Jump to content

Daniella

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • First name
  Daniella
 • Last name
  Koevoet
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Haarlem
 1. Mmhhhhh ;D tja....dat zou kunnen! Dacht hier wellicht een heeeeeeeeeeel juridisch verantwoord antwoord te verkrijgen zonder dat ik ging vissen in eigen vijver ;) Mijn eerste idee is misschien toch wel handig; een interview hebben bij mensen die (in stichtingsvorm) een zorgvakantieboerderij hebben opgezet in friesland! met die heeeeele gevaarlijke koeien! ;)
 2. Dank je voor je reactie! Ik denk dat je me verkeerd begrijpt of misschien ben ik wel niet duidelijk ;-) Het (verantwoordelijk) begeleiden van mensen met een beperking is belangrijk in dit soort projecten. Zo moeten/kunnen mensen minimaal een EHBO cursus volbracht hebben, willen ze een stukje verantwoordelijkheid dragen. In Nederland lijkt het zo geregeld (heb kennis van grote instellingen in de zorg voor mensen met een beperking) dat er minimaal 1 verantwoordelijk persoon (wil zeggen verpleegkundig gekwalificeerd) meegaat op een reis. Ik vraag me af of dit een wettelijke bepaling is of een onafhankelijke bepaling, zeg maar bedacht door (de grote) stichtingen ansich.... Ik zelf lijk de enige gekwalificeerde, omdat ik EN de diploma,s ervoor heb (ben Z-verpleegkundige) EN ik op een loonlijst sta. Als je betaald krijgt draag je immers verantwoordelijkheid. Mijn vraag is dus, kunnen mensen die ook 'gekwalificeerd' zijn maar eigenlijk niet in functie zijn omdat ze gewoonweg voor die functie niet betaald krijgen, ze zijn immers vrijwilliger, wettelijk toch verantwoordelijk zijn (vnl;. om mij te ontlasten..) Stel 1 van de groepen is op excursie met 2 vrijwilligers. Ik zelf verblijf op de vakantielocatie. Een deelnemer valt over boord en lijkt te verdrinken...de vrijwilligers zijn niet adequaat genoeg in hun handelen en in het ergste geval overlijdt die persoon. Ik begrijp dat ik eind verantwoordelijke blijf, incl de bestuurders (?) maar in hoeverre is het toegestaan in die zin met vrijwilligers te werken? Zijn hier (met name voor zorgland) richtlijnen/bepalingen of wetten voor? Of zou het zo moeten zijn dat ik als eerst verantwoordelijke zaken uit handen kan geven aan vrijwilligers en onder welke condities zou dat dan mogelijk zijn? Begrijp je een beetje wat ik bedoel? Ik heb het dus over een stukje verantwoordelijkheid tijdens de reis/gerelateerd aan verantwoordelijkheid van een stichting. Ben benieuwd! :)
 3. Is er echt niemand die hier antwoord op wil of kan geven? ??? Of heb ik het wellicht bij het verkeerde onderwerp gepost? Het is best wel belangrijk voor me want alles valt en staat bij zuivere besturing van een stichting, zeker in zorgland. Groetjes Daniella
 4. Dag mensen, Ik ben bezig met het opzetten van een stichting die het mogelijk maakt mensen met een verstandelijke handicap te begeleiden tijdens hun vakantie in het buitenland. Oftewel een vakantieproject van 3 maanden (om te beginnen) voor mensen met een beperking. Ik zelf werk nu 13 jaar als gediplomeerde/Zorgcoordinator. Daar ik geen loonadministratie wil voeren, zullen er voornamelijk vrijwilligerscontracten afgesloten worden met de begeleiders van deze mensen tijdens de vakantie. Veelal zijn deze begeleiders wel opgeleid tot verpleegkundige, pedagoog of psycholoog etc. Ik zelf word (meewerkend) directeur en sta wel op een loonlijst maar lijk tot nu toe de enige 'verantwoordelijke' persoon. Mijn vraag is, in hoeverre mogen vrijwilligers verantwoordelijkheid dragen tijdens deze vakantie? Wat ik weet van vakanties die ik zelf heb begeleid in mijn huidige baan als begeleider/coordinator, weet ik dat er altijd 1 persoon als verantwoordelijk persoon aangesteld wordt. Is dit een wettelijke bepaling? Ik stel deze vraag omdat ik graag wil weten of ik bij elke activiteit, die de groep (bestaande uit 6 personen in 1 week) aanwezig moet zijn. Denk aan vluchten, excursies etc. Of dat dit ook door (gerenomeerde, in dit geval mensen met kennis) vrijwilligers gedaan mag worden...dus zonder mij. Ik ben erg benieuwd! groetjes Daniella
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept