten ad E0,19 dat geen verhouding heeft tot de werkelijke kosten. De BTW over je werkelijke kosten kan je wel aftrekken. Dit bedoelde ik met de 0,19 ct hangt de werkelijke BTW samen. Offu, ben ik nu echt de weg kwijt.
 6. PJZ

  Auto - BTW - Vergeten

  Volgens mij doelt de BD hier op de situatie dat je een auto prive hebt gekocht, en deze vervolgens zakelijk maakt. Het geval is dan namelijk dat je geen BTW op de aanschaf kan aftrekken, maar wel hangt aan de 12%. De BD vindt dat niet redelijk dus vermindert de 12% met 6%. Nogmaals deze autokostenfictie (12% of 6%) geldt alleen igv een zakelijk auto die je ook prive rijdt (meer dan 500k)
 7. PJZ

  Auto - BTW - Vergeten

  aha, dus rtegenover de aftrekbare BTW vand e autokosten staan niet de feitelijke autokosten maar de forfaitaire 0,19 ct
 8. PJZ

  Auto - BTW - Vergeten

  Pfoe volgens mij is er wat miscommunicatie, of ik begrijp het echt niet. Die link naar de BD: de autokostenfictie geldt toch niet in de situatie dat ik mijn auto privé hou maar hem ook voor zakelijke ritten gebruik. Geen autokostenfictie dus en 22% 6% etc. Toch?
 9. PJZ

  Auto - BTW - Vergeten

  Dat is het. Dank. Bij inzakengaan.nl stellen ze echter dat je naast de 0,19 ct per z km geen verdere aftrekposten hebt. Zie ook hiervoor. "Behoort de auto tot het privé-vermogen dan kunt u de kosten van het autobezit niet in rekening brengen van de onderneming. U heeft daarentegen het recht om een bepaald bedrag per gereden zakelijke kilometer (2006: € 0,19/km) in aftrek te brengen van uw winst. Dit bedrag is inclusief bijkomende kosten zoals parkeergeld, wasserette, etc. U bespaart zodoende in de te betalen belasting over de winst afhankelijk van het aantal gereden zakelijke kilometers. Woon-werkverkeer kilometers worden overigens ook gezien als zakelijke kilometers." :-\
 10. PJZ

  Auto - BTW - Vergeten

  Helaas is het me nog niet duidelijk en was ik misschien niet helemaal duidelijk. Sorry. Nog eens. Ik betaal BTW over de benzine op zakelijke kilometers. Kan ik deze BTW aftrekken van de door mij aan mijn klanten in rekening gebrachte BTW. Dus gewoon de benzine BTW in mijn vooraftrek meenemen? Ik begrijop je punt dat de benzine kosten ook moeten worden meegenomen in de IB. Anders ziet de BD enerzijds BTW afgetrokken, maar geen kosten in de IB. Echter, hoe zit het dan met de 0,19E per km? Zit daar niet de benzinekosten in?
 11. PJZ

  Auto - BTW - Vergeten

  Alvast veel dank voor alle reacties. Ik vraag me alleen af of ik het nu goed begrijp (ik moet zeggen dat de BD zich op de site er wel makkelijk vanaf maakt) ???. Een test. Ik begrijp het volgende: Auto is privé vermogen (en blijft dat) en rij die ook zakelijk (eenmanszaak): IB: Ik mag E 0,19 per zakelijke kilometer als kosten opvoeren en van mijn winst aftrekken. Andere kosten voor de auto (reparaties, benzine, wasserette etc) kan ik niet in de IB sfeer als kosten van mijn omzet afhalen. OB de BTW op 'autokosten' kan ik aftrekken van de door mij in rekening gebrachte BTW, dit evenwel in verhouding zakelijke/privé kilometers. Maar, wat zijn nu 'autokosten'? In ieder geval BTW op reparaties, maar ook BTW op brandstof?
 12. Als startende ondernemer heb ik verstand van een aantal zakan. Jammer genoeg niet van fiscale. Ik heb 2 vragen: (i) ik maak zakelijke kilometers met een privé auto. Kan ik BTW van benzinekosten van mijn eigen BTW aftrekken? Mijn huidige opdrachtgever vergoedt deze kilometers met E 0,19. Kan ik nu ook nog autokosten aftrekken (IB én/of BTW op benzine etc)? (ii) als dat zo is dan ben ik in ieder geval vergeten de BTW op benzine van mijn in rekening gebrachte BTW (in Q4) af te trekken. Kan ik dit nog corrigeren? Alvast veel dank voor een reactie! Paul
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept