Jump to content

knightowl

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  ..
 1. Dank voor je reaktie. Het klopt dat onze onderneming 'net' haar bestaansrecht heeft bewezen. Een potentiele omzet van een miljoen heb ik niet genoemd. (Al is dat theoretisch best haalbaar) Een van de doelstelling die bereikt is, was binnen vier jaar tijd een (extra) inkomen genereren voor de drie eigenaren. Kijken of de onderneming verkooprijp gemaakt kan worden is toch alleen maar ondernemend bezig zijn?
 2. Niet als aangevallen beschouwen maar wat zijn kleinere transacties (bedragen) en uit welke beweegreden wordt ons verhaal hier onder geschaard? Dank trouwens voor de twee voorbeelden van bedrijfsmakelaars.
 3. Het schrijven van een verkoopmemorandum is voor ons geen alledaagse bezigheid. Wij vragen ons af of er wellicht bedrijfsmakelaars bestaan die een onderneming in de verkoop nemen, inventariseren welke potentiele kopers er bestaan en proberen het maximale rendement uit een overdracht te verkrijgen. Vergelijkbaar met een huizenmakelaar? Bestaan dit soort ondernemingen?
 4. Hoi Hans, Voordat we zijn gestart met de onderneming hebben wij een ondernemingsplan gemaakt. Daarin alle facetten en doelstellingen opgenomen. Wat willen we bereiken, afnemers, samenwerkingen, financiele doelstellingen etc. Je kunt eigenlijk stellen dat het plan van toen nu voor driekwart is voltooid. In het oorspronkelijke busnissplan hebben we nooit stilgestaan bij... Wat als de doelstellingen zijn bereikt.. En in die fase zijn we dus nu ongeveer terecht gekomen.
 5. Allereerst dank voor de vele opvolgingen van deze post. De meeste zijn nu stof tot nadenken geworden en dat was nu ook precies naar wat wij zochten. Ik zal proberen op de meeste relevante (voor ons) zaken in te gaan. Een ondernemingsplan schrijven voor een potentiële overnamekandidaat zonder te weten wie dat zou kunnen zijn is een hele lastige. Een groot internationaal bedrijf kan ons product heel anders en breder vermarkten dan een bedrijf met 5 werknemers. Mede doordat ik nu dit antwoord opschrijf kan ik eigenlijk de antwoorden al bedenken. Schrijf meerdere ondernemingsplannen voor verschillende situaties. De omzet wordt gegenereerd via persoonlijke netwerkcontacten. "Anonieme" klanten kennen wij niet. De acquisitie gebeurt telefonisch, face to face en via strategische business partners. Klanten gaan allemaal een schriftelijke overeenkomst aan voor een periode van minimaal een jaar welke zonder opzegging jaarlijks wordt verlengd. Dank je voor de berekening van de bedrijfseconomische winst. De prestatie van het bedrijf is relatief eenvoudig op te schalen door meer “overeenkomsten” te realiseren. Wat bedoel je met De drie vennoten zitten absoluut op één lijn. De situatie is op deze wijze gegroeid en ook vanaf het eerste moment de insteek geweest. De eerste situatieschets klopt helemaal. Of de full-timer gaat mee of hij gaat opzoek naar iets nieuws. Ik durf daar verder geen waardering aan te hangen. Dit is afhankelijk of we in een verkoop situatie terecht gaan komen. Een verkoper op prestatiecontract toevoegen is qua ondersteuning, controle en facilitaire overwegingen vanuit het bedrijf niet echt een optie. Strategische resellers zijn inmiddels al wel aan ons verbonden. Nils de Witte. Je geeft de exacte situatie weer zoals hij nu bij ons leeft. Jouw conclusie: denk na, vraag rond en maak een plan. Dit zeker niet bagatelliserend bedoeld, zijn we nu aan het doen. Mede door hier Rond te vragen zal er plan gaan ontstaan. We onderzoeken nu of punt C “een partij vinden die het hele handeltje overneemt en er verder mee gaat.” een mogelijkheid is maar wellicht blijven we wel steken bij A. (gewoon doormodderen en lekker genieten van het inkomen dat de site genereert).
 6. Ik had gehoopt op dit forum een referentiekader te vinden en/of een klankbord. Helaas blijven reakties op de lastigere vragen des levens uit......
 7. Dit antwoord begrijp ik niet en slaat ook zeker niet op mijn vraagstelling. Eigenlijk vind ik het nogal een dooddoener. Ik presenteer het niet als een 'Self Generating Cash Machine'. "Wanneer we er op dit moment geen energie meer insteken zal de omzet gewoon blijft doorlopen (wellicht iets zal terugvallen) en de kosten terug vallen naar nihil." Ik zal mijn vraagstelling anders proberen te formuleren: Twee jaar geleden is er een dienst bedacht op Internet samen met twee vrienden. Deze dienst blijkt ‘het te doen’. Een van de drie verkoopt full-time de dienst, de tweede verzorgd de techniek naast zijn huidige werkzaamheden, en de derde probeert de algemene gang van zaken in de gaten te houden (dit ook naast zijn huidige werkzaamheden) Je weet zeker dat als er meer ‘sales’ capaciteit het product nog beter kan renderen. Er is ruim voldoende groeimarkt. Zeker als er ook internationaal gewerkt kan gaan worden. Door de situatie die is ontstaan is het voor de dienst misschien wel beter dat het omarmt wordt door een bedrijf die deze mogelijkheden al kan bieden. Wat zijn wegen die bewandeld kunnen worden? Heeft iemand misschien gelijksoortige ervaringen?
 8. Zoals in de eerste posting beschreven... "Ons zolderkamerbedrijf"... Techniek is het probleem niet. We zouden een financieringsronde kunnen doen, pandje neerzetten, sales capaciteit aantrekken en "zelfstandig" groter kunnen worden, maar die ambitie is er bij ons niet. Een alternatief zou kunnen zijn om onderdeel te worden van een groter bedrijf en op die manier sneller te groeien waarbij ons bedrijf opgenomen wordt in de productportfolio van...
 9. Natuurlijk ook een goedemorgen, Je Quote werd ook niet negatief opgevat. Het fijne van de constructie de we hebben gekozen is dat we niet met drie man een inkomen hoeven te genieten. We hebben in 2 jaar tijd een leuke onderneming neergezet waar relatief gezien weinig inspanning voor gedaan hoeven te worden. De vraag is ook niet of we door moeten gaan of stoppen, want stoppen is geen optie. De vraag is of we het bedrijf wellicht groter moeten laten worden door een andere partij. (in wat voor vorm/constructie dan ook) Als het antwoord op deze vraag een Ja zou zijn op welke mannier zou je dan een geschikte partij kunnen vinden en op welke wijze bepaal je uiteindelijk een eventuele verkoopprijs. Ik begrijp dat dit soort vragen niet zomaar te beantwoorden zijn zonder meer te weten over de activiteiten, branche etc. Nee er is op dit moment geen ondernemersplan. Ja er zijn goede (financiële) stukken. Ja de Forecast is (zeer) goed.
 10. Toch weer even terug naar de kern van mijn posting. Dat mensen 'not impressed' zijn kan natuurlijk, maar daar hebben we niet zoveel aan. Wanneer we er op dit moment geen energie meer insteken zal de omzet gewoon blijft doorlopen (wellicht iets zal terugvallen) en de kosten terug vallen naar nihil. Uitganspunt van mijn vraag is hoe vind je een bedrijf dat jouw product volwassen kan maken en hoe bepaal je eventueel de verkoopprijs.
 11. Ho ho... Ik zeg dat de kosten vrij nihil zijn. Natuurlijk worden er kosten gemaakt door de drie eigenaren. Sterker nog, voor een van de drie eigenaren is het een hoofdinkomen. Het potentiel van de onderneming is vele male groter als dat wij op dit moment doen en ook kunnen doen. Natuurlijk zullen weinig ondernemers iets wat uit zichzelf 100.000 euro oplevert buiten de deur zetten, maar als daar nou eens iets tegenoverstaat zodat je er nog een extra nul achter kunt zetten? Opgestoken vanuit een vorige DotCom hype. Niet 'geld ophalen' en daarmee je website proberen de lucht in te helpen. Maar de traditionele methode. Zorgen dat je een website winstgevend maakt en dan de boer op.... So far so good. Alleen hoe en waar? P.s. de orginele titel van mijn posting was "Hoe te handelen.." en niet "Goedlopend internetbedrijf verkopen?"
 12. In de FAQ heb ik net gelezen dat er geen domme vragen bestaan dus ga ik nu een geen domme vraag stellen. Ons "zolderkamer" internet bedrijf is in 2 jaar uitgegroeid tot een winstgevende onderneming. Deze onderneming is een VOF. De omzet is nu bijna een Ton per jaar en de kosten zijn vrij nihil. Dit is natuurlijk hartstikke fijn maar nu komt de grote vraag. Het potentieel van de onderneming is zeer groot maar omdat de onderneming naast andere activiteiten wordt gerund en voor twee van de drie 'eigenaren' geen core business is, is het misschien verstandiger om deze volwassen te laten worden door een andere partij. Hoe vind je een geschikte kandidaat en hoe bepaal je de eventuele verkoopprijs? Ik heb werkelijk geen idee of dit de juiste plek is om deze posting te plaatsen maar zal aan de reakties wel merken of ik goed zit of niet:) [titel aangepast - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept