Jump to content

zzp

Senior
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Recent activities

 1. Dank zover. overleg gehad met dealer en er komt een factuur voor de bus en de inruil van de privé-auto wordt ook naar privé gestort.
 2. Hoe maak ik het volgende boekhoudkundig netjes, maar ook privé? De casus is als volgt: - er zijn twee privé auto's, een audi en een volvo - de BV koopt een tweedehands bestelbus voor K€ - de vriendin van de DGA brengt haar audi in als inruil bij de bestelbus met daarbij de kanttekening dat zij dan voor de helft mede-eigenaar wordt van de volvo - de garage levert de BV een factuur waar de verkoopprijs van de bestelbus op staat en de verrekende korting agv het inruilen van de auto. Tegen welke prijs gaat de bestelbus in de boeken? Hoe voorkom ik dat het
 3. Waarom een leaseconsrtructie als je het kunt betalen? Op dit moment nog steeds veel garagebedrijven die leningen tegen 0% aanbieden, ook al klopt dat niet helemaal. Een nieuwe auto geeft doorgaans weinig tot geen problemen. Neen een merk waar je een on-call dienst hebt ipv de ANWB oid. Ik denk dat je met leasen schijngemak koopt. Iemand betaalt die rekening en ik verzeker je, dat is niet de leasemaatschappij.
 4. Dank zover. Verklaring zal ik eens over nadenken. Neig meer naar een app die zoveel als mogelijk automatisch registraties doet.
 5. Goedendag, Voor het bedrijf heb ik een bestelbus gekocht die alleen zakelijk gebruikt gaat worden. Aangezien ik als DGA geen personeel heb, kan ik de kilometerregistratie niet afkopen bij de Belastingdienst. Hoe kan ik nu het beste de zakelijke km's registreren zonder dit op papier bij te houden e/o een maandelijks abonnement af te sluiten voor een of ander zwart doosje? Suggestie zijn welkom. Dank alvast.
 6. Als BV voeren we een administratie met uren, materialen en projecten. Begin dit jaar overgestapt naar een ander boekhoudpakket, maar na drie maanden constateren de beperkingen. Het huidige pakket kan geen boekingen exporteren en het pakket dat we op het oog hebben, daar kan geen auditfile worden geïmporteerd. Nu hebben we inkoopfacturen waar projectmaterialen op staan waarvan de projecten inmiddels zijn afgesloten, gefactureerd en betaald. Daarnaast zijn er nog lopende projecten en materialen / gereedschappen die voor het uitvoeren van het werk zijn ingekocht. Alles over laten tik
 7. Dank je, maar deze gaat het niet worden. Vraag gaat over ervaringen met Kleisteen of Visma Eaccounting. Waarbij deze laatste is icm Timechimp en Trifact365
 8. Ben op dit naar twee pakketten aan het kijken, tw. Kleisteen en Visma EAccounting icm TimeChimp en Trifact365. zijn er hier gebruikers die een mening over deze pakketten hebben?
 9. Hallo, De keuze voor een nieuw boekhoudpakket voor de BV is nog niet gemaakt. Ik ben op zoek naar suggesties. Op dit moment gebruiken we InformerOnline en willen daar weg. Bij verschillende een proefaccount aangemaakt en wat mij opvalt is het, in mijn ogen, inconsistente gebruik van projecten en kostenplaatsen. Een voorbeeld. Voor mijn bedrijf is het nodig dat ik uren en materialen aan een klant factureer. Uren kunnen daarbij bestaan uit uren die in de 9% BTW vallen of 21% BTW vallen. Materialen over het algemeen 21% of BTW-vrij. Veel boekhoudpakketten laten
 10. Normaliter zou ik dit aan mijn account vragen, maar door omstandigheden gaat dat niet. Hopelijk hier iemand die mij kan helpen. Ik wil voor 2020 als DGA gebruikmaken van de Werkkostenregeling (WKR). Inmiddels weet ik dat het voor dit jaar 3% is van het fiscaalloon. Wat ik graag wil weten is, 1. Hoe boek ik dit in de boekhouding van de BV? 2. Hoe verwerk ik dit van de aangifte LB? 3. Hoe verwerk ik dit bij de aangifte IB? Alvast voor het meedenken!
 11. Zoals je het beschrijft is ook mijn gedachte toen ik de vraag stelde.
 12. Hallo, Als ik als DGA van de WKR gebruik wil maken, mag ik deze dan inzetten voor het betalen dan de rente over de lening tussen BV en mij als privépersoon?
 13. Hallo, Bedankt voor jullie reacties tot zover. Ik ga een berekening laten maken. zzp
 14. Hallo, Wil iemand mij de journaalpost voor het boeken van een pensioenreservering in een BV (ben dga) vertellen? Ui de pensioenbrief die ik heb, haal ik het percentage. Klopt het dat het pensioenbedrag wordt berekend over het brutoloon dat in dat jaar is betaald? Alvast dank!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept