Jump to content

JAFREM

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Oké, dat begrijp ik, maar de primaire arbeidsbeloning dien ik dan toch wel op mijn vermogensrekening te boeken? Of is het handig hier een aparte grootboekrekening voor op te nemen?
 2. We hebben in het contract afgesproken dat de winstverdeling 50/50 is. Waarschijnlijk zullen we dit dus enigszins moeten aanpassen. Als ik het dus goed begrijp dan is de berekening van de winst als volgt: Ik: onttrekking + (winst -/- onttrekking) x 50% Partner: (winst -/- onttrekking) x 50%
 3. Beste Joost, Bedankt voor je reactie. We proberen alles zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te houden. Ik ga inderdaad meer werk verrichten aangezien ik fulltime aan de slag ga. Gevolg daarvan is dat mijn vader minder gaat werken. We zoeken simpel gezegd eigenlijk een manier waarop we mijn salaris duidelijk kunnen verwerken in de administratie, vandaar de gekozen opties. Als er meerdere mogelijkheden zijn die wellicht eenvoudiger zijn, dan hoor ik dat graag. Groetjes, Arjan
 4. Samen met mijn vader heb ik een v.o.f.. Momenteel hebben wij allebei nog een fulltime baan. Vanaf volgend jaar is het de bedoeling dat ik fulltime werkzaam zal zijn in de v.o.f. en dus inkomsten ga onttrekken uit de onderneming. Naast de v.o.f. heb ik nog een eenmanszaak. Wat is nu handig om te doen om inkomsten te onttrekken? 1. Een factuur voor "gewerkte-uren" sturen vanuit mijn eenmanszaak naar de v.o.f. zodat winst-verdeling gelijk blijft in de v.o.f. 2. Inkomen onttrekken direct uit de v.o.f. naar prive en dan de winst-verdeling aanpassen voor de fiscus. 3. Mijn vader uitkopen en zijn gewerkte uren aan hem vergoeden zodat hij deze als overige inkomensten bij zijn IB-aangifte kan aangeven? 4. Ander idee? Ik hoop op een goed advies. Alvast bedankt.
 5. John, hartstikke bedankt voor de snelle reactie. Begrijp ik goed dat in dit geval niet geldt dat de minimale afschrijvingstermijn 5 jaar bedraagt, zoals tegenwoordig geldt voor het afschrijven van mva?
 6. Ik heb samen met mijn vader en broer een v.o.f.. Nu stapt mijn broer uit de v.o.f. omdat hij het werk niet meer kan combineren met z'n gezin en andere baan. Wij hebben besloten dat het uitkoopbedrag hoger is dan de boekwaarde van zijn vermogen. Hoe moet ik de boeking maken, bijv.: Boekwaarde is 5000 en uitkoopbedrag is 6000. Waar laat ik die € 1000,-. Kan ik die direct als kosten afboeken of moet hierover worden afgeschreven? Alvast bedankt voor jullie reacties.
 7. Is het boekhoudkundig gezien toegestaan om in een lopend boekjaar over te stappen naar een andere manier van factuurnummer-verloop, of moet je dan wachten tot het boekjaar is afgelopen?
 8. Super, nu heb ik echt niets meer te vragen :D
 9. Sorry, nog 1 vraag. De btw (12% van 22% van de cataloguswaarde) betalen we extra aan btw en daarnaast halen we dit bedrag (samen met de privé bijtelling) van de autokosten af?
 10. Dat is duidelijk, hartstikke bedankt.
 11. Bedankt voor de reactie. De bestelbus is 8 jaar oud, dus het is geen nieuwe meer. Daarom willen we deze direct betalen. Ik denk dat we dus eerst ons eigen vermogen gaan vermogen en dan de bus vanuit de zakelijke rekening betalen (toevoeging eigen vermogen levert toch ook een belastingvoordeel op?). Hoe doe ik dat met de cataloguswaarde, aangezien deze voor mij onbekend is? Taxeren bij meerdere autobedrijven of gewoon de prijs die wij er voor betaald hebben? De 22% wordt dan dus opgeteld bij ons resultaat uit onderneming?
 12. Wij zijn een V.O.F. die bestaat uit 3 vennoten. Van ons eigen privé geld willen we een bedrijfsbusje van een particulier/handelaar gaan aanschaffen en deze in de vennootschap inbrengen. Deze bedrijfsbus willen we zowel zakelijk als privé gaan gebruiker (dus geen vaste chauffeur). Wat zijn de gevolgen voor de BTW-aangifte en onze aangifte inkomstenbelasting? Klopt het dat ik voor de aanschaf, de volgende boeking maak: Transportmiddelen Aan Eigen vermogen vennoot 1 Aan Eigen vermogen vennoot 2 Aan Eigen vermogen vennoot 3 Alvast bedankt voor de reacties.
 13. In September 2006 ben ik, samen met 2 partners, een v.o.f. gestart. Nu hebben we t/m 31-12-2006 een verlies behaald. Dit verlies staat debet op de balans onder de post 'Privé .......'. Nu is mijn vraag, waar geef ik dit saldo aan op mijn inkomstenbelasting voor ondernemers? Is dat bij 'kortlopende vorderingen op participanten'? Alvast bedankt voor het antwoord.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept