Yahoo Belastingparadijzen

Super Senior
  • Aantal berichten

    177
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Yahoo Belastingparadijzen

  1. Wat vinden we van de opzet? Haalbaar of niet haalbaar?

    Iemand advies om dit op te zetten of iets?

    De mogelijkheden zijn legio. U dient zich eerst en vooral de vraag te stellen of het met uw huidige omzet en winst wel de moeite waard is om dure adviseurs in te huren en dure structuren te gaan opzetten. Voor "Henk Glasbewassing", "VOF Frituur Het Bintje" of "Stukadoorsbedrijf Harrie de Beer" ligt dat niet voor de hand.

    Waarom niet eens contact gezocht met de adviseur uit het programma van Jan?

  2. Beste lezers van HL,

     

    Mijn neefje en ik willen een lounge overnemen. De huidige huurder wil voor de overname €30.000,- inclusief de inventaris. Wij willen dit bedrag financieren bij een bank. Wij hebben eerder geen zaak gehad en hebben ook geen ervaring met overnemen, juridische zaken etc. We weten ook niet waar we moeten zijn met onze vragen..

     

    Voor de financiering moeten we een ondernemingsplan opstellen en daarvoor hebben wij de jaarrekening van de lounge nodig. Maar moet de jaarrekening getekend zijn door een accountant of hoeft dat niet ? Zo ja, wat nou als ze dat niet hebben gedaan ?

     

    De huidige huurder zegt dat de eigenaar van dat pand in Duitsland woont. Moet de eigenaar van dat pand ook aanwezig zijn ?

    Wat zijn de stappen die we moeten volgen? Moet er een notaris ingeschakeld worden ?

    Graag hoor ik het van jullie, alvast bedankt !

    Aangaande de geldverstrekking van E30.000,- : ergens in de thread schrijf je dat jullie werkervaring in de horeca hebben. Dan is het veel makkelijker als je op basis van je huidige loonstroken ieder E15.000,- leent. Zelf heb ik lang geleden bij twee banken als accountmanager zakelijk gewerkt. Wij financierden GEEN horeca! En een waterpijpcafe, daar wil geen enkele bank wat mee te maken hebben.

    Deze opstelling is voor een oplettende krantenlezer best begrijpelijk: Afgehakt hoofd voor Amsterdam's waterpijpcafe

     

    Hou er ook rekening mee dat de gemeente waar je je zaak wil gaan openen waarschijnlijk een langdurig Bibob-onderzoek zal gaan beginnen: Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (wet Bibob)

  3. Inmiddels heb ik 2 jaar een LLP en sinds dien een rekening bij de rabobank opname van mijn LLP

    Nu gaan ze ineens allerlei vragen stellen over de LLP en willen ze ook de overeenkomst tussen de belanghebbenden hebben..., ik vind dat een intern document dat ze niets aangaat.

    wat ben ik verplicht ze te geven, en.. zijn er andere banken waar tegen een redelijk bedrag een bankrekening voor een LLP te openen is?

    wie of wie heeft wat info voor mij?

    Maarten

    FATCA

    Wwft

     

    U kunt het best gaan klagen bij de regelgevers in Den Haag, Brussel en Washington. De banken zijn immers verplicht om zich aan internationaal afgesproken richtlijnen voor 'Customer Due Diligence' te houden. Ook al omdat in het kader van FATCA en de Europese Spaarrichtlijn informatie moet worden uitgewisseld over rekeninghouders en aangehouden vermogen tussen de belastingdiensten van de aangesloten landen.

  4. Misschien krijgen de Amsterdamse hondenbezitters eindelijk iets terug van de jarenlang betaalde hondenbelasting á € 100,00 per jaar per hond, waarvan € 60,00 in de algemene pot van de Gemeente Amsterdam terechtkwam. Dat vind ik geen "over de balk smijten" maar regelrechte diefstal.

     

    Overigens ... huisdieren verminderen de psychische spanningen bij de eigenaren waardoor de kosten van een dierenarts doorgaans goedkoper zullen zijn dan die van een psychiater.

     

    Het leven van de belastingbetaler is nooit zo zwart/wit zoals vele mensen denken dat het is.

     

    Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

    U wordt op uw wenken bediend:

    Hondenbelasting Amsterdam afgeschaft

    Goed nieuws voor de hondenbezitters in Amsterdam: vanaf januari 2016 hoeven hondenbezitters geen hondenbelasting meer te betalen, het wordt namelijk afgeschaft.

    Bron:http://hondenbelasting.net/hondenbelasting-amsterdam/

  5. Beste

     

    Ik wil een website opzetten en meubels verkopen.

    Echter woon ik in België en moet een postadres hebben in NL.

    Wil graag een Nederlandse bedrijf openen en een online shop opzetten.

    Bij de KVK vragen ze mij om een vestiging adres om het bedrijf eenmanszaak in te schrijven.

    Nu is het zo dat ik woon in België en dus niet op dat kantoor dat ik ga huren aanwezig kan zijn en vooral als de belastingdienst controle uitvoert hoe zit dit precies?

    Moet je daar aanwezig zijn?

    Ik vraag me af waarom u het zo vervelend vindt dat de Belastingdienst een controle kan komen uitvoeren? Overigens lijkt me de kans daarop erg klein, de Belastingdienst verkeert in een toestand van grote onrust en is vooral met zichzelf bezig.

    Nu on topic: kent u het begrip 'virtual office' of virtueel kantoor? Er zijn tientallen aanbieders van flexibele kantoorruimte. Regus is een van de bekendste: Regus; virtueel kantoor

    Voor de fiscale consequenties van uw handelwijze zou ik een adviseur raadplegen die gespecialiseerd is in het Belgisch/Nederlandse verdrag. Of bel met deze dienst: Grensoverschrijdend Ondernemen

  6. Ik denk dat "de huidige denkrichting" het probleem is en niet de oplossing.

     

    "Europa" mag van mij en velen met mij zsm de vuilnisbak in.

    Ik heb veel gesprekken gevoerd met ondernemers, eerst als accountmanager zakelijk en later als (fiscaal) adviseur. Verreweg de meesten willen graag belasting betalen voor scholen, ziekenhuizen en fatsoenlijke wegen. Het probleem is dat onze overheid ons belastinggeld over de bak smijt. Wat te denken van het voorbeeld hieronder:

    Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima-regeling

     

    Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima-regeling

     

    De regeling houdt in dat het eerste bezoek aan de dierenarts altijd gratis is. Dit geldt voor alle soorten huisdieren. Als blijkt dat een medische behandeling noodzakelijk is, vergoedt de gemeente de helft van de kosten.
  7.  

    Ik heb begin dit jaar een betalingsregeling proberen te treffen met de belastingdienst, maar die zijn daarmee niet akkoord gegaan. Vervolgens ben ik in beroep gegaan (voorgesteld om wekelijks 1.000 euro te betalen), maar ook dat is afgewezen.

    Ik zou beginnen met een gedeelte van de openstaande aanslagen te voldoen. En als je dat doet, en het komt tot een procedure bij de belastingrechter geloof ik nooit dat die ermee akkoord gaat dat je bedrijf om zeep wordt geholpen. Dus toon je goede wil door de oudste aanslagen te betalen.

  8. Mijn advies: linea recta naar een goede accountant of fiscalist stappen!

    Hertoghs Breda

    De advocaten van Hertoghs hebben jarenlange ervaring met belastingcontroles, inkeerzaken, fiscale procedures tegen belastingaanslagen en boeten, fiscale cassatie, fiscale invordering en aansprakelijkstellingen. Daarbij zal altijd de afweging worden gemaakt tussen het (blijven) voeren van een procedure dan wel - al dan niet via mediation - buiten de rechter om tot een passende oplossing kan worden gekomen.
  9. De "gewone" burger zal zelden boven de drempel voor de vermogensrendementsheffing uitstijgen.

     

    Volgens NOS.nl zijn er 3,2 miljoen Nederlanders die Box 3-heffing betalen.

     

    klik: 3,2 miljoen mensen die meer dan 25.000 euro vermogen hebben

     

    Het tarief van de vermogensbelasting is volgens critici al jaren te hoog. De Belastingdienst gaat uit van een hoger rendement dan de meeste mensen in de praktijk halen met de historisch lage spaarrente. Om te voorkomen dat spaarders verlies lijden, wil het nieuwe kabinet een betere koppeling tussen de actuele rentestanden en het belastingtarief.

     

  10. Moderator, ik haal dit topic uit april 2013 (!) even naar boven. Na vier jaar is er eindelijk iets te melden: De Kamer van Koophandel heeft een register aangelegd van bestuursverboden. Alleen,.... het Openbaar Ministerie heeft het te druk om aan de rechter te vragen dergelijke bestuursverboden op te leggen. Wordt vervolgd dus.

    Klik: overzicht civielrechtelijke bestuursverboden

     

    Op grond van artikel 106b van de Faillissementswet houdt de Kamer van Koophandel een overzicht bij op grond van de onherroepelijke vonnissen waarmee civielrechtelijke bestuursverboden zijn opgelegd. Deze informatie is openbaar. De Kamer van Koophandel schrijft de betreffende bestuurders uit het handelsregister.

    Wordt die persoon op wie een civielrechtelijk bestuursverbod van toepassing is toch als bestuurder aangesteld, dan is dat besluit van rechtswege nietig. Houdt een persoon zich niet aan een opgelegd bestuursverbod dan kan alsnog een dwangsom worden opgelegd. Een notaris zal geen medewerking mogen verlenen aan een rechtshandeling die in strijd is met de wet. De publicatie op deze webpagina stelt een notaris in staat om eenvoudig te kunnen controleren aan welke natuurlijke persoon een bestuursverbod is opgelegd.

  11. Nu ben ik inmiddels al 2 jaar aan het zzpen en heb ik al e.e.a. aan schulden afgelost en afgelost op mijn woning die ik nog steeds verhuur. Echter zou ik nu graag iets van 15K willen lenen aangezien ik dan nog wat oude leningen kan oversluiten [...]

    Ik wil echt niet cynisch overkomen, maar je krijgt niet eens een afspraak bij een bank als je over 15.000 komt praten. En dat heeft niets te maken met een negatieve BKR-registratie. Maar de marge op een zakelijk krediet van 15.000 euro is gezien de hoogte van dat bedrag absoluut te laag om ook maar in gesprek te gaan. Dit soort bedragen moet je gewoon van familie of vrienden lenen.

  12. Goedendag!

     

    Ik ben een startende horeca ondernemer, met een wellicht probleem.

     

    Ik ben een jonge ondernemer, jong genoeg om onvoldoende eigen vermogen te hebben voor een bancaire lening,

    Ondergetekende heeft bij twee banken gewerkt als accountmanager Zakelijk. Ik wil graag even kwijt dat het verhaal van Screenshot nou precies de reden is dat de banken waar ik werkzaam was geen horeca financierden.

    Beste Screenshot, als je met een fantastisch nieuw horeca-concept niet eens je eigen familie en/of vrienden kunt overtuigen om je financieel te ondersteunen, waarom zou een bank er dan wel in moeten geloven?

  13. Wil graag met lokale leveranciers gaan werken in de US. Nu ben ik aan het kijken om een LLC op te zetten in Delaware of andere voordelige staat. In eerste instantie ga ik dropshippen vanaf een US leverancier direct naar de consument, maar zal ook versturen vanaf Europa en vanaf Azie naar de US consument. Lever alleen maar aan consumenten.

    Nu heb ik uitgezocht hoe het met taxes en dergelijke zit en moet ik zowel in US sales tax als income tax aangeven.

    Moet ik 2 jaarrekeningen opstellen voor de LLC en voor de BV?

    Hoe zit het met income tax betalen, want betaal in US income tax, maar daarna in de BV nog een keer, hoe dit op te zetten?

    Moet ik ook nog BTW betalen in Nederland of ga ik dan alles vanuit mijn US onderneming doen?

    In welk land ben je zelf woonachtig? In Nederland?

  14. ik ben voor de export op zoek naar autobanden,moeten wel een profiel hebben vanaf 4mm,heb al een aantal bedrijven benaderd maar bieden niet de bandennummers waar ik naar op zoek ben en geven me ook geen garantie dat ze de door mij geleverde lijst met bandennummers kunnen leveren, weet dat veel bedrijven niet hun afspraken nakomen, wil voorkomen dat de lijst niet klopt als het aankomt op de plek van bestemming.

     

    mvg

    edison

     

     

    Mod edit: bericht en titel aangepast.

    Vragen over waar in te kopen - m.a.w. het vragen van specifieke leveranciers/adressen - is niet toegestaan (zie forumregels). Vragen over hoe en waar te zoeken / aanpak etc zijn wel toegestaan

     

    kijk eens op AliBaba

    Voor tien dollar koop je al een nieuwe Chinese autoband. Is dat niet een veel betere handel dan ouwe gebruikte banden waarvan je de kwaliteit niet kunt garanderen exporteren?

  15. Verder ben ik op dit moment mijn ondernemingsplan aan het schrijven, alleen vroeg ik mij af wat ik bij een eventuele omzetvoorspelling en begroting moet zetten.

    Cijfers & Trends Rabobank

     

    Autobedrijven krijgen in de komende vijf jaar te maken met een omzetdaling uit aftersales van 3,2% tot 4,4 miljard euro. Het aantal onderhoudsmomenten blijft nagenoeg gelijk (-0,3%). Dat blijkt uit het onderzoek Aftersales 2021 in opdracht van RAI Vereniging. De belangrijkste groei zit volgens het rapport in ruitherstel. Zowel de omzet als het aantal garagebezoeken voor ruitherstel nemen in de komende jaren toe. Dit als gevolg van de hoeveelheid complexe techniek die met name in de voorruit van auto's verwerkt zit. Ook aan bandenservice hebben autobedrijven in de komende jaren meer werk (+5,5%) maar de omzet uit banden daalt met 6,2%.
    [van de site van de Rabo]
  16. oftewel ik wil van deze verdrietige accountants-fuik af

     

    U bent toch indertijd door een accountant geadviseerd om de zetel van de B.V. te verplaatsen? Dan kan/moet dezelfde accountant toch ook kunnen uitleggen wat wijsheid is gezien de huidige financiele situatie? En welk trustkantoor heeft het bestuur overgenomen? Daar moet toch ook mee te praten zijn?

     

    Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten

  17. Hallo iedereen,

     

    Ik vraag me af of er hier ervaringsdeskundigen zijn qua ondernemen in Malta? Blijkbaar biedt dit land de laagste belastingdruk op vennootschappen in de hele EU (5% = 50% minder dan Bulgarije) wegens een belastingkredietsysteem van 6/7e op uitgekeerde dividenden op het niveau van de aandeelhouders.

     

    Misschien zijn er hier wel mensen die ervaring hebben met dit land, de regelgeving, de mentaliteit? Ik zag dat het land niet bijster goed scoort op de ranking van ease of doing business: plaats 80.... Dit is geen goed teken vrees ik dan, rekening houdende met de zuiderse, ietwat laksere, mentaliteit.

     

    Wat zijn jullie ervaringen met dit eiland?

     

    Groet,

     

    Pierre

    Pierre, je stelt een erg open vraag. Voorzover ik op de hoogte ben is Malta in trek als holdinglokatie. Ga eens op de landensites van KPMG, E&Y, Deloitte kijken bij het hoofdstuk Malta.

  18. Ik maak bij iedere verkoop via marktplaats een factuurtje maar daar zet ik wel op: geen garantie via "mijn bedrijfsnaam, zoals besproken".

    Klanten kunnen eventueel wel de laptop onder fabrieksgarantie aanmelden als ze de factuur hebben.

    Maar: ik verkoop ze tegen zeer scherpe prijzen, maar wil niet dat ook al gaat een koper er mee akkoord en loopt et via marktplaats. Dat ik in de toekomst problemen met garantie krijg omdat een koper toch probeer garantie te claimen via de wet.

     

    zwarte lijst Burgerlijk Wetboek

    Google eens met " zwarte en grijze lijst Burgerlijk Wetboek". Dan wordt duidelijk dat je moet instaan voor de deugdelijkheid van het product dat je verkoopt; m.a.w. je kunt bij verkoop aan consumenten niet zomaar ' garantie ' uitsluiten

  19. Dat zou kunnen, maar een virtueel adres regel je eenvoudig bij Regus of andere aanbieders van tijdelijke kantoorruimte. Helaas laten ondernemers die internationaal willen gaan investeren zich van alles op de mouw spelden door dubieuze tussenpersonen.

     

    Hi Folks !

     

    Dat zou heel goed kunnen. Maar nou heb ik gehoord dat er soms naast die postbus en de lege kantoorruimte (loopt toch al weer lekker op) er ook nog iemand moet zitten en dat er wat papieren en zo moeten liggen (administratie).

    That's all, tatatattarra

    Wat bedoelt u met 'lege kantoorruimte'?? Een virtueel kantoor volstaat. Snailmail (papieren post) wordt doorgestuurd. Een Engelse limited moet een 'registered office' hebben. Dat is alles.

    virtual office

     

    Een heel andere discussie wordt het als u tracht met die Engelse limited ook in de UK belastingplichtig te zijn. Dat thema is op dit forum reeds uitgebreid besproken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.