Jump to content

sandras

Senior
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  sprout, higher level
 1. Bedankt. Mijn belastingen in het buitenland zijn inderdaad door een boekhouder gedaan, maar de specificatie hoeft niet op het M-biljet ingevuld te worden.
 2. PS Wereldinkomen volgens vraag 65 geldt alleen voor EU, Suriname, Aruba, en niet de hele wereld. Dat is het verwarrende en niet duidelijk bij vraag 66.
 3. Ja, dat dacht ik ook, en dan vermindering van het buitenlandse deel bij vraag 69 en 78. Maar toen las ik de Toelichting en raakte ik in de war, want daar hebben ze het bij vraag 66 alleen over "box 1" (zie vraag 5), en daar valt het buitenl. inkomen tijdens buitenl. periode niet onder. Inderdaad, 2019.
 4. Dat snap ik. Dank je. Maar ik vind de uitleg bij vraag 66 verwarrend. De uitleg in de Toelichting en op het Biljet zelf lijken niet hetzelfde. - In de Toelichting gaat het om "jaarinkomen in box 1" en in de uitleg op het Biljet staat: "Vul in voor héél 2029. Inkomen uit NL en buitenland samen (wereldinkomen)." Maar in box 1 worden niet de inkomsten in/uit buitenland tijdens de buitenlandse periode ingevuld. Deze inkomsten in/uit buitenland tijdens de buitenlandse periode moeten wel ingevuld worden bij vraag 66, of toch niet? Dankje. PS Vra
 5. Nu ben ik even in de war. Voor mij geldt (zie mijn vraag helemaal bovenaan): Begin jaar: Wonen in het NL en inkomsten in/uit NL -- (winst onderneming). Daarna: Wonen in het buitenland en inkomsten in/uit het buitenland (buiten Europa, geen Suriname, Aruba) -- (winst onderneming). Duidelijk gescheiden van elkaar. Op het M-biljet staat bij 66: "Vul vraag 66 in voor heel 2019. ... inkomen uit NL en buitenland samen (wereldinkomen)." Maar in de toelichting bij vraag 66 staat: "Om vast te stellen hoeveel premie u verschuldigd bent, kijken wij
 6. Maar ook in geval 2 moet je toch die inkomsten opgeven bij vraag 66, ook al hoef je daarover geen premie te betalen (want weer verminderd bij 69 en 78)?
 7. Aha, vandaar je logo. Leuk om te weten. Goede naam :) Nog even over het M-biljet, toch vind ik het gek dat je bij 66 de winst in het buitenland moet invullen, terwijl het bedrag bij 69 en 78 toch weer wordt afgetrokken. Waarom willen ze dan weten wat je in het buitenland hebt verdiend, als het toch niet relevant is voor de belastingen/zvw in NL (winst in buitenland na je vertrek uit NL).
 8. Dankje Cosara :) Leuke naam heb je trouwens.
 9. Dankjewel Cosara Voor vraag 1 heb ik voor de zekerheid de belastingtelefoon gebeld, en is ok. Voor vraag 5-14 winst uit onderneming, heb ik alleen de winst in NL (3000) ingevuld.
 10. Aan Cosara, Rachid en de andere experts: even voor de zekerheid of ik de laatste vragen goed invul: * vraag 65 Wereldinkomen: was u kwalificerend buitenlands belastingplichtige? > NEE Door naar vraag 66 Premie-inkomen: 66a: Winst uit onderneming : 18.000 (NL en buitenlandse winst samen, 3000 en 15.000) 69b. Vermindering premie-inkomen: 15.000 (mijn winst buitenland) 78g: inkomen uit periode dat u niet verzekerd was voor de Zvw: 15.000 (mijn winst buitenland) Dankjewel
 11. @Atlas, zoals Maxn zegt: "Een IB ondernemer die voldoende uurtjes maakt (zelfstandigenaftrek krijgt), kan in Nederland rond de 27.000 EUR (!) verdienen voordat er echt inkomstenbelasting betaald moet worden." Ik had in NL meestal tussen de 20 en 25.000 per jaar winst, en dan betaal je (na zelfstandigenaftrek en MKB-vrijstelling) geen belastingen (alleen zvw). Dat is hier net zo, alleen hoef je geen minimum uren te maken. En van 20.000 per jaar kan je hier net normaal rondkomen. PS Je maakt de keus voor een land omdat je je daar fijn voelt, niet voor het geld..
 12. Hallo Atlas, Belastingaangifte 2019 in buitenland laten doen door boekhouder, betaal daar geen belasting omdat het een relatief laag bedrag is. Grens voor belasting betalen is daar ongeveer 20.000 net als in NL. Is zelfde soort werk als ik eerder heb gedaan (via internet), dus kon het ongeveer voortzetten. Even nog een vraagje aan de Belasting-Experts: De inkomsten in het buitenland hoeven ook niet meegenomen te worden bij het "Wereldinkomen"?
 13. Bedankt alletwee. Ik vind het trouwens wel grappig, ik, van Nederlandse ouders, ben met mijn kinderen naar het buitenland vertrokken, en jullie, waarschijnlijk van buitenlandse ouders, zijn belastingexperts van Nederland geworden. Zo draait iedereen zijn eigen rondje mee in deze wereld, en de 'Malle molen van het leven'. Ik ga weer verder met het M-biljet, maar aan jullie antwoorden te zien, ben ik waarschijnlijk zo klaar. Dank jullie wel. Groetjes Sandra
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept