Jump to content

fiego007

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  douane.nl
  kvk.nl
 1. Ola, Ik probeer een sommetje te maken waarin ik kan zien wat duurder is: auto prive of lease. Nu kom ik een heel eind maar heb een paar vragen 1) Parkeerkosten kan ik nu niet zakelijk opvoeren (auto is nu prive) In geval van lease krijg ik sowieso de BTW terug, en kan ik de kosten als zakelijke kosten opgeven. Stel nu dat ik 100,00 ex btw aan parkeerkosten heb; wat levert het mij dan op als ik de parkeerkosten zakelijk opvoer? (ik betaal gemiddeld 35% belasting) 2) de leasekosten zijn natuurlijk zakelijke kosten. Als ik een vergelijk maak met mijn prive auto dan gaat moet ik natuurlijk wel vanuit gaan dat ik de prive auto uit netto inkomen betaal, en de leaskosten zakelijk worden opgevoerd en dus voor belasting worden betaald. Wat levert mij dat op (,mmmmm, staat er onduidelijk maar hoop dat het duidelijk is) 3) bijtelling (14% in geval van de auto waar ik naar kijk). Gaat dat over de catalogus prijs ex btw of in BTW?
 2. @ Philippe Thanks! Ben al een groot ebay gebruiker, maar wil daar juist vanaf en de handel buiten ebay om nu als handelaar voort gaan zetten. De lol is en beetje uit eBay met alle regels, jammer "handelaar" is toch gewoon een naampje? kortom: ik kan toch als eenmanszaak een handelaar zijn?
 3. @ Theo Thanks. URL nog niet geregistreerd!!?!?!? OJEE, snel aan de slag! je tip van de KvK leg ik even naast me neer, heb niet een bijzonder hoge pet op van deze commerciele club :-) Wel een hoge pet op van veel forummers! thanks
 4. @eentje bedankt! voor de goede orde: ik wil natuurlijk geen apple spullen gaan verkopen maar een zakje aardappelen daarentegen! :-)
 5. geen idee ik denk dat merken hun 'merk' kunnen beschermen dat niet iedere harry zoals ik dat gaat verkopen geen idee waarom ik dat denk, maar voelt raar. Waar slaan bv die bordjes 'authorized reseller' dan op.............?
 6. Dank voor je reply. Zou het dan toch.....................
 7. Hi Absoluut een 'lekker papiertje' nemen. Geeft jouw klanten aan dat je 'zelfs daar' aandacht aan geeft, en geld aan uitgeeft. Denk maar eens aan de pizza lijstjes die iedereen in zijn brievenbus heeft (vaak slap) of een new york pizza flyer (glimmend) ik zou zeker niet zelf printen met de drukprijzen van vandaag! Succes!
 8. Hallo mede ondernemers Vraag: mag ik zomaar artiekelen die ik in Nederland koop, doorverkopen op een website? Laten we even een mooi voorbeeld nemen: 1. ik loop naar de supermarkt 2. pak daar een zak aardappelen 3. ik maak een website, www.gohdatzijnmooieaardappelen.nl en verkoop hier deze zak 4. ik draag netjes belasting / btw af als ik zelf bovenstaand lees denk ik: leuk, geen probleem Maar ik voel nattigheid als ik dit doe: 1. ik loop naar de Apple Store 2. pak daar iMac 3. ik maak een website, www.imaccie.nl en verkoop hier de iMac 4. ik draag netjes belasting / btw af Als ik dit lees lig ik al bij de brievenbus om de dagvaarding van Apple in ontvangst te nemen mmmmm, waar igt die grens? wat mag volgens de wet? kan ik ergens zien welke merken je niet zomaar door mag verkopen? Apple is een makkelijk voorbeeld, maar wat nu als ik echt die aardappelen wil doorverkopen? of pakjes kauwgom? Bedankt!
 9. Groei is wellicht leuk, als het zo uitkomt. Ik benader het niet op die manier in ieder geval maar wil wel alles volgens de regeltjes doen. Wie weet ga ik ooit eens iets serieuzers doen en dan heb ik deze ervaring maar mooi opgedaan. Invoerrechten zijn toch verplicht? ik moet het immers aanmelden ter import. Wil in ieder geval de blastingdienst laten zien dat ik een eerlijke inkoop heb gedaan, eerlijker verkoop etc etc. Of is dit alleen van belang als ik BTW wil terugvorderen. Het idee? [even fictief] de sokken hier van een kleine aanpassing laten voorzien, kleine opdruk hier laten maken en online verkopen voor mede-idioten. Inschrijven bij KvK lijkt me weer wat onnodig. immers niet verplicht en op deze schaal eerder te duur dan te handig toch? groetjes
 10. Hallo, Bedankt voor je antwoord! Zeg je hier: stuur op of Zeg je hier: stuur op, geef aan, betaal invoerrechten etc etc. bedenk me namelijk dat als ik online verkoop, ik wel een factuur moeten kunnen tonen in mijn administratie, dus BTW, dus invoer. Wil ik het zuiver doen dan moet ik de goederen wel echt invoeren dus
 11. Hallo, Wat een heerlijk forum is dit :-) Heb met de searchfuntie veel gezocht en ook gevonden al is het jammer om vaak niet 'de afloop' te lezen van iemand die de vraag stelt. Bijkomend; het gaat vaak om containers importeren ipv kleine hoeveelheden. Door mijn zoektocht ben ik zeker wijzer geworden, maar ben nog niet waar ik zijn moet. Het is mij duidelijk; import kost geld, risico etc. Nu ben ik zelf iemand die meer 'voor de hobby' een artikel wil verkopen online zonder de ambitie te hebben om er van te leven of iets dergelijks. Het betreft hier speciaal gemaakte sokken. Klein artikel; leuk om mee te klooien zonder veel risico. Ik wil dan ook 50 setjes naar Nederland halen. Waarom? leuk en er van leren. Nu heb ik via alibaba.com mensen gevonden die ook een kleine hoevleeheid als deze willen leveren. Zonder contactpersoon van mij in China, dus direct aan mij. Ik begrijp de vele hobbels en beren op de weg van iedereen maar deze 50 hebben een waarde 120 dollar. Zal dus wel via de douane moeten maare we spreken niet van containers vol wat is mijn vraag? Nou, volgens mij kan ik dit straffeloos doen en netjes volgens de regels doen. Heb niet te maken met CE keurmerken, garantie van mij kopers etc etc. Lijkt mij eerder leuke handel. De sokken bevatten geen namen, labels of wat dan ook. Ik zal de dassen alleen moeten inklaren toch? en lekker opsturen toch?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept