Jump to content

zzp

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-2

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hallo, Bedankt voor jullie reacties tot zover. Ik ga een berekening laten maken. zzp
 2. Hallo, Wil iemand mij de journaalpost voor het boeken van een pensioenreservering in een BV (ben dga) vertellen? Ui de pensioenbrief die ik heb, haal ik het percentage. Klopt het dat het pensioenbedrag wordt berekend over het brutoloon dat in dat jaar is betaald? Alvast dank!
 3. Bedankt voor deze boeking. Ik meen me te herinneren dat ik destijds de aandelen direct in de boeken heb gezet, maar ga dat nakijken en kijken of ik met bovenstaande boeking 'gelijk' loop. Bedankt voor jullie snelle reacties!
 4. dank voor je reactie. Het gaat om aandelenhandel vanuit mijn bv. Niks grootschaligs ofzo, ik wil alleen voorkomen dat ik bij het maken van de jaarrek. de verkeerde bedragen op de verkeerde gb-rek. heb gezet. thnkx
 5. hallo, Wil iemand me vertellen hoe ik de verkoop van aandelen en beleggingsfondsen correct kan boeken. De aandelen zijn binnen de bv gekocht en nu weer verkocht. alvast hartelijk dank
 6. Hallo, Een vraagje: hoe boek je het salaris (+soc. lasten en reservering vak.geld) dat je als dga uit je bv krijgt? Welke journaalposten zijn daar voor nodig? Alvast hartelijk dank! p.s. Nog geen geschikt administratiekantoor gevonden. Vandaar.
 7. Toen ik in 2000 mijn bedrijf startte, raadde de accountant mij ten zeerste aan om een jaarlijkse investering te doen. Dit om 2 redenen: 1. Toon aan dat je je als ondernemer gedraagt 2. Investeringsaftrek ontvangen. Verduidelijkt dit?
 8. Inderdaad voor de belasting. Voor mezelf zou het niet direct noodzakelijk zijn, althans, ik zou niet direct iets kunnen bedenken dat zinvol is.
 9. Hallo, Sinds september heb ik mijn reeds 5 jaar bestaande BV nieuw leven ingeblazen. De eerste opdrachten zijn inmiddels ook binnen. Ben ik verplicht / of is het wenselijk, dit jaar ook nog een investering te doen? Alvast dank voor jullie reactie. [titel aangepast - mod]
 10. Ja, bij een eenmanszaak kan ik me dat voorstellen. Bij mijn BV is het adres hetzelfde als van die mij persoonlijk. Ik ga ook nog op zoek naar 'gemengde kosten'. Voor hen die hebben gereageerd, in ieder geval dank!
 11. Overzetten, daar heb ik ook aan gedacht, echter mijn zorg is dat ik vervolgens mijn telefoonnummers kwijtraak (bel ook via de kabel) en de beide providers konden deze zorg niet echt wegnemen. Ander punt is, dat ik beide ook prive gebruik. Daarom zoek ik een weg hoe hier mee om te gaan zodanig dat het bij een eventuele controle ook geaccepteerd wordt.
 12. Hallo, Mijn gsm-abonnement staat op mijn privenaam. Mag ik de kosten voor het abonnement declareren bij mijn bv? Bijv. 50/50 Het abonnement voor mijn internetverbinding staat eveneens op mijn privenaam. Ik gebruik deze verbinding nu voor het overgrote deel zakelijk. Mag ik deze declareren bij mijn BV? Zo ja, voor hoeveel? alvast dank voor je reactie.
 13. zzp

  berekenen salaris DGA

  Die laaste begrijp ik niet. Wil je die uitleggen? De aanstelling aan de hogeschool is voor de deeltijdopleiding ('s avonds) en ben full time werkzaam vanuit mijn bv.
 14. zzp

  berekenen salaris DGA

  Als het urencriterium absoluut is, dan zou ik, in dit geval, nog 1225 uren moeten maken om voor de zelfstandigenaftrek in aanmerkingen te komen. Dat kan toch niet waar zijn, toch ???
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept