Jump to content

sandras

Senior
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  sprout, higher level
 1. Hallo Atlas, Belastingaangifte 2019 in buitenland laten doen door boekhouder, betaal daar geen belasting omdat het een relatief laag bedrag is. Grens voor belasting betalen is daar ongeveer 20.000 net als in NL. Is zelfde soort werk als ik eerder heb gedaan (via internet), dus kon het ongeveer voortzetten. Even nog een vraagje aan de Belasting-Experts: De inkomsten in het buitenland hoeven ook niet meegenomen te worden bij het "Wereldinkomen"?
 2. Bedankt alletwee. Ik vind het trouwens wel grappig, ik, van Nederlandse ouders, ben met mijn kinderen naar het buitenland vertrokken, en jullie, waarschijnlijk van buitenlandse ouders, zijn belastingexperts van Nederland geworden. Zo draait iedereen zijn eigen rondje mee in deze wereld, en de 'Malle molen van het leven'. Ik ga weer verder met het M-biljet, maar aan jullie antwoorden te zien, ben ik waarschijnlijk zo klaar. Dank jullie wel. Groetjes Sandra
 3. Goedemiddag Ik ben bezig met het invullen van het M-biljet 2019 en heb een vraag over vraag 5, winst uit onderneming. Even in het kort: Tot eind februari 2019: eenmanszaak, circa 3000 euro winst. Uitgeschreven Kvk: eind feb Uitgeschreven gemeente NL: half april. Ingeschreven buitenland (buiten EU): half april, en daar opnieuw een soortgelijke eenmanszaak/freelancewerk begonnen, circa 15.000 winst. Bij vraag 5 op het M-biljet staat: - vermeld bij vraag 5-14 over de NL periode de winst in en buiten NL >> Ok, dat is 3000 euro - vermeld over de buitenlandse periode alleen de winst in en vanuit NL >> dat is dan 0 ** Maar waar vermeld ik over de buitenlandse periode de in het buitenland behaalde winst (de 15.000 euro)? Of moet ik die vermelden bij vraag 21 inkomsten uit overig werk. Vriendelijk dank
 4. bedankt voor het snelle antwoord, roel dus zonder NL ervoor, maar wel met de nullen ervoor, en zonder B0... op het einde?
 5. Het RSIN nummer is hetzelfde nummer als het oude fiscale nummer, maar zonder NL00? bedankt
 6. Volgens mij klopt dit niet. Het verschil wordt inderdaad rechtgetrokken als je aan het einde van het jaar het saldo van de USD-rekening herwaardeert tegen de dan correcte koers. Maar volgens mij moet je ook voor de privé-opnames vanaf PayPal de koerswinst/verlies berekenen. De datum voor de IB , 1 sept. komt er bijna aan..
 7. Dankjewel Rachid. Ik snap het niet helemaal. Waarom zou je de koerswinst/-verlies voor de tussentijdse privé-opname berekenen tegenover de koers aan het eind van het jaar, en niet tegenover de koers aan het begin van het jaar? In het eerste geval zou het koersverlies van 1000 euro x (0.77-0.825) zijn. en in het tweede geval koerswinst van 1000 x (0.77-0.74)? Dat is een groot verschil... Welke is juist? Dankje
 8. Weet iemand of mijn voorbeeldberekening hierboven klopt? Vriendelijk dank.
 9. Bedankt voor de uitleg. Dus je boekt alle inkomsten op PayPal tegen de koers op 1 januari (vb 0.74) en alleen voor het eindsaldo op de PayPal-rekeking bereken je de koerswinst/verlies? Eindsaldo x (0.825-0.74) Klopt dit? En hoe zit het met tussentijdse opnames? Stel je boekt in het midden van het jaar 1000 euro over naar je privé-bankrekening. De koers op dat moment is 0.77. Dan boek je een privé-opname van 1000 x 0.77? En een koerswinst van 1000 x (0.77-0.74)? ?
 10. dankje rachid, ik ga het andere bericht doornemen
 11. Hallo, Ik heb een vraagje over het boeken van valutawinst/verlies voor PayPal-inkomsten, bij Opgaaf Inkomstenbelasting. Naast betalingen op mijn bankrekening ontvang ik regelmatig betalingen in Amerikaanse Dollar op mijn zakelijke PayPal-rekening. Hoe boek ik koerswijzigingen van het midden en aan het einde van het boekjaar? Voorbeeldbedragen: PayPal-saldo op 1 januari: USD Dollar 6000 Koers op 31dec/1 jan: 0.7 (fictief makkelijk getal) Bij Inkomstenbelasting vorig jaar geboekt als PayPal-banksaldo eind boekjaar: Euro 4200 (0.7*6000) In de loop van het jaar zijn er inkomsten bijgekomen op mijn PayPal-rekening en heb ik geld van PayPal afgehaald. Aan het einde van het jaar heb ik 2000 Dollar saldo. Aan het eind van het jaar is de koers 0.8. Hoe boek ik de koerswijzigingen voor het PayPal-banksaldo aan het einde van het boekjaar? En hoe boek ik de koerswijzigingen voor de opnames van PayPal gedurende het boekjaar? Heel erg bedankt voor de hulp.
 12. beste sancho pancho: de webdesigner heb ik tot nu toe alleen een nette in gebreke brief gestuurd dat hij te laat is; geen 'gezeur' van mijn kant dus naar de webdesigner. Proost. beste Fred en Revision: het gaat niet om interpretatieverschillen tussen mij en de webdesigner, zoals jullie stellen, alleen om, zoals eerder gezegd, veel te laat leveren. P.S. neem de vergelijking "de bakker " niet te letterlijk op alsof het om een echte bakker gaat. Je betaalt een bakker niet voor een zak meel (losse ingredienten), als je een brood hebt besteld.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept