Jump to content

mxl2004

Senior
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste mr. Robbert, Zo juist heb ik met de notaris gebeld en mijn situatie aan hem voorgelegd. Hij geeft aan dat als de nieuwe (dochter) bv na 1 oktober 2012 wordt gestart, dan er geen bekrachtiging in de akte betreft eerdere rechtshandeling door de moeder bv hoeft opgenomen te worden. Ik kan dus na oprichting de aankopen gewoon onder brengen in de nieuwe bv. Klopt dat? Alvast bedankt,
 2. Bedankt mr. Robbert, Hoe kan de nieuwe b.v. de oude b.v. bekrachtigen? Met vriendelijke groet,
 3. Hallo, Ik heb nu een b.v. (IT professional, detachering) en wil voorlopig onder deze b.v. een import / export (meubel) b.v. starten. Huidige b.v. (moeder) wordt de eigenaar van de nieuwe b.v. (dochter) De oprichting zal nog even gaan duren. Maar ik heb gisteren alvast iets ingekocht voor de nieuwe b.v. met mijn huidige b.v. rekening. Hoe gaat dit straks verrekenen met de nieuwe b.v.? Hoe gaat het met de BTW bij deze aankoop? Kan ik de BTW laten verrekenen met mijn huidige b.v.? Maar de activiteit (ICT => meubel) komt niet overeen. Heeft iemand een idee? Alvast bedankt.
 4. Beste Sper, Het gaat om de investering bij de nieuwe oprichting, dus de moeder bv heeft meer dan 18 mille als aandelen bij de dochter bv. Trouwens wat is "agio storting"?
 5. Hallo, Ik ben van plan onder mijn huidige werk bv (it-professional) een import/export bv te starten. Mijn huidige bv is dus de moeder bv, (zal zien of ik later deze moeder bv ga omvormen tot een holding), en is de eigenaar van de import/export bv. De moeder bv stort het start kapitaal in de nieuwe bv. Mijn vraag is: gezien de nieuwe bv meer kapitaal nodig is dan 18 mille, kan ik dan meer dan 18 mille overmaken naar de nieuwe bv als start kapitaal? Hoe staat dit te boek bij de moeder bv? Komt er extra belasting bij de moeder bv voor deze investering?
 6. Bedankt. Oh, net gezien, je bent transporteur zelf?
 7. Beste Logic4l, Toch heb ik nog een vraag. Stel dat ik de meubels in verre oosten heb verkocht, daar krijg ik toch geen BTW? Hoe ga ik straks BTW verrekenen met de fiscus?
 8. Ok, bedankt voor de informatie. Ik denk dat ik alle transport documenten zal gaan bewaren.
 9. Bedankt Logic41, Dat betekent dat de BTW bij inkoop in Nederland terug kan worden gevraagd, ondanks dat de BV geen BTW inkomen heeft?
 10. Hallo, Ik werk vanuit mijn eigen b.v. als IT professional en wil een meubelhandel (export naar verre oosten) starten. Ben van plan onder mijn huidige b.v. een dochter b.v. voor meubelhandel op te zetten. Mijn vraag is als volgt, in het begin, waarschijnlijk 1 of 2 jaar, zal de meubelhandel geen winst kunnen maken. Hoe gaat het met BTW aftrekken bij inkoop of transport? Kan ik dus niet verrekenen met de fiscus (omdat ik geen BTW inkomen heb)? Bedankt alvast
 11. Beste ronaldinho, Dank je wel voor je informatie. Mvg
 12. Beste ronaldinho, Een helder verhaal. Dank! Only een ¨stap¨ wil ik graag meer informatie. ¨ de huidige onderneming te laten uitzakken naar een werkmaatschappij, de huidige BV om te vormen¨ Een werkmaatschappij, wat is de voordeel hiervan? Kan ik gewoon de huidige BV als moeder BV gebruiken en daaronder een meubelhandel BV oprichten? Bedankt alvast.
 13. Hallo, Ik werk vanuit mijn eigen b.v. als IT professional bij verschillende opdrachtgevers. Nu wil ik een (export) handel starten in de meubelbranche. Exporteer naar verre oosten. Is het mogelijk dat ik onder mijn huidige b.v. een dochter b.v. oprichten voor deze handel? En hoe gaat het straks met de belastingzaak? Ik verwacht in het begin mijn investering in verre oosten niet gauw terug te verdienen. Waarschijnlijk in de eerste jaren geen winst kan gemaakt worden. Wie o wie heeft een betere idee? Bedankt alvast.
 14. Sorry, ik probeer opnieuw. 1, ik wil goederen exporteren naar China, en in China zelf (of samen met local mensen) gaan verkopen. wat is handig? met een NL b.v. of probeer een bedrijf in China te registeren? 2, goederen transporteren naar China, een transport agent inschakelen? Groet,
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept